Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarii din Hangu și Crăcăoani vor un drum județean

Primarii din Hangu și Crăcăoani vor un drum județean

• trecerea DJ 155K în administrarea Primăriilor Hangu și Crăcăoani a fost amînată • „vina“ aparține primarului de Hangu, care a întîrziat cu documentația la Consiliul Județean • cererea va fi analizată în următoarea ședință a consilierilor județeni • primarii vor să repare drumul cu fonduri europene •

Consiliile locale Hangu și Crăcăoani nu au primit în administrare, de la Consiliu Județean, drumul DJ 155K, care le traversează, întrucît primarul de Hangu nu a reușit să depună, în timp util, solicitarea la actualul deținător. Dacă se realizează această trecere, comunitățile locale ar avea șansa să repare drumul cu fonduri europene, nerambursabile. Consilierii locali din Crăcăoani au fost de acord, în urmă cu mai multe săptămîni, ca DJ 155K să fie trecut de la Consiliul Județean Neamț, în patrimoniul comunei, în vreme legislativul local din Hangu a aprobat această mișcare abia vineri, 31 martie. Ședința de la Hangu a avut loc la ora 14, și primarul Gavril Lupu nu a avut timpul fizic pentru a ajunge la Piatra Neamț, cu avizul consilierilor, astfel încît să fie analizat în ședința de Consiliu Județean care a avut loc în aceeași zi, cu două ore mai tîrziu. În această situație, cererile consilierilor locali din Hangu și Crăcăoani vor fi analizate în următoarea ședință de Consiliu Județean, care se va desfășura, probabil, la sfîrșitul lunii. După avizul legislativului nemțean - care, cel puțin teoretic, nu ar trebui să se opună dării în patrimoniul celor două consilii locale a drumului județean DJ 155K - ar urma obținerea unui aviz de la guvernanți. „Procesul prin care se face transferul din domeniul public al județului în cel al unei comune trebuie stabilit prin Hotărîre de Guvern. De asemenea, trebuie efectuat un schimb de adrese între Consiliul Județean și Guvern, pe tema transferului. Vom face tot posibilul ca DJ 155K să ajungă în patrimoniul comunelor Hangu și Crăcăoani, pentru a putea fi reparat cu fonduri europene“, a declarat Vlad Marcoci, președintele Consiliului Județean Neamț. Prefectul Toader Mocanu a precizat că solicitările autorităților celor două comune vor fi analizate în cadrul următoarei ședințe de Consiliu Județean.

3.000 de locuitori suferă din cauza stării proaste a DJ 155K
Autoritățile locale din comunele Hangu și Crăcăoani vor să preia drumul DJ 155K din administrarea Consiliului Județean Neamț, în încercarea de a-l repara cu fonduri externe. Primarii celor două comune susțin că doar prin această preluare și cu obținerea de fonduri externe nerambursabile pentru reparații ar putea scăpa de cea mai mare problemă a comunelor pe care le conduc.
În comuna Crăcăoani, acest drum se întinde pe o lungime de 20 de kilometri, iar în Hangu - pe 12,5 kilometri. În comuna Hangu, odată cu drumul, trebuie reparate și trei poduri de mare interes. Dacă se vor atrage fonduri europene, și este vorba de zeci de miliarde de lei, consiliile locale Hangu și Crăcăoani vor avea de suportat cheltuielile cu avizele, aprobările, studiile de fezabilite și proiectul.
Primarul de Crăcăoani, Vasile Andrișoaia a precizat că aproximativ 3.000 de locuitori din comuna Crăcăoani, respectiv din satele Magazia, Cracăul Negru și Mitocu Bălan, au de suferit din cauza stării proaste în care se află DJ 155K. Acest drum este foarte stricat, dar pe hărțile rămase de pe vremea comuniștilor el figurează ca fiind asfaltat.

Articol afisat de 2292 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ, Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective