Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Evadari“ din Roman Voda

Unii elevi de la Colegiul National „Roman Voda“ (CNRV), unde conditiile de securitate au impus blocarea intrarilor Ă®n perioada cursurilor, au apelat la o modalitate „ancestrala“ de „evadare“, prin escaladarea gardurilor, la Corpul A. CĂ®tiva asemenea tineri au fost fotografiati „sarind pĂ®rleazul“, ieri, 21 septembrie, la ora 11.50, prin dreptul portii din partea de nord a institutiei, lĂ®nga strada Tineretului. Conducerea CNRV a declarat ca nu stie nimic despre aceste fapte, dar nu exclude aceasta posibilitate. „Habar n-am! Nici nu stiu despre ce vorbiti! Daca este asa, Ă®nseamna ca au plecat mai devreme cu cĂ®teva minute decĂ®t trebuia, moment Ă®n care portile nu erau Ă®nca deschise, pentru a le permite iesirea. Dupa cum stiti, Ă®n urma masurilor exceptionale luate datorita evenimentelor ce au avut loc Ă®n CNRV, este interzisa intrarea persoanelor straine, dupa Ă®nceperea orelor. Din momentul cĂ®nd a sunat, din motive de paza si protectie, portile se Ă®nchid. Este, de fapt, o masura mai veche, ce era Ă®n vigoare si pe vremea fostilor directori, Viorel Stan si Constantin Paduraru“, a declarat Daniela Suman, director al CNRV. Ieri, la ora 12 fix, a venit, Ă®ntr-adevar, o angajata a liceului, care a deschis portile si i-a lasat pe copiii care terminau orele sa plece spre casa.

„Arta contemporana“

Aceasta imagine, de elevi care „evadeaza“ din liceu, nu este singura care-i poate surprinde pe trecatori, deoarece, lĂ®nga CNRV, pe treptele Muzeului de Arta stau, Ă®n timpul orelor de clasa, tineri ce par de vĂ®rsta liceana, care fumeaza, lucru de altfel semnalat de muzeografa Mihaela Ciobanu. „Elevii fumeaza zilnic pe treptele muzeului, iar Ă®n fata se umple de mucuri de tigara. Trebuie sa curatam Ă®n fiecare zi mizeria pe care o lasa. Miercuri, seful de sectie a muzeelor din Roman, Adrian Ciobanu, le-a facut observatie, dar acestia nici nu s-au sinchisit. Joi, dupa cum vedeti, situatia este aceeasi“, a declarat Mihaela Ciobanu. Directorul CNRV, Daniela Suman, a mentionat ca nimeni de la Muzeul de Arta nu a sesizat pĂ®na Ă®n prezent acest gen de manifestari ale tinerilor. „Nu stiu despre ce vorbiti, nu stiu despre ce chistoace! De unde pot sti ca elevii sĂ®nt de la Roman Voda si nu de la Liceul cu Program Sportiv? Va dau un singur exemplu. S-a facut o razie Ă®n crĂ®smele din oras, si, din elevii prinsi, 28 s-au declarat de la CNRV, dar, Ă®n urma identificarilor, s-a stabilit ca de la noi era de fapt numai unul. ĂŽmi cereti relatii pe o zona pe care eu nu va pot lamuri. Eu am milioane de probleme, daca domnul acela se cearta cu ei si stie ca sĂ®nt de la CNRV sa vina la noi, sa semnaleze si voi lua masuri. Despre lucruri pe care nu le stiu, nu pot sa iau masuri. Apoi, mai apare o problema. Daca elevul este iesit din perimetrul scolii si fumeaza Ă®n fata mea, eu nu pot sa iau nici o masura, pentru ca regulamentul nu-mi permite. As putea sa organizez pĂ®nde, sa-i identific, si sa constat ca, din 20 de tineri, 5 sĂ®nt de la CNRV. Ce masuri pot sa iau? Este un spatiu public! Acolo ar trebui sa ia masuri cei de la Muzeul de Arta. Este o treaba complicata. Am Ă®ntrebat, Ă®ntr-o zi, un grup de tineri, de ce nu sĂ®nt la ore, dar mi-au replicat ca «Noi am terminat de mult liceul doamna»“, a mai mentionat Daniela Suman.

Articol afisat de 1933 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective