Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Premiu de la mita

• seful Postului de Politie Oniceni a fost recompensat cu 8 milioane de lei pentru ca a refuzat sa primeasca o mita de doua milioane • ofiterul, care acum citeva zile l-a denuntat pe patronul unui bar, va fi la rindul sau recompensat • acelasi lucru se va intimpla si in cazul ofiterului de jandarmi care a refuzat sa ia o mita de 6 milioane de lei •

Ultimele cazuri de infractiuni de coruptie, constatate in judetul Neamt, au avut in rolurile principale, de denuntatori, angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor, respectiv Politia si Jandarmeria Neamt. Un ofiter si un subofiter de politie, precum si un ofiter de jandarmi au refuzat sa primeasca banii oferiti de diversi indivizi care doreau sa scape de raspunderea penala in anumite dosare. Ce nu se stie este faptul ca, pentru gestul lor, cei trei vor beneficia atit de avantaje banesti, cit si pe linie profesionala. Subofiterul de politie a fost, deja, recompensat, urmind ca si cei doi ofiteri sa primeasca prime pentru gestul lor. Refuzul sefului de post din comuna Oniceni de a primi mita suma de doua milioane de lei a fost recompensat cu virf si indesat, subofiterul fiind premiat cu suma de 8 milioane de lei, adica de patru ori valoarea mitei oferite. Pai, spun circotasii, normal ca este mai bine sa faci un denunt de dare de mita, decit sa iei banii de la infractor. Ca o concluzie, se poate spune ca refuzul, de catre angajatii MAI, de a primi foloase necuvenite este mult mai avantajos. Este mai simplu sa faci un denunt si sa primesti bani pentru asta, decit sa accepti o suma de bani care te poate baga in puscarie.
Sume, probabil la fel de consistente, vor primi si ceilalti doi ofiteri, unul refuzind o mita de 400 de euro, iar celalalt - de 6 milioane de lei. Cit priveste valoarea recompenselor, cuantumul lor este secret, sursele noastre demne de incredere confirmind prima de 8 milioane de lei obtinuta de politistul din Oniceni. „Pentru fapta sa, seful Postului de Politie din comuna Oniceni a fost felicitat de catre seful Directiei de ordine publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. De asemenea, el a fost premiat cu o suma de bani. La fel se va intimpla si in cazul ofiterului de la Roman care a refuzat sa primeasca bani de la un administrator al unui bar. Cel mai probabil, acesta va fi recompensat la sfirsitul anului, cind vor fi premiati toti cei care au obtinut rezultate deosebite in munca“, a declarat subinspector Catalina Badeanu, purtator de cuvint al Politiei Neamt.
Si ofiterul jandarm, care a refuzat sa fie mituit, va fi recompensat, chiar daca nu se stie sigur daca va primi bani sau doar multumiri. „Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Neamt a facut o propunere pentru ca ofiterul respectiv sa fie recompensat. Urmeaza sa primim un raspuns in acest sens. Nu putem spune daca el va primi bani drept recompensa, pina cind conducerea Jandarmeriei se va pronunta“, a declarat sublocotenentul Catalin Resmerita, purtatorul de cuvint al jandarmilor nemteni.
Reamintim ca agentul sef Constantin Coseriu, sef al Postului de Politie Oniceni, l-a denuntat pe Marin Togan, de 23 de ani, care ii oferise suma de doua milioane de lei pentru a „rezolva“ un dosar penal. Impotriva tinarului, seful de post incepuse urmarirea penala intr-un dosar pentru vatamare corporala. Speriat, Togan l-a contactat pe seful de post si i-a promis o suma de bani in schimbul unei solutii favorabile in dosar. Politistul a zis da, insa si-a anuntat superiorii. Astfel, pe data de 31 iulie, in urma unui flagrant, Togan a fost prins in timp ce oferea sefului de post suma de doua milioane de lei.
A urmat cazul ofiterului de jandarmi care a refuzat mita oferita de catre Gigi Oprea, de 40 de ani, din Bicaz. Acesta fusese prins de catre o patrula de jandarmi in timp ce sustragea material lemnos de pe proprietatea statului. Pentru a nu suferi penal, barbatul i-a promis jandarmului o suma de bani, respectiv 7 milioane de lei. Omul legii l-a denuntat pe bicajean, acesta fiind arestat in urma unui flagrant.
Ultimul caz s-a inregistrat saptamina trecuta, cind un ofiter din cadrul Politiei Roman nu s-a lasat mituit. Subinspectorul Catalin Mihai C. a reclamat faptul ca doi indivizi, un administrator de firma si un fost politist, il imbie cu bani pentru a inchide ochii la faradelegile comise catre patron. Cei doi au fost prinsi in flagrant in timp ce-i ofereau politistului suma de 400 de euro.

Articol afisat de 1965 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective