Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

BISERICA, FRONT CONTRA HOMOSEXUALITATII

„ÃŽn Romania, poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa doar între un barbat si o femeie“. Este textul pe care reprezentantii cultelor din Romania îl doresc introdus în Constitutie, demarînd, în acest sens, o campanie nationala de strîngere de semnaturi.
Initiatorii „proiectului constitutional de protejare a casatoriei si familiei“ au reusit, pîna acum, sa strînga, de la nivel national, circa 130.000 din cele 500.000 de semnaturi necesare, iar de la nivelul judetului Neamt - circa 5.000, din cele 20.000 preconizate. Campania ar trebui finalizata în aceasta luna, motiv pentru care Liviu Axinte, Liviu Axinte, pastorul Bisericii Penticostale din Neamt si Bacau, unul dintre coordonatorii actiunii derulate în regiunea Moldovei, considera ca se impune o accelerare a demersurilor. „Am luat legatura cu Dumitru Ailincai, Protopopul de Piatra Neamt, cu reprezentantii bisericilor catolice si încercam sa deschidem noi puncte de colectare a semnaturilor. ÃŽmpreuna cu reprezentantul local al Bisericii Ortodoxe am solicitat Primariei Piatra Neamt deschiderea unor asemenea puncte în zone comerciale - cum ar fi «Orion», «Unic» si «Petrodava», dar si la Spitalul Judetean, la Posta. Romano-catolicii au avut o reactie rapida, strîngînd, pîna acum, circa 3.000 de semnaturi. Sîntem putin în întîrziere si va trebui sa ne miscam foarte repede, în intervalul ramas pîna la sfîrsitul lunii. Am avut o consfatuire la Brasov, iar concluzia a fost ca, pentru a întruni numarul necesar de semnaturi - de 500.000 - ar trebui sa avem cîte cel putin 20.000 din macar 20 de judete“, a declarat pastorul Liviu Axinte.
O întîlnire pe aceasta tema a fost organizata, în urma cu circa o luna si jumatate, la masa dialogului asezîndu-se exponenti ai Bisericilor din mai multe judete ale Moldovei - preotul Dan Cojan, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfintii ÃŽmparati Constantin si Elena“, Liviu Axinte, pastorul Bisericii Penticostale din Neamt si Bacau, Mihai Gavril, reprezentantul Bisericilor Crestine dupa Evanghelie Neamt si Pascani, si Emanuel Salagean, pastorul Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea. „Pozitia noastra, a reprezentantilor cultelor, nu este împotriva unei minoritati. Vrem ca familia sa fie indestructibila, asa cum a fost la început. Trebuie sa actionam astfel încît Constitutia sa nu permita casatoria între homosexuali. «Mîine» aceasta minoritate ar putea sa îsi ceara drepturilor, iar «poimîine» va veni sa ne ceara sa îi cununam. ÃŽn toamna, va avea loc un referendum împotriva homosexualilor. Actiunea noastra nu este a vreunui partid politic, vrem doar sa protejam familia în Romania si urmeaza sa strîngem semnaturi pentru asta“, declara, la acel moment, pastorul penticostal Liviu Axinte.

„Este necesar ca toti cei preocupati de viitorul moral al tarii sa ia atitudine acum“

Care sînt motivele care stau la baza demersurilor concertate ale reprezentantilor cultelor pentru modificarea Constitutiei Romaniei? „Desi Codul familiei si alte legi în vigoare au prevederi în aceasta privinta, acestea sînt legi ordinare si pot fi schimbate fara consultarea populatiei. Constitutia poate fi modificata doar prin referendum. Dorim ca familia sa fie astfel protejata si pastrata în forma traditionala, sanatoasa, care a dus la perpetuarea rasei umane si, implicit, a natiunii noastre. Sîntem un popor cu o traditie crestina îndelungata si nu credem ca orice lucru considerat ca facînd parte dintr-o societate moderna este si folositor. Familia constituita între un barbat si o femeie s-a dovedit a fi institutia cea mai solida pentru rasa umana, promovînd stabilitatea sociala, demnitatea pentru femeie, responsabilitatea partenerilor si protectia copilului. Scopul întemeierii familiei este acela de a procrea si de contribui la procesul natural demografic, proces pus suficient în pericol prin îngaduinta fata de avort si controlul nasterilor. Prin urmare, este necesar ca toti cei preocupati de viitorul moral al tarii sa ia atitudine acum, pîna cînd nu este prea tîrziu, pîna cînd nu se ajunge ca lucruri considerate pîna nu demult anormale sa devina o normalitate legiferata! ÃŽn fond, fiecare cetatean al tarii este responsabil pentru viitorul ei. Nu este vorba de o optiune, ci de o înalta responsabilitate! Acest demers nu contravine nici unui tratat international si nici Constitutiei Europene, neîmpiedicînd Proiectul, întrucît ea lasa pe seama statelor constituante reglementarea dreptului la casatorie si de a forma o familie. Proiectul nostru a primit, deja, avizul Consiliului legislativ si este nevoie de 500.000 de semnaturi pentru promovarea lui în Parlamentul Romaniei. ÃŽn consecinta, semnatura dumneavoastra este deosebit de importanta, nu doar pentru reusita acestui demers, dar si pentru viitorul social si moral al tarii noastre!“, este îndemnul adresat de initiatori. De mentionat este faptul ca, în unele state ale lumii, casatoriile între cupluri de barbati si de femei sînt permise, iar paradele homosexualilor si lesbienelor atrag zeci de mii de curiosi. ÃŽn Romania, o astfel de parada, organizata la Bucuresti, la începutul acestei veri, a stîrnit protestele populatiei si a Bisericii si s-au semnalat si incidente de strada.

Articol afisat de 2502 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective