Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Printi si cersetori“, la Spitalul Roman

„Printi si cersetori“, la Spitalul Roman

În conditiile în care cheltuielile salariale si cele cu tichetele de masă la Spitalul Municipal de Urgentă Roman sînt cifrate la circa 80% din bugetul unitătii sanitare, „Monitorul de Roman“ prezintă „topul“ celor mai mari venituri salariale ale medicilo, pe luna septembrie, si, la polul opus, cele mai mici venituri ale salariatilor. Pe „podium“ figurează seful Laboratorului de Anatomie patologică, Constantin Danciu, cu un salariu brut de 7.930 RON si 5.775 RON venit net, doctor Daniela Nazaretian, medic primar pediatru, director adjunct medical, cu un salariu brut de 7.492 si 5.436 salariu net si sefa Sectiei neonatologie, Marilena Tubucanu, cu un venit salarial brut de 6.549 RON si 4.699 net. Acestia sînt urmati de medicul radiolog Mihai Lichiardopol, cu un venit brut de 6.179 RON si 4.409 venit net si seful Sectiei psihiatrie, Ionel Tubucanu, care semnează statul de plată pentru 6.132 RON brut si 4.374 RON net. „Toate acestea sînt venituri salariale, obtinute în functie de numărul de gărzi, sporuri si toate celelalte drepturi salariale, care se adaugă la salariul de bază. Cel mai mare venit salarial este al sefului Laboratorului de Anatomie Patologică, de altfel justificat. De la 3.300 RON pînă la 2.300 RON, salariile medicilor devin compacte. Diferentele de venituri salariale derivă din deficitul de medici ai spitalului. Asta înseamnă că, la un număr redus de medici, fiecare asigură mai multe gărzi si, drept urmare, si lefurile sînt mai mari. Să nu uităm că, în urmă cu cîteva luni, s-a înregistrat o crestere a liniei de gardă, cu 150%“, a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgentă, Virgil Trofin. Directorul general medical adjunct al institutiei sanitare, Daniela Nazaretian, situată pe pozitia a doua în topul salariilor medicilor Spitalului Roman, a declarat că salariul său net, respectiv 5.436 RON este justificat în primul rînd de vechimea de 24 de ani, dar si de numărul de gărzi sau sporurile acordate. „La salariul de bază se acordă sporul de vechime, cel acordat pentru Terapie Intensivă, unde îmi desfăsor activitatea sase luni pe an, gărzile si indemnizatia de conducere“, a declarat doctor Daniela Nazaretian. Într-o conferinta de presă, managerul Virgil Trofin a declarat că intentionează să mai „umble“ la unele sporuri, pentru echilibrarea financiară a unitătii sanitare romascane. În ce priveste sporurile acordate în unele sectii ale spitalului, legea este destul de permisivă. Spre exemplu, în Sectia boli infectioase, doar trei cadre medicale care asigură asistenta medicală la Compartimentul SIDA primesc spor de 100% din salariul de bază, restul de personal avînd un spor salarial de doar 15%.

Codasii

La „polul opus“ există si medici cu salarii mici, în categoria cărora intră cei scolari, cu 600 RON si cei rezidenti, cu 400 RON. Cei mai săraci sînt muncitorii necalificati, cu un salariu net de 333 RON. „Sînt salarii de mizerie la personalul TESA. Cu un salariu de 3,4 milioane de lei cît primeste un angajat, se poate acoperi factura la gaz metan pentru o lună. Personalul TESA are un spor de doar 7%, pentru spălătorie sau pentru crematoriu, în timp ce cadrele medicale au tot felul de sporuri. Un salariat cu vechime, nu are mai mult de 401 RON în mînă, cu tot cu sporuri“, a declarat Valerian Chelariu, lider Sindicatul TESA, filiala Roman. Nici în rîndul personalului economico administrativ, salarizarea nu este cu mult mai mare, întrucît această categorie de personal nu primeste sporuri. Un economist are 961 RON, salariu de încadrare, la fel ca si consilierul juridic al unitătii sanitare romascane, cu cel mai înalt grad profesional. Un contabil cu o vechime de 33 de ani este retribuit lunar cu doar 567 RON. „Consider că Ministerul Sănătătii Publice trebuie să revadă legea salarizării si să acorde si personalului TESA încadrarea salarială corespunzătoare, tinîndu-se cont de nivelul studiilor si vechime“, a declarat Lilia Moise. În spital, o îngrijitoare are salariul de încadrare de 432 RON si cel net de 592 RON, o infirmieră ia 564 RON, „bani în mînă“ si o asistentă cu grad principal are 780 RON salariu de încadrare si 935 salariu net.
FOTO: În Spitalul de Urgentă Roman sînt salarii nete de la 333 la 5.770 RON

Articol afisat de 6132 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara BUGA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de florinescu la data 25.10.2006 15:38
Va inspirati de la "ziaru` de Roman"?
Ieri citeam in "ziaru` de roman" despre "topul salariilor de la spital" , azi citim in "monitoru` " "print si cersetor".
Ma intreb, pentru datele referitoare la cuantumul salariilor v-ati mai deplasat pana la spital sau le-ati luat direct de la concurenta?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective