Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dan Ostahie, acționar la Rapid

Dan Ostahie, acționar la Rapid

• pietreanul, patron al firmei Altex, deține 3 procente din acțiunile FC Rapid SA

George Copos, patronul clubului Rapid, a anunțat, luni, decizia de transformare a AFC Rapid, asociație non-profit, într-o societate comercială sportivă pe acțiuni FC Rapid SA, constituită din aportul în natură al AFC prin drepturile federative ale jucătorilor (70 la sută) și din aportul în numerar al acționarilor în valoare de 5,571 milioane euro (30 la sută).
George Copos a declarat că Rapid trăiește un moment istoric după 83 ani de la înființare, noua structură pe acțiuni fiind bazată pe transparență, gestiune eficientă și performanță, ce va permite clădirea unui club modern, european. Jean Valvis, unul din acționari, a precizat că vechea organizare sub formă de asociație non-profit, fără capital social și patrimoniu, intrase în impas, transformarea din 31 martie în societate comercială sportivă pe acțiuni, cu capital social prin aport în natură și bănesc, fiind soluția cea mai bună pentru consolidarea și dezvoltarea clubului giuleștean.
FC Rapid SA cuprinde aportul în natură al AFC Rapid de 70 la sută, reprezentînd drepturile federative ale jucătorilor (valoarea comercială a lotului actual) și aportul în numerar al celor 7 acționari în valoare de 5,571 milioane euro (30 la sută). Valoarea netă a drepturilor federative ale jucătorilor se ridică la 13 milioane euro și acestea vor fi transferate la FC Rapid SA după încheierea campionatului. Pînă atunci, AFC Rapid, care deține licența de la FRF, va activa în simbioză cu societatea pe acțiuni, urmînd ca, de la 1 iunie, licența să fie transferată societății pe acțiuni. Jucătorii clubului vor aparține exclusiv societății pe acțiuni, fără a mai fi deținuți în co-proprietate cu alte societăți, și vor fi înregistrați în contabilitate ca active, la adevărata lor valoare, similar înregistrării unei mărci. Fiecare jucător devine o investiție concretă, înregistrată, asupra căreia se poate calculează amortizarea în timp, pe durata contractului.
Deciziile în cadrul societății pe acțiuni vor fi luate doar prin întrunirea unui cvorum de 85 la sută al capitalului social reprezentat în adunarea generală. Prin aportul în numerar al acționarilor, Rapid are asigurat în următorii 2 ani un buget de minim 6 milioane euro, indiferent de performanța sportivă. Jean Valvis a adăugat că Rapid încearcă să copie modelul de succes al unor mari cluburi din lume și să devină un „Manchester United“ al Balcanilor.

Șefi de elită printre acționari
Acționarii Rapidului sînt conducătorii unor agenți economici de elită, care au ridicat afaceri de la zero, fiind aleși pe criterii stricte de renume, performanță și creativitate. Cifra de afaceri a acționarilor se ridică la peste 500 milioane euro, iar firmele acestora au peste 24.000 de angajați.
Din lista acționarilor FC Rapid SA fac parte Florin Talpeș, președintele firmei Softwin, cu o participație la capitalul social de 557.140 euro (3%), Dan Constantin Ostahie, președintele grupului Altex (3%), Dinu Gheorghe, președinte executiv al FC Rapid (3%), Dan Laurențiu Fați, președintele firmei Dacris (3%), Jean Valvis, președinte grup LaDorna (6%), Ana Holding, acționar majoritar George Copos, cu 6% și ISAF SA cu o participație de 6%. Pînă la încheierea campionatului, AFC Rapid va suferi un audit financiar de la o companie de profil multinațională ce va stabili datoriile către stat și terți ale AFC Rapid ce vor fi achitate de societatea pe acțiuni.
Acționarii susțin la unison că, în 2-3 ani, FC Rapid SA va fi listată la bursă, acțiunile devenind disponibile publicului larg, dar numai după 2-3 ani în care societatea pe acțiuni își va dovedi forța economică.
Mircea Lucescu, la fel ca și ceilalți 20 de membri ai AFC Rapid, va deveni acționar la FC Rapid SA, conform participației sale la asociația non-profit. După încheierea campionatului, George Copos nu va mai avea controlul majoritar în societatea pe acțiuni, urmînd să dețină circa 40 la sută . Organigrama clubului va suferi diverse modificări, prin apariția unor noi departamente în domeniile marketing și PR, pentru o promovare mai activă a imaginii clubului.
Jean Valvis a precizat că proiectul de transformare a clubului în societate pe acțiuni era condiționat de continuitatea lui Răzvan Lucescu pe banca tehnică a Rapidului. Acționarul nu exclude ca în viitor Rapid să beneficieze de o nouă arenă, la standard european, cu sprijinul autorităților locale. Baza Pro Rapid, aflată în proprietatea fundației cu același nume, ce nu va fi inclusă în FC Rapid SA, va rămîne la dispoziția clubului giuleștean, în schimbul unei chirii modice a achitării facturilor la utilități.

Articol afisat de 3023 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective