Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Biroul de Consiliere pentru Cetățeni, sub asaltul „căpșunarilor“

• au apelat la instituție circa 50 de pietreni interesați să plece în Spania, la cules de căpșuni

Biroul de Consiliere pentru Cetățeni (BCC) Piatra Neamț a fost asaltat, în ultimele două luni, de nemțenii interesați să plece la cules de căpșuni în Spania. „Am avut, în ultimele două luni, vreo 50 de persoane care ne-au cerut să verificăm datele angajatorilor spanioli“, a precizat Cristina Ariton, consilier juridic în cadrul BCC Piatra Neamț.
Birourile de Consiliere pentru Cetățeni (BCC) din toată țara oferă un serviciu de interes public care răspunde nevoii de informare și consiliere a cetățenilor, astfel încît aceștia să aibă acces sporit la informații privind drepturile și îndatoririle lor, să identifice posibilele căi de rezolvare a unor probleme cu care se confruntă.
Domeniile în care se oferă cetățenilor informare și consiliere obiectivă și gratuită sînt: asistență socială, asigurări sociale, raporturi de muncă, drepturi și obligații civile, impozite și taxe, servicii publice, sănătate, protecția copilului, a consumatorului, regimul proprietății, învățămînt, proceduri notariale. Caracterul deschis, direct, imparțial al acestui serviciu, este completat de acordarea gratuită a serviciilor. Absența taxelor elimină, astfel, un obstacol și permite accesul unor largi pături sociale la serviciile de informare și consiliere. Prin serviciile de informare oferite, cetățenii află ce spune legea, unde și cui trebuie să se adreseze, precum și informații despre programul de lucru din diverse instituții. Cît privește consilierea, solicitanții sînt ajutați să ia decizii privind modalitatea de rezolvare a problemelor pe care le au, prin expunerea tuturor posibilităților de acțiune și a consecințellor acestora. Scopul serviciilor de informare și consiliere oferite de BCC este sprijinirea cetățenilor în exercitarea drepturilor și obligațiilor, în rezolvarea unor probleme complexe cu care se confruntă, precum și facilitarea relației cu autoritățile publice locale sau centrale.
„De la 1 octombrie 2005, de cînd am început partea a doua a proiectului, au fost consiliate 678 de persoane, pe diferite domenii. Cele mai multe solicitări au fost pentru găsirea unui loc de muncă. Și persoanele care vor să lucreze în străinătate cu contract de muncă ajung la noi, cerîndu-ne să facem verificări. În Piatra Neamț, grație parteneriatului încheiat cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț și cu Primăria municipiului Piatra Neamț, funcționăm în trei sedii: primul este la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Piatra Neamț, vizavi de Tribunal, al doilea - la Primăria Piatra Neamț, unde funcționăm cu un mic birou de consiliere, iar ultimul - la organizația de pe strada George Coșbuc nr. 9. Dorim, în continuare, să ne diversificăm serviciile și să oferim cetățenilor informațiile de care au nevoie la standarde de calitate“, a adăugat Tatiana Rusu, directorul BCC Piatra Neamț.
Pe termen mediu și lung, se așteaptă ca experiența acumulată de Birourile de Consiliere să ducă la dezvoltarea unor posibilități prin care cetățenii să poată contribui la procesul decizional, în domeniul politicilor publice.

Articol afisat de 1483 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective