Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 5 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Unii parlamentari sint ca niste oameni destepti“

• compunerea unui elev de clasa a X-a despre Uniunea Europeana ar trebui sa puna pe ginduri pe multi politicieni • „UE este, dupa parerea mea, bine infiintata pentru ca avem si noi nevoie de ajutor in afara de neajutorul dat de stat“, „expresia «sa traiti bine!» este inselatoare doar pentru cine crede in ea, caci a expirat de la campania electorala“, sint citeva dintre consideratiile elevului •

Despre integrare, despre costuri, despre al cui e meritul, despre eurocomisari, despre laptele si mierea din Uniune am auzit atit de multe, incit in capul multora s-a format un talmes-balmes, de nu mai stii ce sa crezi. Oameni politici, analisti, reprezentanti ai... si ai... ne tot explica, ne tot invata, ne tot atentioneaza, ne tot vorbesc. Ce a ramas din toate acestea in mintea unui elev de clasa a X-a aflam dintr-o compunere despre Uniunea Europeana si apropiata integrare a Romaniei. Fara a comenta prea multe, le spunem oamenilor politici sa ciuleasca bine urechile. „UE este, dupa parerea mea, bine infiintata pentru ca avem si noi nevoie de ajutor in afara de neajutorul dat de stat“, spune Ciprian Gheorghite. Asta dupa ce defineste clar ce este Uniunea: „Uniunea Europeana este un ansamblu economic pentru evolutia statelor membre, acest lucru inseamna mai exact modificarea felului de trai al populatiei“.
Care nivel de trai este explicitat in continuare: „Pentru mine posibila aderare la Uniunea Europeana in ianuarie 2007 este o oportunitate pentru un trai mai bun, pentru ca in Romania se fac foarte greu banii, iar fara bani nu putem trai, iar, daca nu putem trai in Romania, ne ramin doar doua optiuni: a) Sa cersim pe strada de la cei smecheri; b) Sa plecam in strainatate pentru a lua, pentru aceeasi munca pe care o prestam si aici, un salariu de zece ori mai mare si unde sint preturi de doua sau trei ori mai mici“.
Si cum fara politichie si politicieni nimic nu e, elevul ne spune si cum devine problema cu parlamentarii: „Unii parlamentari sint ca niste oameni destepti, cu ochii inchisi, care, cind dau de bine, nu se mai gindesc la altcineva (la Romania, de exemplu!!!!), ci doar la cum sa se imbogateasca“.
Si daca ati uitat ce vi s-a promis in campania pentru prezidentiale, va aminteste tot „scolerul“ nostru: „Expresia «sa traiti bine!» este inselatoare doar pentru cine crede in ea, caci a expirat de la campania electorala. Cit despre domnul Traian Basescu, actualmente presedintele Romaniei, cred ca este singurul care mai munceste, iar risul lui inconfundabil mai inveseleste si mai da o speranta romanilor ca poate vor trai mai bine stra-stra-stranepotii. Si vor putea spune «Uite ma ca traim si noi mai bine decit in occident»“. Sa dea Domnul ca risul presedintelui sa ne aranjeze stra-stra-nepotii.
Iar in concluzie: „Sper ca Uniunea Europeana sa ne poata ajuta si pe noi, mediocritatea, caci parlamentarii se ajuta singuri cu maririle salariilor proprii si se intretin cu un somn revigorant in timpul serviciului ca sa fie odihniti pentru partida de golf de pe terenul personal sau pentru scaldarea in piscina“, sint frazele cu care isi incheie compunerea Ciprian Gheorghite, elev in clasa a X-a.
Domnilor parlamentari care va regasiti in portretul robot facut de elevul nostru, vedeti ca pina si copiii de clasa a X-a si-au dat seama cu ce va ocupati, asa ca iesiti din piscine si mai lasati crosele din mina, nu mai „meditati“ cu ochii inchisi prin cele sesiuni parlamentare si faceti ceva sa se mai mareasca si alte salarii, nu numai ale voastre. Ca ne ride Uniunea, zau asa.

Articol afisat de 1680 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective