Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Situatie nemaiîntîlnita la Scoala Ruseni 2

Una dintre cele mai ciudate situatii din învatamîntul nemtean se înregistreaza, în momentul de fata, la Scoala Ruseni 2, comuna Borlesti, acolo unde, de la începerea anului scolar, doua învatatoare intra la aceeasi clasa, în acelasi timp. Noua moda de desfasurare a orelor a aparut dupa mai multe încurcaturi ale Inspectoratului Scolar al judetului Neamt si conducerii scolii coordonatoare.
Una dintre învatatoarele „la dublu“ este Mihaela Timofte, care dovedeste cu acte în regula ca i se cuvine postul. „Sînt învatatoare titulara la Scoala Borlesti, sectiunea Nechit, si am fost detasata conform deciziei 1.254 din 26.05.2006 pentru anul scolar 2006/2007 la Scoala Ruseni 2. Pentru a asigura continuitatea la catedra, directorul Scolii Ruseni m-a numit la clasa la care am functionat anul trecut la Scoala Ruseni 2. ÃŽn momentul în care m-am prezentat la catedra, am gasit o alta persoana care voia acest post, dar nu avea nici un document. ÃŽn data de 4 septembrie 2006, domnul director al Scolii Ruseni a primit un telefon de la inspectorul de specialitate, domnul Vasile Draganescu, si mi s-a comunicat sa merg la Scoala Ruseni 3, iar daca nu, mi se anuleaza decizia de detasare. Mentionez ca nu am primit nici un alt document ulterior deciziei, fapt pentru care am continuat sa merg în activitate la Scoala Ruseni 2. ÃŽn data de 13 septembrie, am fost în audienta la doamna inspector general Dorina Drexler, unde mi s-a spus ca mi se va anula decizia de detasare, deoarece mai exista un dosar pentru acest post, iar persoana respectiva «este mai îndreptatita sa-l primeasca». Colega mea, Anisoara Constantin, a depus dosar de suplinire pe continuitate. Conducerea Scolii Ruseni, care asigura conducerea scolilor Ruseni 1, 2 si 3 i-a dat adeverinta de continuitate pentru un alt post vacant, în circumscriptia Ruseni. Consider ca mi s-a încalcat dreptul de a-mi continua activitatea conform deciziei primite de la ISJ“, a declarat învatatoarea Mihaela Timofte.
ÃŽn ciuda faptului ca învatatoarea Timofte a mers în audienta la conducerea ISJ în prima parte a saptamînii trecute, joi, 21 septembrie, în privinta problemei ei nu se luase nici o decizie. Imediat dupa ce a intrat în audienta, reprezentantii Inspectoratului Scolar au precizat ca singura solutie pentru dezamorsarea conflictului este ca Mihaela Timofte „sa mai treaca si pe la scoala unde este titulara, sa profeseze macar un an, iar daca nu, sa renunte la titulatura pentru a i se scoate postul la concurs“. Reclamanta a spus, însa, ca pe respectivul post, la Nechit, a fost trimis de oarece vreme un alt cadru didactic care profeseaza. Cum lucrurile nu sînt deloc simple, se pare ca un inspector scolar a sunat-o pe învatatoarea de la Nechit si i-a spus ca trebuie sa mearga la Scoala Borlesti 3, la Puriceni, acolo unde i s-ar fi gasit o catedra. Mihaela Timofte sustine ca daca nu va reusi sa tina dreptatea de partea sa, va merge la Nechit, avînd de facut o naveta de 18 kilometri pe zi, iar colega de la Nechit va veni catre Borlesti 3, la o distanta de 10 kilometri. Neoficial, am aflat ca învatatoarea Anisoara Constantin este sotia directorului Cristian Constantin, director la Scoala Mastacan din aceeasi comuna, director care, de putina vreme, este membru PNL. Este posibil sa nu aiba nici o legatura, dar merita precizat faptul ca si conducerea ISJ si primarul de Borlesti sînt de aceeasi culoare politica. Poate ca daca Mihaela Timofte ar deveni penelista, ar putea pastra postul.
Parintii copiilor sînt indignati de ceea ce se întîmpla
Cum o situatie ca la Ruseni 2 nu se întîlneste la tot pasul, parintii elevilor cu doi dascali la ora sînt indignati de ceea ce se întîmpla. Ei au semnat si pe un tabel în baza caruia insista sa ramîna la clasa învatatoarea Mihaela Timofte, dar au trimis un memoriu si la ISJ. Deocamdata, nu se stie ce va urma, directorul de la Ruseni 2 fiind chemat, ieri, la inspectorat. Pîna cînd dregatorii învatamîntului nemtean se vor decide daca are importanta ca la o clasa sa predea un dascal cu continuitate sau nu, elevii clasei a III-a au doua învatatoare. Atît Mihaela Timofte, cît si Anisoara Constantin semneaza în condica pentru prezenta la ore si ramîne de vazut cum vor fi platite. Învatatoarea cu decizie de detasare a predat zilnic la clasa, respectînd orarul, iar colega sa a stat în ultima banca si a asistat la ore. Am încercat sa aflam care sînt parerile celor implicati în aceasta problema, dar inspectorul scolar Vasile Draganescu nu a fost la sediu, iar directorul de la Scoala Ruseni 2 era la Piatra Neamt.

Articol afisat de 2662 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective