Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dan Ostahie, acþionar la Rapid

Dan Ostahie, acþionar la Rapid

• pietreanul, patron al firmei Altex, deþine 3 procente din acþiunile FC Rapid SA

George Copos, patronul clubului Rapid, a anunþat, luni, decizia de transformare a AFC Rapid, asociaþie non-profit, într-o societate comercialã sportivã pe acþiuni FC Rapid SA, constituitã din aportul în naturã al AFC prin drepturile federative ale jucãtorilor (70 la sutã) ºi din aportul în numerar al acþionarilor în valoare de 5,571 milioane euro (30 la sutã).
George Copos a declarat cã Rapid trãieºte un moment istoric dupã 83 ani de la înfiinþare, noua structurã pe acþiuni fiind bazatã pe transparenþã, gestiune eficientã ºi performanþã, ce va permite clãdirea unui club modern, european. Jean Valvis, unul din acþionari, a precizat cã vechea organizare sub formã de asociaþie non-profit, fãrã capital social ºi patrimoniu, intrase în impas, transformarea din 31 martie în societate comercialã sportivã pe acþiuni, cu capital social prin aport în naturã ºi bãnesc, fiind soluþia cea mai bunã pentru consolidarea ºi dezvoltarea clubului giuleºtean.
FC Rapid SA cuprinde aportul în naturã al AFC Rapid de 70 la sutã, reprezentînd drepturile federative ale jucãtorilor (valoarea comercialã a lotului actual) ºi aportul în numerar al celor 7 acþionari în valoare de 5,571 milioane euro (30 la sutã). Valoarea netã a drepturilor federative ale jucãtorilor se ridicã la 13 milioane euro ºi acestea vor fi transferate la FC Rapid SA dupã încheierea campionatului. Pînã atunci, AFC Rapid, care deþine licenþa de la FRF, va activa în simbiozã cu societatea pe acþiuni, urmînd ca, de la 1 iunie, licenþa sã fie transferatã societãþii pe acþiuni. Jucãtorii clubului vor aparþine exclusiv societãþii pe acþiuni, fãrã a mai fi deþinuþi în co-proprietate cu alte societãþi, ºi vor fi înregistraþi în contabilitate ca active, la adevãrata lor valoare, similar înregistrãrii unei mãrci. Fiecare jucãtor devine o investiþie concretã, înregistratã, asupra cãreia se poate calculeazã amortizarea în timp, pe durata contractului.
Deciziile în cadrul societãþii pe acþiuni vor fi luate doar prin întrunirea unui cvorum de 85 la sutã al capitalului social reprezentat în adunarea generalã. Prin aportul în numerar al acþionarilor, Rapid are asigurat în urmãtorii 2 ani un buget de minim 6 milioane euro, indiferent de performanþa sportivã. Jean Valvis a adãugat cã Rapid încearcã sã copie modelul de succes al unor mari cluburi din lume ºi sã devinã un „Manchester United“ al Balcanilor.

ªefi de elitã printre acþionari
Acþionarii Rapidului sînt conducãtorii unor agenþi economici de elitã, care au ridicat afaceri de la zero, fiind aleºi pe criterii stricte de renume, performanþã ºi creativitate. Cifra de afaceri a acþionarilor se ridicã la peste 500 milioane euro, iar firmele acestora au peste 24.000 de angajaþi.
Din lista acþionarilor FC Rapid SA fac parte Florin Talpeº, preºedintele firmei Softwin, cu o participaþie la capitalul social de 557.140 euro (3%), Dan Constantin Ostahie, preºedintele grupului Altex (3%), Dinu Gheorghe, preºedinte executiv al FC Rapid (3%), Dan Laurenþiu Faþi, preºedintele firmei Dacris (3%), Jean Valvis, preºedinte grup LaDorna (6%), Ana Holding, acþionar majoritar George Copos, cu 6% ºi ISAF SA cu o participaþie de 6%. Pînã la încheierea campionatului, AFC Rapid va suferi un audit financiar de la o companie de profil multinaþionalã ce va stabili datoriile cãtre stat ºi terþi ale AFC Rapid ce vor fi achitate de societatea pe acþiuni.
Acþionarii susþin la unison cã, în 2-3 ani, FC Rapid SA va fi listatã la bursã, acþiunile devenind disponibile publicului larg, dar numai dupã 2-3 ani în care societatea pe acþiuni îºi va dovedi forþa economicã.
Mircea Lucescu, la fel ca ºi ceilalþi 20 de membri ai AFC Rapid, va deveni acþionar la FC Rapid SA, conform participaþiei sale la asociaþia non-profit. Dupã încheierea campionatului, George Copos nu va mai avea controlul majoritar în societatea pe acþiuni, urmînd sã deþinã circa 40 la sutã . Organigrama clubului va suferi diverse modificãri, prin apariþia unor noi departamente în domeniile marketing ºi PR, pentru o promovare mai activã a imaginii clubului.
Jean Valvis a precizat cã proiectul de transformare a clubului în societate pe acþiuni era condiþionat de continuitatea lui Rãzvan Lucescu pe banca tehnicã a Rapidului. Acþionarul nu exclude ca în viitor Rapid sã beneficieze de o nouã arenã, la standard european, cu sprijinul autoritãþilor locale. Baza Pro Rapid, aflatã în proprietatea fundaþiei cu acelaºi nume, ce nu va fi inclusã în FC Rapid SA, va rãmîne la dispoziþia clubului giuleºtean, în schimbul unei chirii modice a achitãrii facturilor la utilitãþi.

Articol afisat de 3332 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective