Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 7 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Încep emoțiile pentru circa 7.000 de elevi

Încep emoțiile pentru circa 7.000 de elevi

• vineri, 9 iunie, elevii claselor a VIII-a intră în vacanță, iar pe 19 iunie, în examene • pentru susținerea testelor naționale s-au înscris, în Neamț, 6.779 de elevi • probele se vor desfășura în 36 de centre de testare, iar lucrările vor fi corectate în șase centre zonale de evaluare • anul acesta, liceele și școlile de arte și meserii din Neamț oferă candidaților circa 7.000 de locuri •

Elevii din clasa a VIII-a intră în vacanță vineri, 9 iunie, urmînd ca, după zece zile, pe 19 iunie, să susțină prima probă a testelor naționale, la limba și literatura română. Înscrierile s-au făcut în perioada 15-26 mai 2006, participînd atît promovații clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curentă, cît și candidații din seriile anterioare care nu au promovat examenul de capacitate, indiferent de vîrstă. Tabelele de înscriere pentru absolvenții din seria curentă se vor actualiza pe data de 11 iunie, prin eliminarea candidaților corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau exmatriculați, după care se vor transmite centrului de testare la care școala este arondată, semnate și ștampilate de director. Atît candidații proveniți din învățămîntul de stat, cît și cei din sistemul particular au dreptul să susțină testele naționale fără taxă. Examenele vor avea loc după cum urmează: la limba și literatura română - pe 19 iunie; limba și literatura maternă - pe 20 iunie; matematică - 21 iunie; istoria românilor sau geografia României - 22 iunie. Afișarea rezultatelor se va face pe 25 iunie, pînă la ora 16, iar depunerea contestațiilor - pînă la ora 20. În perioada 26-28 iunie vor fi rezolvate contestațiile, iar ziua de 29 iunie este consacrată afișării rezultatelor finale.
Probele scrise se vor desfășura începînd cu ora 9. „Avem, pînă în acest moment, 6.779 de elevi înscriși pentru testele naționale. Probele se vor desfășura în 36 de centre de testare, urmînd ca lucrările să fie corectate în șase centre zonale de evaluare: Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, Colegiul Național «Petru Rareș», Colegiul Național «Calistrat Hogaș», Grupul Școlar «Vasile Sav» Roman, Grupul Școlar Materiale de Construcții Roman, și Grupul Școlar Bicaz. Anul acesta, unitățile de învățămînt nemțene oferă aproximativ 7.000 de locuri la clasa a IX-a, mai puține ca anul trecut, corespunzător scăderii populației școlare. Avem, de asemenea, la nivel de județ, cam 40 de locuri speciale rezervate pentru candidații de etnie rromă. Dacă nu vor lua testele, candidații rromi beneficiază de locuri rezervate și la școli de arte și meserii“, a precizat profesor Dorina Drexler, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar al județului Neamț.
Înscrierea în licee sau în școli de arte și meserii de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, în care media enerală obținută la testele naționale are o pondere de 50%, iar cea de absolvire a claselor V-VIII - de 50%. Excepție fac liceele/ clasele pentru care au fost susținute, deja, probe de aptitudini, clasele bilingve - unde au fost organizate probe de verificare a cunoștințelor de limba modernă, și clasele cu predare în limbile minorităților naționale, pentru care elevii au trecut prin probe de verificare a cunoștințelor la limba maternă.
Înscrierea în licee sau în școli de arte și meserii, la învățămîntul de zi, a candidaților care au promovat testele naționale se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv, și în limita locurilor aprobate, prin planul de școlarizare, pentru unitățile școlare finanțate de la bugetul de stat. Aceasta va avea loc pe 14 iulie.

Articol afisat de 1429 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective