Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 5 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ulcer de toamna

Ulcer de toamna

• zeci de nemteni s-au prezentat la medic in ultima vreme, acuzind dureri insuportabile de stomac • multi dintre ei au fost diagnosticati cu ulcer gastric sau duodenal sau chiar cu hemoragie digestiva •

Venirea toamnei a provocat, in cazul a numerosi nemteni, aparitia sau reactivarea ulcerului gastro-duodenal. In ultimele zile, zeci de persoane au ajuns la spital in stare grava, acuzind dureri insuportabile de stomac din cauza hemoragiilor digestive, a gastritei sau a ulcerului. Medicii sustin ca recrudescenta acestor afectiuni este cauzata si de schimbarea anotimpului.
Cei mai multi dintre pacienti au fost diagnosticati cu ulcer gastro-duodenal in stadiu incipient sau avansat, ori hemoragie digestiva, cu toate ca, pina acum, nu stiau sa aiba probleme cu stomacul. O parte dintre bolnavii cu hemoragie digestiva au ajuns la spital in stare atit de grava, incit au necesitat efectuarea urgenta a interventiei chirurgicale. Alti pacienti diagnosticati cu hemoragie digestiva au ramas internati in spital, pentru a beneficia de tratament de specialitate, atent supravegheat. Hemoragia digestiva, ca si perforatia mucoasei digestive, reprezinta complicatii ale ulcerului gastro-duodenal, la care se ajunge in cazul in care aceasta din urma afectiune este neglijata din nestiinta sau netratata.
Ulcerul gastric si duodenal ocupa un loc important printre afectiunile cronice ale tubului digestiv, prin raspindirea sa, prin complicatiile pe care le genereaza si prin rata mortalitatii. Ulcerul este o afectiune cronica recidivanta, care apare mai ales toamna si primavara. In perioada de acutizare a bolii, in peretele stomacului sau a duodenului apar plagi. Uneori, aparitia acestei boli poate fi determinata de predispozitia ereditara, de stres, de consumul excesiv de alcool, cafea, tutun sau de administrarea indelungata a medicamentelor antiinflamatorii - aspirina, indometacin, ibuprofen, diclofenac etc. In perioada de acutizare a bolii, sint caracteristice durerile, arsurile, varsaturile, mai ales cele cu continut acid. Durerea se manifesta mai ales pe stomacul gol, la una-trei ore dupa masa sau noaptea, si este diminuata doar prin administrarea unor medicamente. Crampele dureroase apar de cele mai multe ori in zona stomacului, dar pot sa iradieze si in spate sau in partea dreapta a abdomenului.
„Aproximativ in 70% dintre cazuri ulcerul este provocat de Helicobacter pylori, o bacterie care apare in compozitia mucoasei digestive. Odata instalata in stomac sau duoden, bacteria modifica secretia acida, neutralizeaza mijloacele de aparare naturala si impiedica repararea mucoasei. Cel mai bun examen pentru depistarea si stabilirea tipului de ulcer este endoscopia gastroduodenala. Pentru a stabili daca ulcerul este provocat de Helicobacter pylori se poate face o determinare a titrului din respectiva bacterie prin analizarea unei mici cantitati de singe. In cazul in care analiza arata ca bacteria Helicobacter pylori este prezenta in stomac, se impune efectuarea unui tratament cu antibiotice timp de zece zile, iar, dupa doua luni, se repeta titrul acesteia. In afara de tratamentul cu antibiotice, se mai recomanda si un regim alimentar bazat mai ales pe evitarea supelor de carne, a sosurilor, prajelilor, tocaturilor, a piinii albe, condimentelor, muraturilor, a brinzeturilor fermentate etc. Este important de stiut ca bacteria Helicobacter pylori este responsabila si de producerea cancerului de stomac, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer in lume“, doctorul Iosif Köszeghi, seful sectiei Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt.

Articol afisat de 2609 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective