Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Caravana „Fermier în Europa“ ajunge în judetul Neamt

• specialistii se vor deplasa, în două etape - între 30 octombrie si 3 noiembrie, respectiv în perioada 27 noiembrie-1 decembrie - în 20 de comune

Prefecura Neamt va coordona campania „Fermier în Europa“, care are ca scop informarea întreprinzătorilor din mediul rural. Actiunea se va derula în judetul Neamt, începînd cu data de 30 octombrie 2006. Caravana face parte din campania natională de informare pe teme europene, initiată de Ministerul Integrării Europene si are ca principale obiective cresterea gradului de informare în rîndul populatiei active din mediul rural, prin prezentarea beneficiilor, riscurilor si responsabilitătilor pe care le presupune aderarea României la Uniunea Europeană. Caravana „Fermier în Europa“, cea mai mare actiune de informare în mediul rural desfăsurată pînă acum, se va derula simultan în toate judetele tării, prin organizarea de întîlniri la nivel de comună cu potentialii întreprinzători.
Principalele subiecte abordate vor fi: finantarea pentru dezvoltare rurală - conditii generale care trebuie îndeplinite, tipuri de proiecte care se pot finanta, institutii responsabile si datele lor de contact, pasii care trebuie urmati, sursele de informare despre licitatii, conditii specifice care trebuie îndeplinite pentru fiecare sector de activitate, ce trebuie făcut pentru ca fermierii să fie pregătiti pentru fondurile UE, forme de garantare si de creditare după integrare, subventii, standarde pe sectoare de activitate, subventii actuale pînă la momentul integrării, normele de igienă în industria alimentară si normele de biosecuritate.
Participantii vor viziona un film documentar despre experienta fermierilor polonezi si maghiari, imediat după aderare. În judetul Neamt, caravana rurală va parcurge 20 de comune, grupate în două etape, după cum urmează: în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie va ajunge în comunele Borca, Pipirig, Ion Creangă, Sagna, Făurei, Dragomiresti, Răucesti, Urecheni, Bicaz Chei, Hangu, iar în perioada 27 noiembrie-1 decembrie, în comunele Moldoveni, Secuieni, Tupilati, Tibucani, Agapia, Dobreni, Borlesti, Cîndesti, Alexandru cel Bun si Gîrcina.
În cadrul întîlnirilor, vor sustine prezentări lectori din cadrul Directiei pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală Neamt, Oficiului Judetean pentru Consultantă Agricolă, Oficiului Judetean de Plăti pentru Dezvoltare Rurală si Pescuit, Agentiei de Plăti si Interventii în Agricultură, respectiv de la Directia Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Neamt. „Participarea la întîlnirile cuprinse în proiectul «Fermier în Europa» reprezintă o reală sansă pentru comunitatea locală de a afla care sînt oportunitătile aderării. Potentialii întreprinzători vor beneficia de o sesiune interactivă, avînd sansa de a adresa întrebări si de a obtine răspunsuri de la specialisti, cu privire la principalele teme de interes legate de integrarea în Uniunea Europeană“, a declarat prefectul Toader Mocanu.

Articol afisat de 1500 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective