Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 5 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Proprietarul cîinelui care a sfîºiat un paznic riscã închisoarea

Proprietarul cîinelui care a sfîºiat un paznic riscã închisoarea

• este vorba de patronul firmei „Patru Plus Trans“ • poliþiºtii aºteaptã ca victima sã facã plîngere pentru a demara cercetãrile • oamenii legii verificã ºi dacã animalul, considerat periculos, a fost declarat la poliþie • incidentul a fost înregistrat ºi la Inspectoratul de Muncã •

Autoritãþile nu au rãmas indiferente la drama trãitã de Gheorghe Feraru, pietreanul care a fost mutilat de un cîine periculos ºi au declarat cã vor face verificãrile de rigoare, vinovaþii urmînd sã fie pedepsiþi. Astfel, patronul firmei „Patru Plus Trans“, Costel Munteanu, riscã pînã la 5 ani de închisoare, dacã se va dovedi cã a dat dovadã de neglijenþã ºi nu a luat toate mãsurile pentru a preîntîmpina atacul provocat de cîinele periculos. De asemenea, el poate primi o amendã de pînã la 15 milioane de lei dacã se va dovedi cã nu a declarat la Poliþia Piatra Neamþ faptul cã deþine un cîine considerat periculos, precum pitbull-ul. „Am fost informaþi despre agresiunea ce a avut loc asupra pietreanului, dar noi nu ne putem autosesiza, întrucît legislaþia în vigoare prevede cã cercetarea penalã se face doar la plîngerea prealabilã a victimei. Gravele accidente sau chiar decesele survenite în urma atacurilor cîinilor din rase agresive au fãcut ca legislaþia în domeniu sã sufere modificãri importante, fiind stabilite foarte clar condiþiile în care poate fi deþinut un asemenea animal. Potrivit acestor reglementãri, dacã se va dovedi cã patronul firmei «Patru Plus Trans», proprietarul cîinelui, a dat dovadã de neglijenþã ºi nu a luat toate mãsurile de precauþie pentru a evita situaþia, poate fi pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. ÃŽn plus, dacã deþine un cîine dintr-o rasã consideratã periculoasã, ar fi avut obligaþia sã-l declare la unitatea de poliþie de pe raza sa de domiciliu. Vom face verificãri în acest sens, iar dacã se va constata cã nu a fost declarat cîinele, proprietarul riscã o amendã de pînã la 15 milioane de lei“, a precizat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiþer de presã la IPJ Neamþ.

Gheorghe Feraru va face plîngere penalã
Victima atacului furibund al cîinelui a declarat cã va depune plîngere împotriva proprietarului, patronul societãþii „Patru Plus Trans“.
Gheorghe Feraru (foto) ºi-a declarat intenþia de a se adresa Parchetului Judeþean Neamþ, formulînd plîngere penalã împotriva conducerii firmei „Patru Plus Trans“, care are în stãpînire cîinele ucigaº. Bãrbatul este nemulþumit de faptul cã nimeni din cadrul acestei societãþi nu s-a dovedit interesat de starea lui de sãnãtate ºi nu l-a vizitat la spital, dar ºi de indiferenþa de care a dat dovadã conducerea firmei „Conadi“ - în slujba cãreia se aflã de aproximativ o sãptãmînã - care, de asemenea, nu l-a luat în seamã.
„Eu eram la serviciu, în timpul programului, cînd am fost atacat de cîini, aºa cã sînt victima unui accident de muncã. Am mai mult de cincizeci de muºcãturi pe tot corpul, am dureri insuportabile la mîini ºi la picioare, trebuie sã fac tratament antirabic, zilnic mi se schimbã pansamentele, ceea ce nu este deloc plãcut, ºi, cu toate acestea, nimãnui dintre cei implicaþi nu îi pasã de mine. La piciorul drept am tromboflebilã, fac tratament de mai mult timp pentru asta ºi sper nu mi se agraveze boala din cauza rãnilor pe care le-am suferit. Nu mai spun cã ºi acum sînt sub stare de ºoc, dupã spaima pe care am suferit-o în minutele cît m-am luptat cu cîinii aceia care m-au atacat. Am avut mare noroc de faptul cã m-au auzit þipînd niºte ºoferi care, sãracii, nu ºtiau cum sã mã scoatã din colþii animalelor. ÃŽn final, au tras un autobuz exact lîngã locul în care mã aflam ºi au reuºit sã mã salveze“, a declarat Gheorghe Feraru.

Inspectoratul Teritorial de Muncã a intrat pe fir
Acesta susþine cã, de regulã, pitbull-ul stã legat, fie cã e zi sau noapte, numai cã este cineva care, în fiecare dimineaþã, îl dezleagã ºi îl lasã liber, aproximativ o orã. Victima spune cã, în dimineaþa în care s-a întîmplat incidentul, nu a vãzut cîinele dezlegat ºi nu s-a gîndit nici o clipã cã animalul ar putea fi liber. Pe de altã parte, victima acuzã faptul cã, deºi este vorba despre un cîine periculos care se aflã într-un spaþiu public, nu i se pune botniþã.
„ÃŽn afarã de faptul cã numai printr-o minune am scãpat viu ºi cã puteam fi muºcat mortal, vreau sã spun cã am pretenþia sã fiu despãgubit pentru hainele care mi-au fost sfîºiate. Tocmai de aceea voi depune plîngere penalã împotriva celor de la «Patru Plus Trans». Numai cã, pentru asta, trebuie sã îmi scot certificat medico-legal“, a conchis Gheorghe Feraru.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Valentin Goga, ºeful secþiei Contagioase, unde a fost internat pacientul, starea acestuia nu este gravã, dar se impune, totuºi, administrarea a cinci doze de vaccin antirabic. De altfel, ieri dupã amiazã, pacientul a fost externat.
Evenimentul a ajuns ºi în atenþia inspectorilor de muncã, pentru cã victima, Gheorghe Feraru, era angajat al societãþii „Conadi Com“ SRL Piatra Neamþ ºi se afla în timpul serviciului. „ÃŽn timp ce victima întrerupea curentul electric la sistemul de iluminat din incintã, a fost atacat de un cîine de rasã mare care, dupã ce l-a doborît la pãmînt, a început sã-l sfîºie. Acestuia i s-au alãturat alþi trei cîini. Consecinþele evenimentului: incapacitate temporarã de muncã datoratã muºcãturilor de gambe, braþ, urechi. Victima era angajatã la «Conadi», firma care asigura paza societãþii Transurban, iar cercetãrile vor fi fãcute de o comisie numitã de angajator. Fiindcã a fost muºcatã de un cîine periculos, aici ar trebui sã fie implicate ºi alte organe de cercetare“ a precizat jurist Ioan Popescu, inspectorul ºef al Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamþ.
Reamintim cã, în dimineaþa zilei de luni, 3 aprilie, Gheorghe Feraru, în vîrstã de 51 de ani, din Piatra Neamþ, care era angajatul societãþii «Conadi» ºi asigura paza firmei «Transurban» a fost atacat violent de un pitbull.

Articol afisat de 2132 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMÞU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective