Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 12 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gripa Tv. Versiunea norvegianã topless

Gripa Tv. Versiunea norvegianã topless

Pe la sfîrºit de sãptãmînã, televizomanii cautã ziare cu suplimente Tv sau chiar broºuri specializate. Gãseºti în ele tot ce vrei ºi ce nu vrei, dar greul este dus de cei care fac prezentarea filmelor ce urmeazã sã þintuiascã în fotolii milioane de filmomani. Se face reclamã, e normal, pentru atragerea cît mai multor telespectatori. Cît de documentate sînt prezentãrile pe scurt ale filmelor ºi cît de incitante sînt ele, asta depinde de la gazetã la gazetã. Iatã, spre exemplu, o prezentare care m-a amuzat peste mãsurã: „Ghinionista/ 12/ (comedie, SUA/Marea Britanie, 1996). Cu: Harvey Keitel, Cameron Diaz, Craig Sheffer, Billy Zane“. Iar acum, vã rog frumos, atenþie mare la continuare: „Acest film a avut ºi o versiune norvegianã. ÃŽn acea producþie, actriþa principalã, Lene Elise Bergum, a apãrut topless în jumãtate din film. Nu a fost cazul ºi în versiunea hollywoodianã“. Cum au reacþionat oare bãrbaþii la aceastã reclamã de film? Cîþi nu ºi-au spus, în barbã: „De ce naiba nu au programat varianta norvegianã?“. Acelaºi ciudat stil de anti-reclamã îl gãsim în pagina urmãtoare a aceluiaºi program Tv, unde la capãtul scurtei prezentãri a unui film american („Cînd bãrbaþii nu-þi dau pace“), citim o informaþie interesantã: „Producãtorii au avut-o în vederile lor pentru rolul principal ºi pe Meryl Streep, dar actriþa era însãrcinatã“, cu alte cuvinte: n-aþi avut baftã! Oricum, dincolo de aceste informaþii mai mult sau mai puþin savuroase, trebuie sã recunosc faptul cã apreciez aceastã relativ nouã ramurã a gazetãriei româneºti. Cei care scriu mini-cronicile de film trebuie sã fie ºi în temã, ºi lapidari, ºi meseriaºi în ale reclamei, ceea ce nu-i la îndemîna oricui.
Aºa cum, cu ceva ani în urmã, cînd trãiam în acea „vastã închisoare confortabilã“ (o definiþie datã comunismului de cãtre un filozof pe care nu l-am înþeles) citeam, plin de invidie, cronici ale unor cãrþi sau filme despre care nu aveam mari speranþe de a le parcurge „in integrum“, la fel îi invidiez, dar cu o mai micã intensitate (sau deloc), pe cei care-mi prezintã, într-un Program Tv, un film pe care nu l-am vãzut.

Ingratã meserie
În plus, ei trebuie sã punã ºi calificative: excepþional, foarte bun, bun sau doar pentru amatorii genului. Tot în plus, ei trebuie sã-þi povesteascã filmul în aºa fel încît sã te incite, dar sã nu-þi spunã finalul. Ingratã meserie! Cîþi gazetari or fi care fac astfel de Programe Tv? Cîteva sute?
Sã citim ce o sã vedem în aceastã sãptãmînã: Serial. Tînãr ºi neliniºtit: „Gil ºi Catherine investigheazã cazul unui copil închis într-o maºinã. Warrik cerceteazã moartea unui bãrbat survenitã în urma unui atac de cord. Cadavrul unei femei e descoperit într-un lac“. Sau: Tom, marele cãlãtor: „Nick ºi Sharon pleacã într-o vacanþã cu copiii, Brad îi spune lui Traci cã vrea sã fie în continuare alãturi de Collen. La rîndul ei, Ashley i se plînge Oliviei cã între ea ºi Brad au apãrut tensiuni“. Tot pentru aceastã sãptãmînã: „La grand illusion, Franþa, 1937“, cu Jean Gabin, regia Jean Renoir, sau „ÃŽn arºiþa nopþii, SUA, 1967“, cu Sidney Poitier, cinci premii Oscar (ca sã dãm exemplu cele douã filme catalogate cu „excepþional“, din marea de „bune“ ºi „doar pentru amatorii genului“). Prezentãri ale filmelor, cu pozã, cu o casetã în care se dau titlul original, anul premierei, distribuþia, regia ºi durata. Profesionist, în culori, incitant. „No comment (r). Reality-show cu Monica Gabor ºi Irinel Columbeanu“, „D'ale carnavalului (comedie, România, 1958)“ ºi atît, „Meseriaºii“, serial, acest nou serial prezintã povestea a doi mecanici auto care au firi total diferite, dar care sînt prieteni de cît se ºtiu ºi împreunã au trecut prin multe. Romicã Þociu interpreteazã rolul Þociu, Cornel Palade este Palade (....). „Forþa extremã. Extreme Force, SUA, 2001. Acþiune. Marcos DeSantos este un hoþ care vrea sã devinã un om cinstit. Partenerii lui de afaceri, Cole ºi frumoasa Bianca, îl conving sã mai participe la un ultim jaf. Ceea ce nu ºtie Marcos e cã obiectul care urmeazã sã fie furat este sigiliul Mongoliei“. Repet: ingratã meserie!

Articol afisat de 1671 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective