Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 22 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Val de internari la Pediatrie

Activitatea cadrelor medicale ale sectiei Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt s-a întetit în ultimele zile. Conform precizarilor facute de catre doctorul Radu Smicala, seful sectiei, zeci de copii care aveau probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave au ajuns, aici, pentru consultatii. Cei mai multi dintre micii pacienti au fost diagnosticati cu afectiuni respiratorii, dar au fost destui copii care au avut afectiuni digestive cauzate, mai ales la cei mai mari, de fructele si legumele consumate. Cei cu probleme respiratorii sînt cu precadere prescolari si scolari si au fost diagnosticati cu amigdalita, faringita, bronsita, bronho-pneumonie si chiar pneumonie interstitiala.
Indiferent de diagnostic, cele mai grave cazuri, care necesitau o supraveghere mai atenta si tratament complex, bazat pe antibiotice, au fost internate. Copiii a caror stare nu punea probleme deosebite au primit tratamentul adecvat si au plecat acasa.
„Foarte multi dintre copiii internati prezinta forme ale virozei respiratorii. Vremea capricioasa din ultima perioada a reusit sa creeze probleme, mai ales ca acum este rece si Ă®n apartamente. Tocmai de aceea, s-a Ă®nmultit dintr-o data si numarul sugarilor cu probleme respiratorii. Dar, factorul principal care a determinat cresterea numarului de Ă®mbolnaviri este reĂ®ntĂ®lnirea copiilor Ă®n colectivitati. Se stie ca asa se Ă®ntĂ®mpla la Ă®nceperea anului scolar, cĂ®nd dintr-o data copiii stau mai mult timp Ă®mpreuna, Ă®n acelasi spatiu Ă®nchis si, daca este unul bolnav, Ă®i molipseste si pe ceilalti. Tocmai de aceea este bine ca parintii sa fie foarte atenti, iar dimineata sa verifice starea de sanatate a copiilor, Ă®nainte de apleca la scoala. ĂŽn cazul Ă®n care acestia prezinta simptomele vreunei boli, sa se prezinte cu ei la medicul de familie sau la specialist, pentru a-i diagnostica si a le prescrie tratamentul adecvat“, a declarat doctorul Radu Smicala, seful sectiei Pediatrie.
Acelasi medic a recomandat, în scopul prevenirii afectiunilor respiratorii, sa li se asigure copiilor o alimentatie din care sa nu lipseasca fructele si legumele bogate în vitamina C, usturoiul, ceapa, proteinele de origine animala si lactatele. În cazul în care medicul considera ca este indicat, copiilor li se pot administra si polivitamine care se pot procura din farmacie.
Medicii pediatri se asteapta ca, în intervalul urmator, numarul copiilor bolnavi care necesita tratament, ori internare sa creasca exponential.

Articol afisat de 1556 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective