Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gata cu calvarul!

Gata cu calvarul!

• podul de la Roznov, de peste rîul Bistrita, va fi redat circulatiei mîine • lucrãrile de reabilitare au costat aproximativ 30 miliarde de lei • mai sînt de efectuat unele lucrãri, dar de micã anvergurã si care nu vor afecta circulatia •

Circa 40.000 de oameni din Roznov si localitãtile de dupã acest oras vor scãpa de joi, 26 octombrie, de o mare problemã, întrucît se va da drumul circulatiei pe podul mare de peste Bistrita. Acesta a fost închis multã vreme, pentru cã a suferit reparatii capitale. Dupã cum a declarat Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, este aproape sigur cã, de mîine, vor putea trece pe pod si masinile al cãror tonaj depãseste 3,5 tone. „Podul de la Roznov va fi dat în functiune chiar dacã va rãmîne în lucru un trotuar. Vrem sã circule toate masinile pe el, inclusiv cele de peste 3,5 tone. Depinde de decizia proiectantului, dacã ne va permite sã dãm drumul si masinilor mari. Dacã se va opune, traficul greu va fi deschis peste circa zece zile“, a declarat vicele Dumitru Badea.
Podul de la Roznov a fost, initial, în patrimoniul Consiliului Local Roznov, dar pentru cã necesita reparatii urgente si autoritãtile locale nu aveau fonduri ca sã le facã, a fost trecut în patrimoniul Consiliului Judetean. Acum, dupã încheierea lucrãrilor, va fi trecut iarãsi la Consiliul Local Roznov, care trebuie sã suporte, la rîndul sãu, o serie de investitii de micã anvergurã, din bugetul propriu, cum ar fi iluminatul acestui obiectiv. De asemenea, mai sînt de fãcut oarece lucrãri dedesubt, care vor fi realizate tot de firma Socin, care a executat reparatiile capitale. Vicepresedintele Badea a spus cã aceste lucrãri se pot face dupã ce se dã drumul la circulatie pe pod, fãrã nici o problemã.
În perioada derulãrii lucrãrilor, circulatia pietonalã si a masinilor mici s-a desfãsurat, pentru un timp, pe o variantã ocolitoare, care era în amonte de podul mare, numai cã viiturile din aceastã varã au distrus-o. Dupã circa douã luni, în care nu s-a putut stabili nici o legãturã între un mal si celãlalt al rîului Bistrita în dreptul orasului Roznov, autoritãtile judetene au fost de acord cu amenajarea unui pod de pontoane, asigurat de o unitate militarã din Brãila. Pe acest pod plutitor au circulat doar oamenii si masinile sub trei tone si jumãtate, cele de mare tonaj rulînd pe la Frunzeni, Costisa, avînd de fãcut un ocol de 40 de kilometri. Bugetul Consiliului Judetean Neamt s-a usurat cu circa 30 miliarde de lei de cînd se tot lucreazã la repararea podului de la Roznov. În acesti bani este inclusã si chiria achitatã pe pontoanele brãilenilor. Desi termenul limitã de finalizare a lucrãrilor la podul de la Roznov era 31 decembrie 2006, autoritãtile judetene au reusit sã grãbeascã firma Socin sã lucreze mai repede si sã rezolve cu douã luni în avans o problemã importantã pentru nemteni si nu numai.

Articol afisat de 1869 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective