Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 5 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Violenþa domesticã, în atenþia autoritãþilor

La Direcþia de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ s-a constituit, recent, un grup de lucru consultativ în domeniul prevenirii ºi combaterii violenþei în familie. Activitatea sa se va derula în perioada 2006-2007, fiind format din reprezentanþi ai mai multor instituþii: Direcþia de Muncã Neamþ, Inspectoratul Judeþean de Poliþie, Inspectoratul Judeþean de Jandarmi, Direcþia de Sãnãtate Publicã, Fundaþia „Columna“ Piatra Neamþ, Primãria Piatra Neamþ - Direcþia de Asistenþã Socialã, Asociaþia „Femina 2000“ Roman, Consiliul Judeþean Neamþ - Direcþia Generalã de Asistenþã Socialã ºi Protecþie a Copilului. Grupul de lucru îºi propune analizarea ºi elaborarea de studii, strategii/ propuneri legislative în domeniul prevenirii ºi combaterii violenþei în familie, realizarea schimbului de informaþii între instituþiile aflate în parteneriat, stabilirea unor paºi specifici în abordarea concretã a fenomenului la nivel local.
Prima întîlnire a noii structuri a avut ca scop elaborarea Regulamentului de funcþionare la nivel judeþean, în domeniul prevenirii ºi combaterii violenþei în familie, în perioada 2006-2007. Grupul de lucru consultativ se va reuni trimestrial - ºi ori de cîte ori va fi nevoie - la sediul Direcþiei de Muncã Neamþ, urmãrind punerea în aplicare a Planului de acþiuni la nivel judeþean. ÃŽntre atribuþiile sale se numãrã analizarea cazurilor/ situaþiilor deosebite înregistrate la instituþiile participante la proiect ºi gãsirea unor modalitãþi de gestionare a acestora, analizarea nevoilor comunitãþii locale ºi evaluarea potenþialului de oferire a serviciilor în domeniul combaterii violenþei domestice, identificarea de soluþii în ceea ce priveºte consilierea agresorului, propuneri legislative pentru iniþierea „ordinului de restricþie“ pentru agresor, înfiinþarea a cel puþin unui centru de zi pentru consilierea ºi resocializarea agresorului. Planul de acþiuni al grupului cuprinde obiective clare, acþiuni, termene, responsabilitãþi ºi rezultate aºteptate.
„Sperãm ca problematica violenþei în familie sã devinã o prioritate pe agenda de lucru a membrilor grupului consultativ constituit. Sã folosim prilejul ca, între toate instituþiile ºi organizaþiile implicate în domeniu, cooperarea sã fie cît mai fructuoasã, pentru a putea oferi un suport real ºi eficient în combaterea fenomenului violenþei“, a apreciat Claudia Chirilã, directorul executiv al Direcþiei de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Protecþie Neamþ.

Articol afisat de 2702 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective