Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 7 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Încep emoþiile pentru circa 7.000 de elevi

Încep emoþiile pentru circa 7.000 de elevi

• vineri, 9 iunie, elevii claselor a VIII-a intrã în vacanþã, iar pe 19 iunie, în examene • pentru susþinerea testelor naþionale s-au înscris, în Neamþ, 6.779 de elevi • probele se vor desfãºura în 36 de centre de testare, iar lucrãrile vor fi corectate în ºase centre zonale de evaluare • anul acesta, liceele ºi ºcolile de arte ºi meserii din Neamþ oferã candidaþilor circa 7.000 de locuri •

Elevii din clasa a VIII-a intrã în vacanþã vineri, 9 iunie, urmînd ca, dupã zece zile, pe 19 iunie, sã susþinã prima probã a testelor naþionale, la limba ºi literatura românã. Înscrierile s-au fãcut în perioada 15-26 mai 2006, participînd atît promovaþii clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curentã, cît ºi candidaþii din seriile anterioare care nu au promovat examenul de capacitate, indiferent de vîrstã. Tabelele de înscriere pentru absolvenþii din seria curentã se vor actualiza pe data de 11 iunie, prin eliminarea candidaþilor corigenþi, repetenþi, cu situaþia neîncheiatã sau exmatriculaþi, dupã care se vor transmite centrului de testare la care ºcoala este arondatã, semnate ºi ºtampilate de director. Atît candidaþii proveniþi din învãþãmîntul de stat, cît ºi cei din sistemul particular au dreptul sã susþinã testele naþionale fãrã taxã. Examenele vor avea loc dupã cum urmeazã: la limba ºi literatura românã - pe 19 iunie; limba ºi literatura maternã - pe 20 iunie; matematicã - 21 iunie; istoria românilor sau geografia României - 22 iunie. Afiºarea rezultatelor se va face pe 25 iunie, pînã la ora 16, iar depunerea contestaþiilor - pînã la ora 20. În perioada 26-28 iunie vor fi rezolvate contestaþiile, iar ziua de 29 iunie este consacratã afiºãrii rezultatelor finale.
Probele scrise se vor desfãºura începînd cu ora 9. „Avem, pînã în acest moment, 6.779 de elevi înscriºi pentru testele naþionale. Probele se vor desfãºura în 36 de centre de testare, urmînd ca lucrãrile sã fie corectate în ºase centre zonale de evaluare: Colegiul Naþional de Informaticã Piatra Neamþ, Colegiul Naþional «Petru Rareº», Colegiul Naþional «Calistrat Hogaº», Grupul ªcolar «Vasile Sav» Roman, Grupul ªcolar Materiale de Construcþii Roman, ºi Grupul ªcolar Bicaz. Anul acesta, unitãþile de învãþãmînt nemþene oferã aproximativ 7.000 de locuri la clasa a IX-a, mai puþine ca anul trecut, corespunzãtor scãderii populaþiei ºcolare. Avem, de asemenea, la nivel de judeþ, cam 40 de locuri speciale rezervate pentru candidaþii de etnie rromã. Dacã nu vor lua testele, candidaþii rromi beneficiazã de locuri rezervate ºi la ºcoli de arte ºi meserii“, a precizat profesor Dorina Drexler, inspector ºcolar general la Inspectoratul ªcolar al judeþului Neamþ.
Înscrierea în licee sau în ºcoli de arte ºi meserii de stat se face fãrã examen, pe baza mediei de admitere, în care media eneralã obþinutã la testele naþionale are o pondere de 50%, iar cea de absolvire a claselor V-VIII - de 50%. Excepþie fac liceele/ clasele pentru care au fost susþinute, deja, probe de aptitudini, clasele bilingve - unde au fost organizate probe de verificare a cunoºtinþelor de limba modernã, ºi clasele cu predare în limbile minoritãþilor naþionale, pentru care elevii au trecut prin probe de verificare a cunoºtinþelor la limba maternã.
Înscrierea în licee sau în ºcoli de arte ºi meserii, la învãþãmîntul de zi, a candidaþilor care au promovat testele naþionale se face prin repartizare computerizatã, în ordinea descrescãtoare a mediilor de admitere, în baza opþiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv, ºi în limita locurilor aprobate, prin planul de ºcolarizare, pentru unitãþile ºcolare finanþate de la bugetul de stat. Aceasta va avea loc pe 14 iulie.

Articol afisat de 1806 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective