Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Torțe vii, după explozia unei butelii

Torțe vii, după explozia unei butelii

• doi nemțeni au fost grav răniți după ce au luat foc în urma exploziei unei acumulări de gaz • aceștia au transferat gazul dintr-o butelie în alta, iar la final au verificat etanșeitatea cu o brichetă • ei au suferit arsuri de grad II și III, starea lor fiind critică •

Locuitorii de pe strada Izvoare, din Piatra Neamț, au fost îngroziți, luni seara, cînd au auzit o bubuitură extrem de puternică în vecini, după care au văzut doi bărbați în flăcări ieșind dintr-o curte. Tragedia s-a petrecut aproape de orele 19, într-o magazie situată într-o grădină de pe strada respectivă. Luni după- amiază, Vasile Agafiței, de 54 de ani, din Izvoare, a primit vizita lui Dionisie Ivanov, de 53 de ani, care locuiește în cartierul Mărăței. Cei doi au stat ceva timp de vorbă, după care Agafiței l-a rugat pe prietenul său să-l ajute la transferul gazul butan dintr-o butelie mai mică, în una mai mare. Pentru a face această operațiune, cei doi s-au deplasat la cîțiva metri de casa lui Agafiței, într-o grădină în care acesta avea o mică magazie, iar dedesubt, un beci. Bărbații s-au apucat de lucru și au transferat gazul, iar la finalul operațiunii au decis să verifice dacă recipientul mai mare nu are, cumva, scăpări de gaze. Din păcate, verificarea au făcut-o cu o brichetă și, pentru că în mica încăpere se acumulaseră cantități mari de gaz butan, la prima scînteie s-a produs o explozie devastatoare. Cei doi bărbați au fost cuprinși instantaneu de flăcări, iar vecinii, care fuseseră scoși pe la porți de zgomotul asurzitor, au avut parte de imagini de coșmar. Agafiței și Ivanov fugeau către stradă, deși se transformaseră în torțe vii. Îngroziți, vecinii au sărit să-i stingă cum au putut, după care au sunat la Serviciul Județean de Ambulanță. Surprinzător, însă, coșmelia în care a avut loc explozia a rămas întreagă, nici unul dintre pereții extrem de fragili nefiind doborît la pămînt de suflu. Polițiștii pietreni au declanșat o anchetă pentru a stabili exact care au fost cauzele deflagrației, precum și cine se face vinovat de producerea acesteia.

În stare critică
„Pe la ora 7, am auzit o bubuitură foarte puternică și am ieșit la poartă să văd ce s-a întîmplat. Atunci, am observat cum din magazia situată în grădina lui Agafiței ieșeau fum și foc, iar acesta și cu încă un bărbat, cuprinși de flăcări, fugeau către șosea. Vecinul meu avea cămașa arsă toată, iar pe spate era carne vie. Celălalt, care nu-i de pe aici, dar vine destul de des și știu că i se zice «Lipoveanul», avea mîinile și capul arse rău. Apoi, a venit salvarea și i-a dus la spital. Săracul Vasile Agafiței, ce necaz a dat peste el. Nevasta lui este plecată la muncă în Spania, cu unul dintre băieți, iar celălalt lucrează la Roman, este polițist. Așa că omul stătea singur și cred că a vrut să nu mai umple toată ziua butelia mică. Ceasul rău a făcut să explodeze, că doar nu cred că era prima dată cînd făcea asta“, a declarat una dintre vecinele lui Vasile Agafiței, șocată, încă, de necazul care a dat peste acesta.
Victimele au ajuns în spital cu arsuri de grad II-III, pe aproximativ 70% din suprafața corpului. După ce pacienților li s-a făcut toaleta necesară, au fost transportați în sala de operație a secției Chirurgie Plastică și Reparatorie, pentru a beneficia de îngrijirile adecvate. Din cauza stării foarte grave în care se află, cei doi bărbați au fost internați la secția Anestezie și Terapie Intensivă, aflîndu-se atît în îngrijirea cadrelor medicale de aici, cît și a acelora de la Chirurgie Plastică și Reparatorie.
„Starea celor doi pacienți este deosebit de gravă. Arsurile sînt profunde și acoperă mai bine de două treimi din suprafața corpului. Cei doi pacienți au suferit și arsuri ale căilor respiratorii superioare. Riscul apariției complicațiilor este iminent, mai ales al celor pulmonare, dat fiind faptul că sînt foarte afectate căile respiratorii. De asemenea, posibilitatea apariției infecției este foarte crescută. Din păcate, șansele de supraviețuire ale celor doi pacienți sînt minime, avînd în vedere și vîrsta lor, la care resursele organismului sînt, oarecum, limitate“, a declarat doctorul Iorgu Curelaru, șeful secției Chirurgie Plastică și Reparatorie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț.

Articol afisat de 1293 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE. L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective