Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Drupo, din nou fãrã director general

• directorul general Gheorghe Turticã si-a dat, ieri, demisia • oficial, a fãcut acest gest din motive personale, neoficial, însã, a fost „ajutat“ de conducerea Consiliului Judetean, cu care nu s-a prea înteles • se zvoneste cã sef la Drupo va veni Sorin Brumã, în prezent director al Directiei Audit Corp Control si Autorizãri din cadrul Primãriei pietrene •

Societatea Drupo a rãmas, trei luni, pentru a doua oarã fãrã director general. Inginerul Gheorghe Turticã si-a dat demisia marti, 24 octombrie, justificînd cã a fãcut acest gest „din motive personale“. „Este adevãrat cã mi-am dat demisia, de fapt pe 1 noiembrie expirã contractul de management si nu mai vreau sã fie prelungit. Acesta a fost pe o perioadã de 90 de zile. Consider cã, în acest interval, am fãcut tot ce mi-a stat în putintã, dar nu si ceea ce mi-am propus. N-am de reprosat nimic, nimãnui. Am încercat sã fac restructurãri si reorganizãri la Drupo, dar cred cã de-abia de-acum vor începe sã se contureze rezultatele mãsurilor luate de mine. Poate la Drupo va fi mai bine de-acum; poate cu altã conducere, cu alti oameni...“, a spus inginerul Gheorghe Turticã.
Fostul director general intentioneazã sã plece din aceastã societate, nu numai sã renunte la functia de executie, avînd în plan sã sustinã alte concursuri care se vor organiza la diverse firme, pentru a se încadra pe o functie compatibilã cu pregãtirea de inginer proiectant. Dumitru Badea, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, a precizat cã, în locul lui Gheorghe Turticã, membrii Adunãrii Generale a Actionarilor vor numi o altã persoanã care, dupã o perioadã de interimat, va trebui sã sustinã un concurs pentru a veni pe functie cu acte în regulã. „Luni, 23 octombrie, ne gîndeam sã facem o comisie pentru evaluarea modului în care si-a exercitat sarcinile de serviciu directorul Turticã în perioada de probã, care a tinut 90 de zile. Pentru cã azi (marti, 24 octombrie - n.r.) si-a dat demisia, nu mai este necesarã evaluarea“, a spus Dumitru Badea, vicepre-sedintele CJ Neamt. Se zvoneste cã sef la Drupo va veni Sorin Brumã, în prezent director executiv adjunct al Directiei Audit Corp Control si Autorizãri din cadrul Primãriei Piatra Neamt.
Gheorghe Turticã a avut mai multe „meciuri“ cu sefii Consiliului Judetean în perioada celor trei luni de probã, desi nota maximã obtinutã la prezentarea programului de management al societãtii, în cadrul concursului de la începutul lui august, îl recomanda ca un bun conducãtor. Principalele reprosuri au fost legate de starea financiarã proastã în care s-a zbãtut societatea, de faptul cã nu a prins lucrãri de anvergurã, iar cele contractate nu au fost executate în termen si la calitatea cerutã. Fostul director al Drupo spunea, referindu-se la repetatele reprosuri care i se aduceau cã „unul le face si altul le trage“, lãsînd sã se înteleagã cã era victima unor frecusuri.
În luna iunie, consilierii judeteni au decis ca la Drupo sã fie trei directori, în loc de cinci, rãmînînd fãrã functii Constantin Tesinschi si Alexandru Tibulcã. Vlad Marcoci, presedintele CJ, declara cã nu este normal ca sefii firmei în cauzã sã aibã salarii de 60-70 milioane de lei.

Articol afisat de 1908 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective