Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
O gospodãrie stã sã cadã în Siret

O gospodãrie stã sã cadã în Siret

• gospodãria este situatã pe malul Siretului • ieri dupã-amiazã, mai erau maxim trei metri pînã sã cadã primul coteþ • familia, formatã din doi adulþi ºi doi copii, ar putea fi gãzduitã, temporar, într-o salã a Liceului „Ion Ionescu de la Brad“ •

Prima casã din judeþul Neamþ, care se va prãvãli din cauza precipitaþiilor abundente din ultima perioadã, este în comuna Horia, la Cotu Vameº. Locuinþa este situatã pe malul rîului Siret, al cãrui debit a crescut semnificativ, în ultimele zile, ºi a ros circa opt metri dintr-un mal. ÃŽn aceste condiþii, gospodãria care era cel mai aproape de apã este gata sã se prãvãle. Ieri dupã-amiazã, mai erau circa doi, trei metri pînã sã cadã primul coteþ din curte. Apoi, venea rîndul unei alte anexe. Chiar dacã se va ajunge în cazul fericit în care casa sã rãmînã în picioare, familia care stã acolo va fi evacuatã ºi va avea o locuinþã nouã. Primarul de Horia, Vasile Baciu, a declarat cã a emis un avertisment de evacuare, cele patru persoane - doi adulþi ºi doi copii - avînd posibilitatea sã se mute, temporar, într-o salã a Liceului „Ion Ionescu de la Brad“. Mai existã ºi posibilitatea ca familia respectivã sã se mute la casa unei fete, cãsãtoritã în Cotu Vameº. „Oamenii vor face cum vor ei. Au în gospodãrie o vacã ºi un viþel, iar animalele vor fi duse la fata din Cotu Vameº. Primãria va da un loc de casã pe care, pînã la toamnã, sã se ridice altã construcþie, întrucît, în actualul imobil, nu se mai poate sta“, a declarat primarul Vasile Baciu.
Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, a luat legãtura cu Gheorghe Popescu, preºedintele Agenþiei Naþionale pentru Locuinþe, care a promis cã va acorda fonduri pentru ridicarea unei case. Aceasta va fi construitã fie în satul Horia, fie în Cotu Vameº, în funcþie de opþiunea proprietarilor. Actuala locuinþã este veche, dar bine întreþinutã. Cei doi soþi au în jur de 45 de ani.
Pentru evaluarea situaþiei din teren, respectiv a malului Siretului, la faþa locului au venit reprezentanþi de la Ape - Siret, care au declarat cã existã fonduri pentru intervenþie, 12 miliarde de lei, ºi se va trece la stabilizarea malului, imediat ce se vor retrage apele. Din pãcate, intervenþia va fi mult prea tîrzie, indiferent de ziua în care se va face, dat fiind faptul cã mai întîi trebuie sã se prãpãdeascã gospodãria unei familii, iar apoi autoritãþile sã deschidã ochii. Pe de altã parte, existã riscul ca problemele create de surparea malului Siretului sã nu se opreascã aici, întrucît, în zonã, sînt mai multe case, situate la distanþe mici de cea care stã gata sã cadã.

Articol afisat de 1676 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective