Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Maºina morþii

Maºina morþii

• trei persoane ºi-au pierdut viaþa, iar altele trei au fost rãnite, dupã ce un Volkswagen a intrat frontal într-un Hummer • vinovat de producerea accidentului este ºoferul Volkswagenului care a condus cu vitezã excesivã •

Viteza excesivã, la care s-a adãugat lipsa de experienþã în conducere au fost principalele cauze ale unei tragedii rutiere. Groaznicul accident, în urma cãruia trei persoane ºi-au pierdut viaþa, iar altele trei au fost rãnite, s-a petrecut duminicã dimineaþã, în jurul orei 5, pe strada ªtefan cel Mare, din Roman. Ciprian Ghimici, de 21 de ani, din municipiu, conducea cu vitezã excesivã un autoturism Volkswagen Passat, pe strada menþionatã. La un moment dat, din cauza vitezei prea mari, tînãrul ºofer a pierdut controlul asupra volanului ºi a intrat pe contrasens, unde s-a izbit frontal cu un autoturism marca Hummer, condus de Cãtãlin Bordeianu, de 29 de ani, din Iaºi. Impactul a fost devastator, ºoferul Volkswagenului ºi alþi doi pasageri din maºinã, Ciprian Bujor, în vîrstã de 21 de ani, ºi Dumitru Corban, în vîrstã de 21 de ani, decedînd pe loc. Au fost rãniþi ºi trei pasageri aflaþi în Hummer, Eugen Bordeianu, de 52 de ani, Liliana Bordeianu, de 53 de ani, ºi Silviu Gherguþ, de 34 de ani, toþi trei din Iaºi.
Cei trei, care au suferit o serie de traumatisme, au solicitat sã fie transportaþi la Spitalul de Urgenþã Iaºi.
Poliþiºtii care au ajuns la locul tragediei au avut parte de o scenã de coºmar, cadavrele celor trei tineri fiind prinse între fiarele contorsionate ale maºinii. Cercetãrile sînt continuate de cãtre oamenii legii romaºcani, dar, din primele verificãri, a reieºit cã vinovat de aceastã tragedie a fost ºoferul Volkswagenului. Acesta obþinuse permisul de conducere abia în luna octombrie a anului trecut.
„Legat de acest caz, se poate observa cît de periculoasã este viteza excesivã, mai ales în prezenþa unor alþi factori ce predispun la accidente. ÃŽn situaþia de faþã, tînãrul conducãtor auto, începãtor, a încercat sã efectueze o manevrã de depãºire. Recomandãm participanþilor la trafic adoptarea unei conduite preventive, întrucît se expun la accidente dintre cele mai grave“, a declarat inspectorul Iulian Cloºcã, din cadrul Biroului de Poliþie Rutierã Roman.

Serie neagrã pe ºosele din judeþ
O altã tragedie a avut loc, tot de Sãrbãtoarea Sfinþilor Împãraþi Constantin ºi Elena, pe DJ 207 D, la intrarea în satul Recea, comuna Ion Creangã. În jurul orei 13.30, Mihai Zmãu, în vîrstã de 51 de ani, din localitate, care circula cu un ciclomotor, a pierdut controlul asupra vehiculului ºi a ieºit în decor. Acesta s-a izbit violent de un cap de podeþ, din beton, lovindu-se la tîmplã ºi intrînd în comã. Bãrbatul a fost transportat la Centrul de Primire Urgenþe, din Spitalul Roman, însã aici nu s-a mai putut face altceva decît sã i se constate decesul. Inspectorul Iulian Cloºcã, din cadrul BPR Roman, a declarat cã, din primele cercetãri efectuate, se exclude posibilitatea de a fi fost implicat, în acest accident, ºi un alt participant la trafic.
Sfîrºitul de sãptãmînã nu a fost deloc liniºtit, un alt accident, cauzat în special de neatenþie, dar ºi de consumul de alcool la volan, producîndu-se sîmbãtã seara, în jurul orei 19. Cristinel I., de 29 de ani, din Piatra Neamþ, conducea un autoturism Ford Focus, pe strada Bîtca Doamnei, din municipiu, ºi, din cauza neadaptãrii vitezei la drumul acoperit cu pietriº, a pierdut controlul volanului, a derapat ºi s-a rãsturnat cu roþile în sus în pîrîul Bîtca Doamnei. Pasagera aflatã pe scaunul din dreapta, Petronela D., de 25 de ani, din comuna Dumbrava Roºie, a fost uºor rãnitã. La venirea poliþiºtilor, s-a trecut la testarea ºoferului ºi, astfel, s-a stabilit cã acesta avea o alcoolemie de 1,05 la mie în aerul expirat. Pentru cã între momentul producerii accidentului ºi venirea poliþiºtilor trecuse ceva timp, ºoferul a gãsit o scuzã care spera el cã îl va scuti de dosar penal. El a declarat cã a bãut dupã petrecerea accidentului. Oamenii legii nu l-au crezut ºi au dispus cercetarea penalã a acestuia, pentru comiterea infracþiunilor de vãtãmare corporalã din culpã ºi conducere sub influenþa bãuturilor alcoolice.

Articol afisat de 4405 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE, Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective