Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Agentul Logan“, cel mai bun politist

„Agentul Logan“, cel mai bun politist

• in cele doua luni, de cind Politia Neamt a primit in dotare autoturisme Logan, infractionalitatea stradala a scazut • in august s-au inregistrat cu 65% mai putine fapte, iar in septembrie - cu 30,61% • fiecare autoturism beneficiaza, lunar, de doua plinuri de benzina •

La doua luni dupa ce Politia Neamt a primit in dotare cele peste 100 de autoturisme Logan, rezultatele incep sa apara, spun reprezentantii oamenilor legii, in concordanta cu datele statistice. Trebuie spus ca lucratorii Politiei Rurale au primit in dotare 59 de astfel de autoturisme, iar cei de la Ordine Publica, numai 28. Este vorba de cele doua structuri de politie care se ocupa efectiv de combaterea fenomenului infractional in strada, in vederea asigurarii sigurantei cetateanului. Statistic vorbind, numarul infractiunilor stradale a scazut simtitor. Astfel, in comparatie cu luna august 2005, numarul infractiunilor de acest gen a scazut cu 65,90%. In septembrie, procentul a fost de doar 30,6%. In mediul rural, numarul infractiunilor stradale a fost, in august, mai mic cu 25%, iar in septembrie - cu 50%. Scaderi spectaculoase s-au inregistrat si in mediul urban, unde in august au fost cu 64,8% infractiuni mai putine, decit in aceeasi luna a anului trecut, iar in septembrie - cu 28,8%.
Mai trebuie precizat ca doar unul dintre autoturismele Logan aflate in dotarea Politiei Neamt a fost avariat intr-un accident rutier. In rest, spun politistii, alte probleme nu au fost. Fiecarei masini i se asigura, lunar, doua plinuri de benzina, cota putind fi suplimentata atunci cind este absolut nevoie. „Aceste autoturisme erau absolut necesare, iar rezultatele se vad deja. Este clar ca suplimentarea masinilor din parcul auto a avut un cuvint greu de spus in obtinerea acestor rezultate. Ele erau absolut necesare, in special in comune, unde agentii erau nevoiti sa foloseasca bicicletele sau masinile personale. Acum, politistii pot ajunge mult mai repede la locul unde se comite o fapta penala si sa ia masuri. De asemenea, si activitatile de patrulare isi au rolul lor, prezenta politistilor pe strazi ducind la descurajarea infractorilor. Fiecare autoturism beneficiaza de doua plinuri de benzina, iar, atunci cind este absolut necesar, cota se poate suplimenta. Alimentarea se face de la statia noastra, iar atunci cind sint in misiune, pot alimenta, pe baza de bonuri valorice, si de la statii peco“, a declarat subinspector Catalina Badeanu, purtator de cuvint al Politiei Neamt.
In ceea ce priveste asa-zisele reclamatii conform carora ar exista multi politisti „de pe Logan“ care folosesc abuziv girofaruri, subinspector Catalina Badeanu a declarat: „La sediul Politiei, nu s-au primit sesizari cu privire la folosirea, de catre unii agenti, a girofarurilor in mod abuziv. Participantii la trafic trebuie sa stie ca luminile girofarului sint folosite atunci cind masina se afla in patrulare. Semnalul acustic este folosit doar in cazuri de interventie rapida. Deci, nu este nici un abuz daca luminile girofarului sint aprinse“, a conchis Catalina Badeanu.

Articol afisat de 1823 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective