Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Maºinã furatã la Budapesta, gãsitã dezmembratã lîngã Viena

Maºinã furatã la Budapesta, gãsitã dezmembratã lîngã Viena

• preºedintele Clubului „Ronin“ a fost anunþat, dupã un an, cã autoturismul sãu, dispãrut din Budapesta, a fost gãsit lîngã Viena • din acesta nu mai rãmãseserã decît plãcuþele de înmatriculare, motorul ºi cîteva piese • hoþii au fost prinºi de Interpol ºi sînt judecaþi în Austria •

Preºedintele Clubului de Karate „Ronin“, Ionuþ ªtefãnescu (foto), a primit de la poliþiºtii nemþeni, la sfîrºitul lunii trecute, douã veºti, una bunã ºi alta proastã. Vestea bunã este cã maºina sa, furatã în urmã cu un an din Budapesta, a fost gãsitã în Austria, dar cea proastã este cã autoturismul fusese dezmembrat. Oamenii legii din cadrul Compartimentului Furturi Auto de la Serviciul de Investigaþii Criminale Neamþ au fost anunþaþi, la finele lunii trecute, de lucrãtorii de la Serviciul Interpol din Austria, despre faptul cã autoturismul VW Golf4, ce aparþinea pietreanului ºi fusese furat în aprilie 2005 din centrul capitalei ungare, a fost descoperit undeva în apropiere de Viena. Din pãcate, maºina fusese dezmembratã ºi o mare parte a pieselor obþinute, vîndute. Oamenii legii i-au prezentat proprietarului situaþia, iar acesta nu a avut nici un motiv de bucurie, în condiþiile în care, neavînd încheiatã asigurare, nu a beneficiat de nici un fel de despãgubiri. Hoþii care au furat autovehiculul sînt din Ungaria ºi din Austria, iar, potrivit spuselor celor de la Interpol, fãceau parte dintr-un grup bine organizat care se ocupa preponderent cu furtul de autoturisme. Ei au fost arestaþi ºi se pare cã, deja, au fost trimiºi în judecatã în Austria.

„Mi-a fãcut poliþia un cadou!“
Ionuþ ªtefãnescu, cel care a rãmas fãrã maºinã, poate sã se constituie parte civilã ºi sã cearã despãgubiri hoþilor, dar aceastã potenþialã acþiune va fi îngreunatã de faptul cã procesul va avea loc în afara graniþelor României. „Am fost anunþat de Poliþia Neamþ despre faptul cã au fost gãsite piese ale maºinii mele furate în 2005, din Budapesta. Vestea am primit-o chiar pe 22 martie, cînd aniversam ziua soþiei mele. ÃŽn momentul în care a aflat de ce ne-au sunat poliþiºtii, ea a zis rîzînd amar: «Mi-a fãcut poliþia un cadou!». Oricum, îmi luasem gîndul de la acea maºinã. Din cîte ºtiu eu, au gãsit întîi hoþii ºi, de acolo, s-a ajuns ºi la piesele maºinii mele. Astãzi (n.r. - marþi, 4 aprilie), acum vreo douã ore, am vorbit cu cel care se aflã, acum, în posesia pieselor. Ne-am înþeles foarte greu, dar am realizat cã ar putea fi vorba despre numerele de înmatriculare, motorul ºi, probabil, ºi alte piese. ÃŽncã nu ºtiu dacã voi face plîngere împotriva hoþilor ºi dacã voi merge sã recuperez ceea ce a mai rãmas din acea maºinã, dar nu exclud aceastã variantã“, a declarat Ionuþ ªtefãnescu, preºedintele Clubului de Arte Marþiale „Ronin“ Piatra Neamþ.

10 aprilie 2005, zi cu ghinion
Reamintim cã patru reprezentanþi ai clubului sportiv pietrean au fost jefuiþi la Budapesta, pe data de 10 aprilie 2005. Autoturismul, marca Volkswagen Golf4, a fost furat din faþa unui parc de distracþii, din capitala ungarã. ÃŽn maºinã se aflau ºi bunuri în valoare de 3.000 de euro, printre care telefoane mobile, camere video, echipament sportiv nou, medalii, actele maºinii, paºapoarte ºi cadouri pentru cei de acasã. Ionuþ ªtefãnescu achiziþionase maºina la mijlocul lunii decembrie 2004, cu aproape 10.000 de euro, fãcînd un împrumut, cu rambursarea în rate lunare, timp de 10 ani. Astfel, pietreanul a rãmãs fãrã maºinã, dar ºi cu rate de achitat. Rãmaºi ºi fãrã paºapoarte, cei patru sportivi nemþeni au fost, practic, blocaþi în Budapesta, unde participaserã la Campionatul European de Karate Sportiv. „Eram în parcul de distracþii ºi, cu zece minute înainte sã ieºim de acolo, am vãzut maºina în parcare. Cînd am ieºit, am rãmas ca la fotograf. Nu ne venea sã credem cã s-a întîmplat totul într-un timp atît de scurt. Pe moment, am realizat ce s-a întîmplat ºi ce necazuri vom avea, deoarece în maºinã aveam toate actele, cadouri. Am mers repede la o secþie de poliþie ºi am dat declaraþie, iar astãzi (n.r. - luni, 11 aprilie) sîntem la Ambasada României de la Budapesta, de unde vrem sã obþinem documente pentru a putea reveni în þarã. Lumea a fost foarte amabilã ºi sper ca, la ora 15.30, sã avem actele, pentru a putea pãrãsi Ungaria“, declara, la puþin timp dupã constatarea furtului, Ionuþ ªtefãnescu.

Articol afisat de 3206 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE, Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective