Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarii din Hangu ºi Crãcãoani vor un drum judeþean

Primarii din Hangu ºi Crãcãoani vor un drum judeþean

• trecerea DJ 155K în administrarea Primãriilor Hangu ºi Crãcãoani a fost amînatã • „vina“ aparþine primarului de Hangu, care a întîrziat cu documentaþia la Consiliul Judeþean • cererea va fi analizatã în urmãtoarea ºedinþã a consilierilor judeþeni • primarii vor sã repare drumul cu fonduri europene •

Consiliile locale Hangu ºi Crãcãoani nu au primit în administrare, de la Consiliu Judeþean, drumul DJ 155K, care le traverseazã, întrucît primarul de Hangu nu a reuºit sã depunã, în timp util, solicitarea la actualul deþinãtor. Dacã se realizeazã aceastã trecere, comunitãþile locale ar avea ºansa sã repare drumul cu fonduri europene, nerambursabile. Consilierii locali din Crãcãoani au fost de acord, în urmã cu mai multe sãptãmîni, ca DJ 155K sã fie trecut de la Consiliul Judeþean Neamþ, în patrimoniul comunei, în vreme legislativul local din Hangu a aprobat aceastã miºcare abia vineri, 31 martie. ªedinþa de la Hangu a avut loc la ora 14, ºi primarul Gavril Lupu nu a avut timpul fizic pentru a ajunge la Piatra Neamþ, cu avizul consilierilor, astfel încît sã fie analizat în ºedinþa de Consiliu Judeþean care a avut loc în aceeaºi zi, cu douã ore mai tîrziu. ÃŽn aceastã situaþie, cererile consilierilor locali din Hangu ºi Crãcãoani vor fi analizate în urmãtoarea ºedinþã de Consiliu Judeþean, care se va desfãºura, probabil, la sfîrºitul lunii. Dupã avizul legislativului nemþean - care, cel puþin teoretic, nu ar trebui sã se opunã dãrii în patrimoniul celor douã consilii locale a drumului judeþean DJ 155K - ar urma obþinerea unui aviz de la guvernanþi. „Procesul prin care se face transferul din domeniul public al judeþului în cel al unei comune trebuie stabilit prin Hotãrîre de Guvern. De asemenea, trebuie efectuat un schimb de adrese între Consiliul Judeþean ºi Guvern, pe tema transferului. Vom face tot posibilul ca DJ 155K sã ajungã în patrimoniul comunelor Hangu ºi Crãcãoani, pentru a putea fi reparat cu fonduri europene“, a declarat Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ. Prefectul Toader Mocanu a precizat cã solicitãrile autoritãþilor celor douã comune vor fi analizate în cadrul urmãtoarei ºedinþe de Consiliu Judeþean.

3.000 de locuitori suferã din cauza stãrii proaste a DJ 155K
Autoritãþile locale din comunele Hangu ºi Crãcãoani vor sã preia drumul DJ 155K din administrarea Consiliului Judeþean Neamþ, în încercarea de a-l repara cu fonduri externe. Primarii celor douã comune susþin cã doar prin aceastã preluare ºi cu obþinerea de fonduri externe nerambursabile pentru reparaþii ar putea scãpa de cea mai mare problemã a comunelor pe care le conduc.
În comuna Crãcãoani, acest drum se întinde pe o lungime de 20 de kilometri, iar în Hangu - pe 12,5 kilometri. În comuna Hangu, odatã cu drumul, trebuie reparate ºi trei poduri de mare interes. Dacã se vor atrage fonduri europene, ºi este vorba de zeci de miliarde de lei, consiliile locale Hangu ºi Crãcãoani vor avea de suportat cheltuielile cu avizele, aprobãrile, studiile de fezabilite ºi proiectul.
Primarul de Crãcãoani, Vasile Andriºoaia a precizat cã aproximativ 3.000 de locuitori din comuna Crãcãoani, respectiv din satele Magazia, Cracãul Negru ºi Mitocu Bãlan, au de suferit din cauza stãrii proaste în care se aflã DJ 155K. Acest drum este foarte stricat, dar pe hãrþile rãmase de pe vremea comuniºtilor el figureazã ca fiind asfaltat.

Articol afisat de 2822 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ, Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective