Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Securistii, cautati prin primariile judetului

Primariile din judetul Neamt au avut termen, de ieri pĂ®na astazi, sa transmita la Prefectura datele de identificare ale persoanelor care au fost alese sau numite Ă®n demnitati, ori functii publice, conform solicitarilor Consiliului Na-tional de Studiere a Arhivelor Securitatii. Marti, 12 septembrie, la Prefectura Neamt a ajuns o radiograma de la Ministerul Administratiei si Internelor, care contine solicitarile CNSAS cu privire la toti alesii locali - primari, viceprimari si consilieri locali. „Prin urmare, va adresam rugamintea de a ne comunica datele cuprinse Ă®n tabel - nume si prenume, functie, data si locul nasterii, nume si prenume ale tatalui si mamei - referitoare la primar, viceprimar si consilieri locali. Datele vor fi transmise Ă®n regim de urgenta, pĂ®na pe 13 septembrie 2006“, se precizeaza Ă®n adresa primita, prin intermediul Prefecturii, de catre toate primariile judetului Neamt. Astazi, la Prefectura se va Ă®nregistra o avalansa de astfel de informari, trimise de primarii. PĂ®na mĂ®ine, Prefectura va trebui sa trimita Ministerului Administratiei si Internelor plicurile respective, odata cu alte rapoarte, similare celor din comune, dar primite de la serviciile deconcentrate din judet. Reprezentantii ministerului au solicitat si serviciilor publice date despre persoanele care au fost alese sau numite Ă®n demnitati sau functii publice. „Dupa parerea mea, se cauta acul Ă®n carul cu fĂ®n. Noi, cei de la tara, sĂ®ntem prea mici pentru un razboi atĂ®t de mare, cum este cel declansat de unii lideri politici si de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Se cauta dosare ale Securitatii la niste pricajiti de la tara, la niste pĂ®rliti de primari, viceprimari si consilieri locali, Ă®n conditiile Ă®n care cei cu greutate sĂ®nt acolo, sus, nu Ă®n niste sate amarĂ®te“, a declarat Neculai Nicorescu, primarul comunei Piatra Soimului.
Despre termenul scurt Ă®n care au de facut astfel de raportari, primarii nemteni au evitat sa comenteze, sustinĂ®nd ca este chiar „decent“ intervalul, daca ne gĂ®ndim la faptul ca li s-au cerut sa Ă®ntocmeasca situatii al caror termen limita de realizare era cu doua zile Ă®n urma, fata de data la care le-au fost comandate.

Articol afisat de 1569 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective