Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 12 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gripa Tv. Versiunea norvegiană topless

Gripa Tv. Versiunea norvegiană topless

Pe la sfîrșit de săptămînă, televizomanii caută ziare cu suplimente Tv sau chiar broșuri specializate. Găsești în ele tot ce vrei și ce nu vrei, dar greul este dus de cei care fac prezentarea filmelor ce urmează să țintuiască în fotolii milioane de filmomani. Se face reclamă, e normal, pentru atragerea cît mai multor telespectatori. Cît de documentate sînt prezentările pe scurt ale filmelor și cît de incitante sînt ele, asta depinde de la gazetă la gazetă. Iată, spre exemplu, o prezentare care m-a amuzat peste măsură: „Ghinionista/ 12/ (comedie, SUA/Marea Britanie, 1996). Cu: Harvey Keitel, Cameron Diaz, Craig Sheffer, Billy Zane“. Iar acum, vă rog frumos, atenție mare la continuare: „Acest film a avut și o versiune norvegiană. În acea producție, actrița principală, Lene Elise Bergum, a apărut topless în jumătate din film. Nu a fost cazul și în versiunea hollywoodiană“. Cum au reacționat oare bărbații la această reclamă de film? Cîți nu și-au spus, în barbă: „De ce naiba nu au programat varianta norvegiană?“. Același ciudat stil de anti-reclamă îl găsim în pagina următoare a aceluiași program Tv, unde la capătul scurtei prezentări a unui film american („Cînd bărbații nu-ți dau pace“), citim o informație interesantă: „Producătorii au avut-o în vederile lor pentru rolul principal și pe Meryl Streep, dar actrița era însărcinată“, cu alte cuvinte: n-ați avut baftă! Oricum, dincolo de aceste informații mai mult sau mai puțin savuroase, trebuie să recunosc faptul că apreciez această relativ nouă ramură a gazetăriei românești. Cei care scriu mini-cronicile de film trebuie să fie și în temă, și lapidari, și meseriași în ale reclamei, ceea ce nu-i la îndemîna oricui.
Așa cum, cu ceva ani în urmă, cînd trăiam în acea „vastă închisoare confortabilă“ (o definiție dată comunismului de către un filozof pe care nu l-am înțeles) citeam, plin de invidie, cronici ale unor cărți sau filme despre care nu aveam mari speranțe de a le parcurge „in integrum“, la fel îi invidiez, dar cu o mai mică intensitate (sau deloc), pe cei care-mi prezintă, într-un Program Tv, un film pe care nu l-am văzut.

Ingrată meserie
În plus, ei trebuie să pună și calificative: excepțional, foarte bun, bun sau doar pentru amatorii genului. Tot în plus, ei trebuie să-ți povestească filmul în așa fel încît să te incite, dar să nu-ți spună finalul. Ingrată meserie! Cîți gazetari or fi care fac astfel de Programe Tv? Cîteva sute?
Să citim ce o să vedem în această săptămînă: Serial. Tînăr și neliniștit: „Gil și Catherine investighează cazul unui copil închis într-o mașină. Warrik cercetează moartea unui bărbat survenită în urma unui atac de cord. Cadavrul unei femei e descoperit într-un lac“. Sau: Tom, marele călător: „Nick și Sharon pleacă într-o vacanță cu copiii, Brad îi spune lui Traci că vrea să fie în continuare alături de Collen. La rîndul ei, Ashley i se plînge Oliviei că între ea și Brad au apărut tensiuni“. Tot pentru această săptămînă: „La grand illusion, Franța, 1937“, cu Jean Gabin, regia Jean Renoir, sau „În arșița nopții, SUA, 1967“, cu Sidney Poitier, cinci premii Oscar (ca să dăm exemplu cele două filme catalogate cu „excepțional“, din marea de „bune“ și „doar pentru amatorii genului“). Prezentări ale filmelor, cu poză, cu o casetă în care se dau titlul original, anul premierei, distribuția, regia și durata. Profesionist, în culori, incitant. „No comment (r). Reality-show cu Monica Gabor și Irinel Columbeanu“, „D'ale carnavalului (comedie, România, 1958)“ și atît, „Meseriașii“, serial, acest nou serial prezintă povestea a doi mecanici auto care au firi total diferite, dar care sînt prieteni de cît se știu și împreună au trecut prin multe. Romică Țociu interpretează rolul Țociu, Cornel Palade este Palade (....). „Forța extremă. Extreme Force, SUA, 2001. Acțiune. Marcos DeSantos este un hoț care vrea să devină un om cinstit. Partenerii lui de afaceri, Cole și frumoasa Bianca, îl conving să mai participe la un ultim jaf. Ceea ce nu știe Marcos e că obiectul care urmează să fie furat este sigiliul Mongoliei“. Repet: ingrată meserie!

Articol afisat de 1236 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective