Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Delapidarea de la Ambulanta, în atentia Politiei

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Neamt a solicitat oficial, în urma cu doua zile, Inspectoratului Judetean de Politie Neamt dispunerea efectuarii cercetarilor cu privire la lipsurile depistate în gestiunea Serviciului de Ambulanta Roman.
Practic, conducerea respectivei unitati sanitare spera ca, în acest fel, sa se faca lumina în cazul de delapidare iesit la iveala în urma cu aproximativ o luna, de care se face vinovata magazinera Liliana Petrut. Numai ca, din cercetarile efectuate de catre conducerea unitatii, din notele explicative date de acuzata si din evenimentele petrecute ulterior, a reiesit ca ea a lucrat mîna în mîna cu cel putin unul dintre soferii Ambulantei Roman. În consecinta, conducerea SJA Neamt a cerut explicit Politiei verificarea gestiunii magazinerei Liliana Petrut si a soferului Fanica Maftei din cadrul Serviciului de Ambulanta Roman, pe primele sapte luni ale anului în curs.
Reamintim ca un control privind situatia consumului de carburant de la Ambulanta Roman, în cursul lunii august, a scos la iveala ca magazinera Liliana Petrut a vîndut bonuri de carburant, înregistrînd în gestiune o lipsa de 1.511 litri benzina, aducînd institutiei un prejudiciu de peste 300 de milioane de lei. Ea a provocat suspiciuni conducerii unitatii, în urma cu o luna, doua, cînd a evitat sa prezinte o situatie a bonurilor de carburant, desi i s-a cerut în mod insistent.
De îndata ce au fost constatate nereguli, doctor Letitia Damoc (foto), director al SJA Neamt, a solicitat sprijin Autoritatii de Sanatate Puiblica Neamt în efectuarea unui audit financiar pe tema aprovizionarii si consumului de carburanti la Ambulanta Roman. Dupa acest control, s-a concluzionat ca, în perioada mai, iunie, iulie 2006, exista o lipsa de bonuri de carburant, în valoare totala de 315,9 milioane de lei. Prejudiciul de 270 de milioane de lei a fost atribuit magazinerei Petrut, iar unul în valoare de 45 de milioane de lei - conducatorului auto Fanica Maftei. Dupa mai multe discutii si note explicative, la sfîrsitul lunii august, soferul a depus în casieria unitatii suma de 45 de milioane de lei, iar, saptamîna trecuta, magazinera Liliana Pretrut a adus 250 milioane de lei.
Conform precizarilor facute de cate doctor Letitia Damoc, sefa SJA Neamt, în ceea ce o priveste pe magazinera, exista indicii ca ea ar fi implicata în delapidarea facuta, în urma cu cîtiva ani, de contabila Baciu, care a lucrat la aceeasi substatie, fiind vorba despre niste afaceri cu tabla.
Reamintim ca, la scurt timp dupa ce au iesit la iveala neregulile majore din gestiunea sa, Liliana Petrut a încercat de doua ori sa se sinucida. O data a încercat sa îsi puna capat zilelor taindu-si venele, dar a fost gasita la timp de sotul sau, iar doua zile mai tîrziu a înghitit un pumn de tranchilizante, a urcat la volanul autoturismului proprietate personala si s-a dus pe malul Siretului, intentionînd sa se arunce în apa. Numai ca i s-a facut rau, si-a pierdut constienta si nu a mai reusit sa îsi duca planul la bun sfîrsit, în schimb a ajuns în coma profunda la spital.

Articol afisat de 1850 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective