Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Printi si cersetori“, la Spitalul Roman

„Printi si cersetori“, la Spitalul Roman

ÃŽn conditiile în care cheltuielile salariale si cele cu tichetele de masã la Spitalul Municipal de Urgentã Roman sînt cifrate la circa 80% din bugetul unitãtii sanitare, „Monitorul de Roman“ prezintã „topul“ celor mai mari venituri salariale ale medicilo, pe luna septembrie, si, la polul opus, cele mai mici venituri ale salariatilor. Pe „podium“ figureazã seful Laboratorului de Anatomie patologicã, Constantin Danciu, cu un salariu brut de 7.930 RON si 5.775 RON venit net, doctor Daniela Nazaretian, medic primar pediatru, director adjunct medical, cu un salariu brut de 7.492 si 5.436 salariu net si sefa Sectiei neonatologie, Marilena Tubucanu, cu un venit salarial brut de 6.549 RON si 4.699 net. Acestia sînt urmati de medicul radiolog Mihai Lichiardopol, cu un venit brut de 6.179 RON si 4.409 venit net si seful Sectiei psihiatrie, Ionel Tubucanu, care semneazã statul de platã pentru 6.132 RON brut si 4.374 RON net. „Toate acestea sînt venituri salariale, obtinute în functie de numãrul de gãrzi, sporuri si toate celelalte drepturi salariale, care se adaugã la salariul de bazã. Cel mai mare venit salarial este al sefului Laboratorului de Anatomie Patologicã, de altfel justificat. De la 3.300 RON pînã la 2.300 RON, salariile medicilor devin compacte. Diferentele de venituri salariale derivã din deficitul de medici ai spitalului. Asta înseamnã cã, la un numãr redus de medici, fiecare asigurã mai multe gãrzi si, drept urmare, si lefurile sînt mai mari. Sã nu uitãm cã, în urmã cu cîteva luni, s-a înregistrat o crestere a liniei de gardã, cu 150%“, a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgentã, Virgil Trofin. Directorul general medical adjunct al institutiei sanitare, Daniela Nazaretian, situatã pe pozitia a doua în topul salariilor medicilor Spitalului Roman, a declarat cã salariul sãu net, respectiv 5.436 RON este justificat în primul rînd de vechimea de 24 de ani, dar si de numãrul de gãrzi sau sporurile acordate. „La salariul de bazã se acordã sporul de vechime, cel acordat pentru Terapie Intensivã, unde îmi desfãsor activitatea sase luni pe an, gãrzile si indemnizatia de conducere“, a declarat doctor Daniela Nazaretian. ÃŽntr-o conferinta de presã, managerul Virgil Trofin a declarat cã intentioneazã sã mai „umble“ la unele sporuri, pentru echilibrarea financiarã a unitãtii sanitare romascane. ÃŽn ce priveste sporurile acordate în unele sectii ale spitalului, legea este destul de permisivã. Spre exemplu, în Sectia boli infectioase, doar trei cadre medicale care asigurã asistenta medicalã la Compartimentul SIDA primesc spor de 100% din salariul de bazã, restul de personal avînd un spor salarial de doar 15%.

Codasii

La „polul opus“ existã si medici cu salarii mici, în categoria cãrora intrã cei scolari, cu 600 RON si cei rezidenti, cu 400 RON. Cei mai sãraci sînt muncitorii necalificati, cu un salariu net de 333 RON. „Sînt salarii de mizerie la personalul TESA. Cu un salariu de 3,4 milioane de lei cît primeste un angajat, se poate acoperi factura la gaz metan pentru o lunã. Personalul TESA are un spor de doar 7%, pentru spãlãtorie sau pentru crematoriu, în timp ce cadrele medicale au tot felul de sporuri. Un salariat cu vechime, nu are mai mult de 401 RON în mînã, cu tot cu sporuri“, a declarat Valerian Chelariu, lider Sindicatul TESA, filiala Roman. Nici în rîndul personalului economico administrativ, salarizarea nu este cu mult mai mare, întrucît aceastã categorie de personal nu primeste sporuri. Un economist are 961 RON, salariu de încadrare, la fel ca si consilierul juridic al unitãtii sanitare romascane, cu cel mai înalt grad profesional. Un contabil cu o vechime de 33 de ani este retribuit lunar cu doar 567 RON. „Consider cã Ministerul Sãnãtãtii Publice trebuie sã revadã legea salarizãrii si sã acorde si personalului TESA încadrarea salarialã corespunzãtoare, tinîndu-se cont de nivelul studiilor si vechime“, a declarat Lilia Moise. ÃŽn spital, o îngrijitoare are salariul de încadrare de 432 RON si cel net de 592 RON, o infirmierã ia 564 RON, „bani în mînã“ si o asistentã cu grad principal are 780 RON salariu de încadrare si 935 salariu net.
FOTO: În Spitalul de Urgentã Roman sînt salarii nete de la 333 la 5.770 RON

Articol afisat de 6288 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de florinescu la data 25.10.2006 15:38
Va inspirati de la "ziaru` de Roman"?
Ieri citeam in "ziaru` de roman" despre "topul salariilor de la spital" , azi citim in "monitoru` " "print si cersetor".
Ma intreb, pentru datele referitoare la cuantumul salariilor v-ati mai deplasat pana la spital sau le-ati luat direct de la concurenta?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective