Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Publiserv schimbã imaginea municipiului Piatra Neamþ

Publiserv schimbã imaginea municipiului Piatra Neamþ

• începe asfaltarea pe bulevardul Mihai Eminescu, pe porþiunea dintre Muzeul de Istorie ºi Bulevardul 9 Mai • din august, noi locuri de parcare pe bulevardul Dacia •

Societatea de interes local Publiserv se aflã în toi cu lucrãrile, pe toate fronturile, capitala judeþului arãtînd ca un veritabil ºantier. În acest an, la solicitarea municipalitãþii pietrene, lucrãrile s-au extins pe întreaga arie a localitãþii, în vederea modernizãrii infrastructurii. Lucrãrile sînt dintre cele mai diverse: asfaltãri ºi plombãri de drumuri, schimbarea pavelelor de pe trotuare, tratamente de întreþinere a îmbrãcãminþii asfaltice, amenajarea de noi parcãri.
Chiar dacã, în anumite zone, acestea au provocat un anumit grad de disconfort pietrenilor, primele rezultate ale acestor eforturi au început sã devinã vizibile, prefigurînd noua imagine a oraºului de la poalele Pietricicãi.

Tratamente de întreþinere pentru îmbrãcãminþile asfaltice
ÃŽn spatele blocurilor din zona Complexului „Ozana“ se fac modificãri majore. Potrivit lui Paul Cristinel Vãtãjelu, managerul de marketing al Publiserv, încep „ostilitãþile“ pe bulevardul Mihai Eminescu, pe porþiunea dintre Muzeul de Istorie ºi bulevardul 9 Mai (ºoseaua de centurã). „ÃŽn aceastã searã (ieri searã - n.r.) începem frezarea, dupã care vom trece la asfaltare pînã în zona podului de la Cãprioara. ÃŽn paralel, vom înlocui ºi bordurile. Va fi destul de dificil din cauza circulaþiei intense. Vom încerca sã obþinem avizul autoritãþilor pentru închiderea zonei, în perioada de executare a lucrãrilor. Dacã Poliþia nu va putea sã ne sprijine, din lipsã de efective, vom apela la poliþiºtii comunitari“, a subliniat Paul Vãtãjelu. Pentru a conferi rezistenþã covoarelor asfaltice, reprezentanþii Publiserv au trecut la tratarea acestora cu „Flarifil“, o soluþie nouã, în fapt un covor subþire de criblurã care preia denivelãrile din asfalt ºi îi conferã rezistenþã. Tratamentul a fost aplicat pe bulevardele General Dãscãlescu ºi pe Traian ºi urmeazã sã fie fãcut, de asemenea, pe Orhei ºi Mihai Viteazu. Lucrãrile continuã, de asemenea, pe General Dãscãlescu, în zona 1 Mai, pe strãzile Poiana Teiului, Pepinierei ºi Boboteni. Pavele se monteazã în jurul Hotelului Ceahlãu. ÃŽn zona barei de magazine „Orizont“, din Piaþa ªtefan cel Mare, cei de la Publiserv vor trece la treabã abia dupã finalizarea supraînãlþãrii spaþiilor comerciale, lucrãri aflate în plinã desfãºurare. Stopate au fost amenajãrile începute în spatele acestui complex, în zona C-urilor, pînã la devierea reþelelor electrice. Aici, vor apãrea alei de acces pentru maºini ºi pietonale, spaþii de joacã pentru copii ºi de odihnã, precum ºi noi locuri de parcare.

Cartierele, în modernizare
Cartierul Mãrãþei va fi complet refãcut. În prezent, lucrãri se executã pe strãzile Veseliei ºi Lãmîiþei ºi se sperã cã, urmeazã ca trotuarele sã fie pavate. Luînd în calcul anvergura lucrãrilor, se sperã cã acestea vor fi terminate pînã în aceastã toamnã. ªi în cartierul Dãrmãneºti se monteazã pavele ºi borduri, în refacere fiind trotuarelor de pe strada Aurorei. Lucrãrile vor fi continuate pe strada Valea Albã. Angajaþii Publiserv vor amenaja, de asemenea, o serie de noi spaþii de parcare în apropierea blocului C5. Echipele vor ajunge ºi în cartierul Speranþa, pentru rezolvarea problemei aleilor ºi a unui loc de joacã pentru copii.
În lucru se aflã, de asemenea, strãzile Florilor, Argeºului ºi Someºului - din apropierea Colegiului Tehnic de Transporturi, ca ºi strada Eroilor. O stradã care a creat dificultãþi constructorului a fost Balaurului, solul pretenþios al arterei mãrginaºe necesitînd acoperirea cu balast stabilizat cu ciment.
De curînd, Publiserv a obþinut avizele de la Electrica, acestea permiþînd începerea amenajãrii unei pieþe de desfacere a mãrfurilor producãtorilor agricoli, în zona bulevardului 9 Mai. „Ne pregãtim pentru venirea toamnei. Cum am primit avizele solicitate, ne apucãm, foarte curînd, de lucru. Aici vor fi gãzduiþi cei care vor veni cu struguri“, a subliniat managerul Vãtãjelu.
Numãrul încã insuficient al parcãrilor din Piatra Neamþ reprezintã, cu adevãrat, un aspect nevralgic. Autoritãþile locale au organizat mai multe întîlniri cu reprezentanþii asociaþiilor de proprietari, solicitîndu-le sã indice terenurile pretabile la asemenea amenajãri. „ÃŽn luna august, vom reîncepe amenajarea de parcãri pe bulevardul Dacia, ca ºi în alte zone în care vom gãsi terenuri libere“, a adãugat managerul de proiect al Publiserv.
Reamintim cã, pentru cele programate în acest an, au fost prevãzuþi 180 miliarde de lei din bugetul local ºi o sumã egalã din creditul de investiþii contractat de Primãria Piatra Neamþ.

Articol afisat de 2050 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Gabby la data 12.07.2006 04:35
cartierul Maratei - tot?
"Cartierul Mãrãtei va fi complet refãcut. În prezent, lucrãri se executã pe strãzile Veseliei si Lãmîitei [...]"

Trotuarul de langa gardul scolii generale nr. 2 cand va fi reparat / refacut?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective