Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gata cu calvarul!

Gata cu calvarul!

• podul de la Roznov, de peste rîul Bistrita, va fi redat circulatiei mîine • lucrările de reabilitare au costat aproximativ 30 miliarde de lei • mai sînt de efectuat unele lucrări, dar de mică anvergură si care nu vor afecta circulatia •

Circa 40.000 de oameni din Roznov si localitătile de după acest oras vor scăpa de joi, 26 octombrie, de o mare problemă, întrucît se va da drumul circulatiei pe podul mare de peste Bistrita. Acesta a fost închis multă vreme, pentru că a suferit reparatii capitale. După cum a declarat Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, este aproape sigur că, de mîine, vor putea trece pe pod si masinile al căror tonaj depăseste 3,5 tone. „Podul de la Roznov va fi dat în functiune chiar dacă va rămîne în lucru un trotuar. Vrem să circule toate masinile pe el, inclusiv cele de peste 3,5 tone. Depinde de decizia proiectantului, dacă ne va permite să dăm drumul si masinilor mari. Dacă se va opune, traficul greu va fi deschis peste circa zece zile“, a declarat vicele Dumitru Badea.
Podul de la Roznov a fost, initial, în patrimoniul Consiliului Local Roznov, dar pentru că necesita reparatii urgente si autoritătile locale nu aveau fonduri ca să le facă, a fost trecut în patrimoniul Consiliului Judetean. Acum, după încheierea lucrărilor, va fi trecut iarăsi la Consiliul Local Roznov, care trebuie să suporte, la rîndul său, o serie de investitii de mică anvergură, din bugetul propriu, cum ar fi iluminatul acestui obiectiv. De asemenea, mai sînt de făcut oarece lucrări dedesubt, care vor fi realizate tot de firma Socin, care a executat reparatiile capitale. Vicepresedintele Badea a spus că aceste lucrări se pot face după ce se dă drumul la circulatie pe pod, fără nici o problemă.
În perioada derulării lucrărilor, circulatia pietonală si a masinilor mici s-a desfăsurat, pentru un timp, pe o variantă ocolitoare, care era în amonte de podul mare, numai că viiturile din această vară au distrus-o. După circa două luni, în care nu s-a putut stabili nici o legătură între un mal si celălalt al rîului Bistrita în dreptul orasului Roznov, autoritătile judetene au fost de acord cu amenajarea unui pod de pontoane, asigurat de o unitate militară din Brăila. Pe acest pod plutitor au circulat doar oamenii si masinile sub trei tone si jumătate, cele de mare tonaj rulînd pe la Frunzeni, Costisa, avînd de făcut un ocol de 40 de kilometri. Bugetul Consiliului Judetean Neamt s-a usurat cu circa 30 miliarde de lei de cînd se tot lucrează la repararea podului de la Roznov. În acesti bani este inclusă si chiria achitată pe pontoanele brăilenilor. Desi termenul limită de finalizare a lucrărilor la podul de la Roznov era 31 decembrie 2006, autoritătile judetene au reusit să grăbească firma Socin să lucreze mai repede si să rezolve cu două luni în avans o problemă importantă pentru nemteni si nu numai.

Articol afisat de 1467 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective