Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Actiune de ecologizare în preajma Barajului Izvoru Muntelui

Zilele acestea, va fi reluata actiunea de îndepartare a ambalajelor de tip PET si a deseurilor lemnoase din zona Barajului Izvoru Muntelui. Aceasta activitate, initiata de prefectul Toader Mocanu, se va desfasura concomitent cu realizarea manevrelor pentru verificarea functionarii stavilelor barajului.
Comitetele pentru situatii de urgenta din localitatile din aval de baraj vor fi avertizate înainte de începerea deversarilor, astfel încît sa se evite evenimentele nedorite.
Colectarea ambalajelor din plastic si a deseurilor lemnoase se va face în aval de baraj, dupa retragerea apei, cu personal din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt si din Primaria orasului Bicaz. La respetiva actiune vor mai participa reprezentanti ai Garzii de Mediu, ai Agentiei Protectiei Mediului, ai Sucursalei Hidrocentrale „Bistrita“ Piatra Neamt si ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt. Deseurile din plastic vor fi preluate si transportate de catre firme autorizate, pentru reciclare.
Prefectul Toader Mocanu a cerut, în cadrul întîlnirii de lucru pe care a avut-o luni, 11 septembrie, cu institutiile responsabile în domeniul mediului, elaborarea de urgenta a unui plan de curatare a Lacului de acumulare Izvoru Muntelui. Reprezentantul Guvernului în teritoriu si-a exprimat nemultumirea fata de starea jalnica în care a ajuns, în prezent, acumularea, la numai o luna de la finalizarea campaniei de salubrizare a zonei. Drept urmare, a solicitat reprezentantilor Sistemului de Gospodarire a Apelor si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sa-si uneasca fortele si sa acorde ajutor societatii Hidroelectrica, în întocmirea si realizarea unui plan de igienizare. Totodata, Toader Mocanu a cerul Garzii de Mediu sa nu mai trateze cu îngaduinta autoritatile locale si agentii economici care nu respecta prevederile legale privind protectia mediului. „Ma adresez fiecarui locuitor si vizitator de pe Valea Muntelui, cu rugamintea de a respecta mediul înconjurator si de a-l proteja. ÃŽn fond, problema mediului nu se rezolva decît printr-o permanenta educatie civica“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Reamintim ca, în luna iulie,
s-a mai desfasurat o actiune de igienizare a Lacului Izvoru Muntelui si a malurilor Bistritei, prilej cu care au fost strînse circa 16 tone de PET-uri, adica aproximativ 650.000 de astfel de ambalaje si peste 110 metri cubi de deseuri menajere.
Actiunea de igienizare a luciului de apa va continua pîna în jurul datei de 15-16 septembrie, cînd se spera ca toata mizeria care pluteste va fi adunata si depozitata acolo unde îi este locul.
În intervalul 11-22 iulie, au fost recoltate 11 tone de PET-uri si 90 de metri cubi de deseuri lemnoase, pe 25 si 26 iulie s-au strîns peste 2,5 tone de bidoane din polietilena si 20 de metri cubi de deseuri menajere, iar de pe 27 iulie, pîna pe 1 august, au fost pescuite 2,2 tone de PET-uri si cîtiva metri cubi de resturi menajere.
Actiunea de strîngere a gunoaielor de pe lac a fost întrerupta timp de cîteva zile, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Plasticele adunate au fost preluate, pentru început, de o firma de reciclare din Harghita, dupa care au ajuns la o firma de profil din Neamt. La momentul respectiv, actiunea a demarat cu oarece reticenta din partea unor primari, dar, pîna la urma, lucrurile au intrat pe un fagas normal. Prefectul Toader Mocanu a cerut Directiei Silvice sa amenajeze locuri speciale pentru depozitarea PET-urilor de catre turisti, iar autoritatilor locale le-a solicitat sa instaleze pubele pentru aruncarea deseurilor.

Articol afisat de 1665 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective