Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Publiserv schimbă imaginea municipiului Piatra Neamț

Publiserv schimbă imaginea municipiului Piatra Neamț

• începe asfaltarea pe bulevardul Mihai Eminescu, pe porțiunea dintre Muzeul de Istorie și Bulevardul 9 Mai • din august, noi locuri de parcare pe bulevardul Dacia •

Societatea de interes local Publiserv se află în toi cu lucrările, pe toate fronturile, capitala județului arătînd ca un veritabil șantier. În acest an, la solicitarea municipalității pietrene, lucrările s-au extins pe întreaga arie a localității, în vederea modernizării infrastructurii. Lucrările sînt dintre cele mai diverse: asfaltări și plombări de drumuri, schimbarea pavelelor de pe trotuare, tratamente de întreținere a îmbrăcăminții asfaltice, amenajarea de noi parcări.
Chiar dacă, în anumite zone, acestea au provocat un anumit grad de disconfort pietrenilor, primele rezultate ale acestor eforturi au început să devină vizibile, prefigurînd noua imagine a orașului de la poalele Pietricicăi.

Tratamente de întreținere pentru îmbrăcămințile asfaltice
În spatele blocurilor din zona Complexului „Ozana“ se fac modificări majore. Potrivit lui Paul Cristinel Vătăjelu, managerul de marketing al Publiserv, încep „ostilitățile“ pe bulevardul Mihai Eminescu, pe porțiunea dintre Muzeul de Istorie și bulevardul 9 Mai (șoseaua de centură). „În această seară (ieri seară - n.r.) începem frezarea, după care vom trece la asfaltare pînă în zona podului de la Căprioara. În paralel, vom înlocui și bordurile. Va fi destul de dificil din cauza circulației intense. Vom încerca să obținem avizul autorităților pentru închiderea zonei, în perioada de executare a lucrărilor. Dacă Poliția nu va putea să ne sprijine, din lipsă de efective, vom apela la polițiștii comunitari“, a subliniat Paul Vătăjelu. Pentru a conferi rezistență covoarelor asfaltice, reprezentanții Publiserv au trecut la tratarea acestora cu „Flarifil“, o soluție nouă, în fapt un covor subțire de criblură care preia denivelările din asfalt și îi conferă rezistență. Tratamentul a fost aplicat pe bulevardele General Dăscălescu și pe Traian și urmează să fie făcut, de asemenea, pe Orhei și Mihai Viteazu. Lucrările continuă, de asemenea, pe General Dăscălescu, în zona 1 Mai, pe străzile Poiana Teiului, Pepinierei și Boboteni. Pavele se montează în jurul Hotelului Ceahlău. În zona barei de magazine „Orizont“, din Piața Ștefan cel Mare, cei de la Publiserv vor trece la treabă abia după finalizarea supraînălțării spațiilor comerciale, lucrări aflate în plină desfășurare. Stopate au fost amenajările începute în spatele acestui complex, în zona C-urilor, pînă la devierea rețelelor electrice. Aici, vor apărea alei de acces pentru mașini și pietonale, spații de joacă pentru copii și de odihnă, precum și noi locuri de parcare.

Cartierele, în modernizare
Cartierul Mărăței va fi complet refăcut. În prezent, lucrări se execută pe străzile Veseliei și Lămîiței și se speră că, urmează ca trotuarele să fie pavate. Luînd în calcul anvergura lucrărilor, se speră că acestea vor fi terminate pînă în această toamnă. Și în cartierul Dărmănești se montează pavele și borduri, în refacere fiind trotuarelor de pe strada Aurorei. Lucrările vor fi continuate pe strada Valea Albă. Angajații Publiserv vor amenaja, de asemenea, o serie de noi spații de parcare în apropierea blocului C5. Echipele vor ajunge și în cartierul Speranța, pentru rezolvarea problemei aleilor și a unui loc de joacă pentru copii.
În lucru se află, de asemenea, străzile Florilor, Argeșului și Someșului - din apropierea Colegiului Tehnic de Transporturi, ca și strada Eroilor. O stradă care a creat dificultăți constructorului a fost Balaurului, solul pretențios al arterei mărginașe necesitînd acoperirea cu balast stabilizat cu ciment.
De curînd, Publiserv a obținut avizele de la Electrica, acestea permițînd începerea amenajării unei piețe de desfacere a mărfurilor producătorilor agricoli, în zona bulevardului 9 Mai. „Ne pregătim pentru venirea toamnei. Cum am primit avizele solicitate, ne apucăm, foarte curînd, de lucru. Aici vor fi găzduiți cei care vor veni cu struguri“, a subliniat managerul Vătăjelu.
Numărul încă insuficient al parcărilor din Piatra Neamț reprezintă, cu adevărat, un aspect nevralgic. Autoritățile locale au organizat mai multe întîlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, solicitîndu-le să indice terenurile pretabile la asemenea amenajări. „În luna august, vom reîncepe amenajarea de parcări pe bulevardul Dacia, ca și în alte zone în care vom găsi terenuri libere“, a adăugat managerul de proiect al Publiserv.
Reamintim că, pentru cele programate în acest an, au fost prevăzuți 180 miliarde de lei din bugetul local și o sumă egală din creditul de investiții contractat de Primăria Piatra Neamț.

Articol afisat de 1637 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Gabby la data 12.07.2006 05:35
cartierul Maratei - tot?
"Cartierul Mãrãtei va fi complet refãcut. În prezent, lucrãri se executã pe strãzile Veseliei si Lãmîitei [...]"

Trotuarul de langa gardul scolii generale nr. 2 cand va fi reparat / refacut?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective