Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 12 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alina Militaru, locul 35 în clasamentul mondial al sãritoarelor

Alina Militaru, locul 35 în clasamentul mondial al sãritoarelor

• pietreanca a acumulat 1129 de puncte în clasamentul stabilit pe 3 iulie • cu o sãptãmînã înainte Militaru a ocupat locul 29 • pe locul 34 este Adina Anton, cu 1130 de puncte •

Alina Militaru, sportivã legitimatã la CS Ceahlãul Piatra Neamþ ºi Rapid Bucureºti, ocupã locul 35 în clasamentul mondial al sãritoarelor în lungime, cu 1129 de puncte acumulate. Ierarhia a fost stabilitã pe 3 iulie, iar pe locul 34 se aflã o altã româncã, Adina Anton. De menþionat este faptul cã pe data de 26 iunie Alina Militaru a ocupat poziþia 29, în timp ce Anton era pe 33. Alte douã sportive care reprezintã România în primele 100 clasate sînt Viorica Þigãu, locul 41 cu 1121 de puncte, ºi Cornelia Deiac, locul 95. Clasamentul mondial este dominat de trei sportive din Rusia. Pe primul loc se aflã Tatyana Kotova (1355 puncte), Oksana Udmurtova (1269 puncte) ºi Tatyana Lebedeva (1260 puncte).
Alina Militaru se aflã în aceste zile în cantonamentul lotului naþional de atletism al României, la Poiana Braºov. Alãturi de ea se aflã toþi atleþii care sperã cã vor reprezenta România la Campionatul European de atletism în aer liber, de la Göteborg (Suedia) inclusiv celelalte trei românce care sperã cã vor merge în þara nordicã: Adina Anton, Viorica Þigãu ºi Angelica Badea. Antrenorul care se ocupã de pregãtirea sportivei pietrene, Ion Iorga, a precizat cã antrenamentele decurg în program normal ºi cã, deºi atleta are febrã muscularã, nimic nu este anormal. „ÃŽn prezent Alina are febrã muscularã deoarece s-a lucrat mult la intensitatea antrenamentelor ºi este normal sã aibã astfel de probleme. Se va trece însã peste aºa ceva ºi vom continua programul aºa cum l-am stabilit. Vom intra apoi în pregãtirea specificã probei, cînd ne vom axa pe vitezã, pe sãriturã ºi pe elan, dupã care se va trece ºi la verificãri“, a declarat Ion Iorga, antrenorul sãritoarei în lungime Alina Militaru. Conform spuselor tehnicianului vremea din Poiana Braºov nu a stricat programul de antrenamente, chiar dacã este foarte schimbãtoare.

Vrea sã repete succesul de la internaþionale

Prima competiþie la care va participa pietreanca este pe 23 ºi 24 iulie, la Bucureºti, cînd se va bate pentru titlul naþional la sãriturã în lungime în cadrul Campionatelor de Atletism ale României. Pe 23 iulie, la ora 18 sînt programate calificãrile în finalã, pentru ca concursul decisiv sã fie pe 24 iulie, la ora 20. „Baremul de participare la europene este deja îndeplinit, aºa cã nu ne gîndim acum decît la o performanþã cît mai bunã la naþionale ºi la victoria pe plan intern. Potenþial existã ºi sperãm ca în ziua concursului sã fie totul foarte bine ºi sã reuºim o performanþã importantã“, a mai afirmat Ion Iorga. Dupã întrecerea de la Bucureºti, cei doi pietreni se vor întoarce la Poiana Braºov, pentru a continua pregãtirea pentru europenele din Suedia, din perioada 6-13 august.
Alina Militaru îºi doreºte sã repete la naþionale victoria de la Campionatele Internaþionale de Atletism ale României. Atunci, la începutul lunii iunie 2006, a terminat pe locul I în proba în care s-a consacrat, cu o sãriturã care a mãsurat 6,55 metri, la fel ca sportiva clasatã pe locul II, Adina Anton, de la CS 1 Piteºti - Dinamo Bucureºti. Conform regulamentului, diferenþierea s-a fãcut prin compararea celorlalte rezultate. Alina Militaru a cîºtigat locul întîi datoritã faptului cã a II-a sa performanþã a mãsurat 6,52 metri, în timp ce Adina Anton a avut o sãriturã de 6,48 metri. La întrecerea amintitã, locul III a fost ocupat de Viorica Þãgãu, sportivã legitimatã la CSM Sfîntu Gheorghe ºi Rapid CFR Bucureºti, care a sãrit numai 6,53 metri. Acest succes a fost dublat apoi ºi de reuºita de la licenþã, cînd a fost notatã cu 10.

Articol afisat de 1699 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective