Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Miscari de bani in bugetul municipiului Piatra Neamt

Consilierii locali au aprobat, in ultima sedinta, rectificarea bugetului local si a imprumuturilor interne ale municipiului Piatra Neamt, pe anul 2006, astfel incit activitatile propuse a fi realizate in acest an sa fie terminate, iar facturile care trebuie achitate sa fie platite la zi.
O prima parte a proiectului supus aprobarii s-a referit la incasarile la bugetul local - suma de 100 milioane de lei - subventii de la bugetul asigurarilor de somaj conform Legii 76/ 2000, incasarea a 350 milioane de lei prin care se sponsorizeaza lucrarile de investitii la stadionul municipal, restituirea de fonduri din finantarea anilor precedenti, in suma de 15 miliarde de lei, reprezentind cheltuielile de capital aferente anului 2005 pentru reabilitarea iluminatului public. Alta parte a proiectului s-a referit la cheltuielile care trebuie acoperite. Primaria a achizitionat cladirea care a apartinut societatii Transurban - 7,10 miliarde de lei, fara TVA. In baza referatului Serviciului Gospodarire Comunala din Primaria Piatra Neamt, se solicita suplimentarea de fonduri pentru lucrarile urgente privind mobilierul stradal, precum si a altor lucrari care urmeaza a fi executate in anul in curs, in valoare de 42 miliarde de lei. Conform cererilor functionarilor de la Serviciul Investitii, au fost propuse virari de credite de la unele pozitii, privind obiectivele de investitii inscrise atit in blocuri, cit si in bugetul imprumuturilor interne. Serviciul Buget a solicitat transferarea sumelor defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiului, ca urmare a alocarii unor sume mai mari la subcapitolul „Ajutor social“ si a subdimensionarii celor aferente burselor, avind aceeasi suma de finantat. Serviciul Gospodarire Comunala a cerut suplimentari de fonduri pentru executarea de lucrari de intretinere a spatiilor verzi in valoare de aproximativ opt miliarde de lei. Consilierii au mai dat unda verd pentru alocarea de fonduri pentru decontarea sumelor reprezentind dobinzile aferente tragerilor din creditele aprobate, in valoare de doua miliarde de lei. 13 miliarde de lei au fost prevazuti pentru plata subventiei la energie termica. Au fost suplimentate fondurile pentru programul „Promovarea ocupationala a tinerilor“, aflat in derulare cu Primaria Beinasco (Italia), precum si pentru sustinerea cheltuielilor neeligibile legate de desfasurarea unor programe alternative cu Ministerul Integrarii europene - de 350 milioane de lei. Ultimul capitol supus aprobarii consilierilor s-a referit la fondurile cu destinatie speciala (fond de locuinte si taxe speciale). In afara bugetului local, disponibilul este de peste 21 miliarde de lei si, pina la sfirsitul anului, se preconizeaza incasari de aproximativ 30 miliarde de lei. Din acesti bani, opt miliarde de lei sint prevazuti pentru reabilitarea termica si mansardarea blocului F8 din cartierul Maratei, amenajarea locuintelor sociale (Legea 114) - patru miliarde de lei, achizitii teren pentru construirea de locuinte sociale - 12 miliarde de lei, iar pentru blocurile de locuinte de pe strada Nufarului - sase miliarde de lei.
Din contul bugetului privind taxele speciale (taxa de acord unic, edilitara, redeventa traseu, taxa deblocare roti), in suma de 14 miliarde de lei, vor fi decontate mai multe lucrari, care se preconizeaza a fi finalizate pina la sfirsitul anului: amenajare fatada bloc A1 - 11 miliarde de lei, amenajare indicatoare in statiile de transport local - 500 milioane de lei, amenajare traversare pietonala in zona podului de la Unic - 500 milioane de lei, amenajarea pietonala si a carosabilului la podul Bitca Doamnei - un miliard de lei, iar pentru amenajarea parcarii de peste Cuiejdi - tot un miliard de lei.
Pentru organizarea bazarului, Primaria Piatra Neamt a preluat de la societatea Transurban un teren cu o suprafata de 15.030 metri patrati, pe strada Darmanesti nr. 107 bis. Constructiile de pe acest teren au fost evaluate la 7,1 miliarde de lei (fara TVA).

Articol afisat de 2029 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective