Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 5 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Violența domestică, în atenția autorităților

La Direcția de Muncă, Solidaritate Socială și Familie Neamț s-a constituit, recent, un grup de lucru consultativ în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie. Activitatea sa se va derula în perioada 2006-2007, fiind format din reprezentanți ai mai multor instituții: Direcția de Muncă Neamț, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică, Fundația „Columna“ Piatra Neamț, Primăria Piatra Neamț - Direcția de Asistență Socială, Asociația „Femina 2000“ Roman, Consiliul Județean Neamț - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului. Grupul de lucru își propune analizarea și elaborarea de studii, strategii/ propuneri legislative în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, realizarea schimbului de informații între instituțiile aflate în parteneriat, stabilirea unor pași specifici în abordarea concretă a fenomenului la nivel local.
Prima întîlnire a noii structuri a avut ca scop elaborarea Regulamentului de funcționare la nivel județean, în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, în perioada 2006-2007. Grupul de lucru consultativ se va reuni trimestrial - și ori de cîte ori va fi nevoie - la sediul Direcției de Muncă Neamț, urmărind punerea în aplicare a Planului de acțiuni la nivel județean. Între atribuțiile sale se numără analizarea cazurilor/ situațiilor deosebite înregistrate la instituțiile participante la proiect și găsirea unor modalități de gestionare a acestora, analizarea nevoilor comunității locale și evaluarea potențialului de oferire a serviciilor în domeniul combaterii violenței domestice, identificarea de soluții în ceea ce privește consilierea agresorului, propuneri legislative pentru inițierea „ordinului de restricție“ pentru agresor, înființarea a cel puțin unui centru de zi pentru consilierea și resocializarea agresorului. Planul de acțiuni al grupului cuprinde obiective clare, acțiuni, termene, responsabilități și rezultate așteptate.
„Sperăm ca problematica violenței în familie să devină o prioritate pe agenda de lucru a membrilor grupului consultativ constituit. Să folosim prilejul ca, între toate instituțiile și organizațiile implicate în domeniu, cooperarea să fie cît mai fructuoasă, pentru a putea oferi un suport real și eficient în combaterea fenomenului violenței“, a apreciat Claudia Chirilă, directorul executiv al Direcției de Muncă, Solidaritate Socială și Protecție Neamț.

Articol afisat de 2432 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective