Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Carpatcement se implica în problemele sociale din zona Bicaz

Autoritatile din localitatile Bicaz si Tasca si conducerea societatii Carpatcement Holding SA, sucursala Bicaz, au încheiat un protocol de colaborare, în baza caruia fabrica de ciment va finanta studiul de fezabilitate al proiectului de lucrari necesare pentru stoparea alunecarilor de teren din zona.
Prefectul Toader Mocanu a convocat luni, 11 septembrie, factorii responsabili - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Sistemul de Gospodarire a Apelor, Drumuri Nationale - sectia Neamt, E.On Gaz si reprezentanti ai CarpatCement Holding SA, sucursala Bicaz, pentru analizarea situatiei produse de alunecarea de teren din zona de la limita administrativa dintre orasul Bicaz si comuna Tasca. Avînd în vedere obiectivele importante situate în imediate apropiere a acestei zone - drumul national DN 12C, calea ferata industriala, conductele de transport gaz metan pentru fabrica de ciment si comuna Tasca, precum si conducta de alimentare cu apa potabila pentru orasul Bicaz, prefectul Toader Mocanu a sustinut ideea stabilirii unui parteneriat public-privat, pentru reducerea riscurilor de amplificare a fenomenului. Astfel, s-a stabilit proiectul pe baza caruia Carpatcement Holding va finanta studiul de fezabilitate. Totodata, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va solicita administratiilor locale o informare privind impactul pe care îl are producerea fenomenului alunecarilor de teren asupra comunitatilor locale din zona. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat ca va sustine demersurile pe care primariile le vor face la Ministerul Administratiei si Internelor, pe baza acestui studiu de fezabilitate, pentru obtinerea finantarii necesare lucrarii.
Ploile din iunie au lasat urme majore în preajma Bicazului
Urmarile ploilor torentiale ale începutului de iunie 2006 au fost evaluate, zilele trecute, de catre o comisie formata din reprezentanti ai Consiliului Judetean, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectia în Constructii si Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamt. ÃŽn urma analizei efecutate în teren, au fost constatate distrugeri la digul de protectie al Statiei de Captare Ticos - Floarea, pe o lungime de 150 metri, ca urmare a viiturii create prin deversarea apei la barajul de la Tasca, afectarea partiala a DN 12C - în punctul „Cheita“, pe o lungime de 35 de metri, distrugerea conductei de canalizare pe o lungime de 85 metri si a terasamentului strazii Energiei, pe o lungime de 150 metri, chiar vecinatatea centrului orasului Bicaz. Toate acestea vor necesita, conform estimarilor facute de catre specialisti, investitii în valoare de peste 2 miliarde de lei. „Din nefericire, distrugerile constatate, în conditiile în care nu vor fi executate lucrari de reabilitare, vor avea un impact major pe termen lung. Si-am sa dau un exemplu, privind tasarea DN 12C în punctul «Cheita», unde, în prezent, se circula doar pe un singur fir. Daca procesul de tasare va continua, va afecta conducta de apa a orasului si magistrala de gaze naturale ce alimenteaza comuna Tasca si sucursala Bicaz a Carpatcement. ÃŽn concluzie, exista riscul ca orasul Bicaz sa ramîna fara apa potabila, iar comuna Tasca si Carpatcement - fara gaz metan. Ne dam seama cu totii ce consecinte ar avea toate acestea“, a declarat, în urma cu mai putin de doua luni, inginerul Vasile Luca, seful Biroului de Urbanism si Amenajarea Teritoriului de la Primaria Bicaz. Este de remarcat faptul ca, în ce priveste distrugerea terasamentului strazii Energiei pe o portiune de 150 metri, aceasta s-a produs ca urmare a caderii malului drept al rîului Bicaz, mai precis a zidariei uscate, realizate în urma cu peste 80 de ani, în perioada în care Domeniul Coroanei de la Bicaz era administrat de familia regala a Romaniei.

Articol afisat de 1765 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective