Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
O gospodărie stă să cadă în Siret

O gospodărie stă să cadă în Siret

• gospodăria este situată pe malul Siretului • ieri după-amiază, mai erau maxim trei metri pînă să cadă primul coteț • familia, formată din doi adulți și doi copii, ar putea fi găzduită, temporar, într-o sală a Liceului „Ion Ionescu de la Brad“ •

Prima casă din județul Neamț, care se va prăvăli din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă, este în comuna Horia, la Cotu Vameș. Locuința este situată pe malul rîului Siret, al cărui debit a crescut semnificativ, în ultimele zile, și a ros circa opt metri dintr-un mal. În aceste condiții, gospodăria care era cel mai aproape de apă este gata să se prăvăle. Ieri după-amiază, mai erau circa doi, trei metri pînă să cadă primul coteț din curte. Apoi, venea rîndul unei alte anexe. Chiar dacă se va ajunge în cazul fericit în care casa să rămînă în picioare, familia care stă acolo va fi evacuată și va avea o locuință nouă. Primarul de Horia, Vasile Baciu, a declarat că a emis un avertisment de evacuare, cele patru persoane - doi adulți și doi copii - avînd posibilitatea să se mute, temporar, într-o sală a Liceului „Ion Ionescu de la Brad“. Mai există și posibilitatea ca familia respectivă să se mute la casa unei fete, căsătorită în Cotu Vameș. „Oamenii vor face cum vor ei. Au în gospodărie o vacă și un vițel, iar animalele vor fi duse la fata din Cotu Vameș. Primăria va da un loc de casă pe care, pînă la toamnă, să se ridice altă construcție, întrucît, în actualul imobil, nu se mai poate sta“, a declarat primarul Vasile Baciu.
Vlad Marcoci, președintele Consiliului Județean Neamț, a luat legătura cu Gheorghe Popescu, președintele Agenției Naționale pentru Locuințe, care a promis că va acorda fonduri pentru ridicarea unei case. Aceasta va fi construită fie în satul Horia, fie în Cotu Vameș, în funcție de opțiunea proprietarilor. Actuala locuință este veche, dar bine întreținută. Cei doi soți au în jur de 45 de ani.
Pentru evaluarea situației din teren, respectiv a malului Siretului, la fața locului au venit reprezentanți de la Ape - Siret, care au declarat că există fonduri pentru intervenție, 12 miliarde de lei, și se va trece la stabilizarea malului, imediat ce se vor retrage apele. Din păcate, intervenția va fi mult prea tîrzie, indiferent de ziua în care se va face, dat fiind faptul că mai întîi trebuie să se prăpădească gospodăria unei familii, iar apoi autoritățile să deschidă ochii. Pe de altă parte, există riscul ca problemele create de surparea malului Siretului să nu se oprească aici, întrucît, în zonă, sînt mai multe case, situate la distanțe mici de cea care stă gata să cadă.

Articol afisat de 1419 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective