Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Economie 13 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Societatea Europeana pentru Metode Noi în Cercetarea Agricola, în documentare la TCE 3 Brazi

Firma TCE 3 Brazi Piatra Neamt a fost, ieri, 12 septembrie, vizitata, la exploatatia agricola de la Zanesti, de o delagatie de cercetatori participanti la cea de-a XXXVI-a întîlnire anuala a Societatii Europene pentru Metode Noi în Cercetarea Agricola (ESNA), care se desfasoara la Iasi, în perioada 10-14 septembrie 2006, fiind gazduita de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad“. Printre participanti s-au aflat cercetatori si reprezentanti ai producatorilor agricoli din Italia, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Grecia, Israel si, nu în ultimul rînd, din Romania, de la principalele centre universitare si de la firme de profil. Printre gazdele de la Zanesti s-au aflat Culita Tarîta, presedintele grupului de firme TCE 3 Brazi, Ioan Spirodonescu - director general, Radu Balau - director executiv, medicul veterinar Vasile Pachitanu - seful fermei zootehnice, Vasile Iacob - seful fermei vegetale a exploatatiei de la Zanesti, Ramona Ciobanu - sef de ferma adjunct. De asemenea, au fost prezenti reprezentantii institutiilor descentralizate ale Guvernului Romaniei din domeniul agriculturii.
Vizita de deocumentare a cetatorilor agricoli la moderna exploatatie de la Zanesti a început pe o tarla cultivata cu sfecla de zahar cu un soi de la firma europena KWS, unde prezentarile au fost facute de însusi seful dviziei sfecla de zahar a KWS, Grigore Tulgara. Desi sola respectiva a avut anul acesta de înfruntat vitregiile unei ploi torentiale cu grindina la sfîrsitul lunii mai, productia evaluata prin metode cu o precizie de plus/minus 3% este de 55 de tone la hectar, gratie agrotehnicii moderne aplicate dupa intemperii. A urmat prezentarea soiurilor de porumb de pe solele demonstrative realizate împreuna cu celebra firma Pioneer si, din nou, cu la fel de celebra firma KWS. Urmatorul popas a fost la ferma zootehnic, unde medicul veterinar Vasile Pachitanu a prezentat, pe de o parte, programul de salvare a unei rasei romanesti de vaci cu un potential genetic deosebit pentru calitatea dietetica singulara a carnii, Sura de Stepa, pe de o parte, si programul pentru rasele de vaci pentru carne din strainatate, pe de alta parte, în care este inclus si programul pentru micii crescatori de vite care nu obtin cota de lapte, conform viitoarelor reglementari care vor intra în vigoare dupa intrarea în Uniunea Europeana.
Au fost vizitate, în continuare, loturile cultivate cu floarea soarelui si cartofi, dupa care a urmat traditionala masa cîmpeneasca, la care au fost serivite doar produse realizate în cadrul grupului de firme TCE 3 Brazi.

Articol afisat de 1583 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. BALINT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective