Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Existã solutii pentru ca salariile sã creascã fãrã a compromite tinta de inflatie“

„Existã solutii pentru ca salariile sã creascã fãrã a compromite tinta de inflatie“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strãtilã

Reporter: Cum comentati declaratiile bombã ale martorului cu cagulã în dosarul Hayssam? Credeti cã se pot face astfel de scenarii pentru înlãturarea unui om politic în România?
Serban Strãtilã:
Din pãcate, mass-media centralã a dat prea mare importantã declaratiilor unei persoane judecate pentru înselãciune care, probabil, are si ceva probleme psihice. Este grav faptul cã astfel de informatii sînt preluate cu titluri mari în ziare fãrã o minimã verificare. De altfel, SRI a dezmintit informatiile privind intentia lui Hayssam de a organiza rãpirea fiicei presedintelui.
Din punctul meu de vedere, institutiile statului ar trebui sã fie mai preocupate de gãsirea lui Hayssam si de recuperarea lui Mohamed Munaf, în vederea judecãrii lui în România.
Rep.: Ati aflat care au fost impresiile premierului dupã vizita la Neamt?
S.S.:
Domnul prim-ministru a apreciat pozitiv activitatea autoritãtilor locale si în special a Primãriei si Consiliului Local Piatra Neamt. Chiar a afirmat cã si alte primãrii ar putea lua exemplu de la modul în care cei de la Piatra Neamt înteleg sã lucreze, în scopul derulãrii proiectelor de interes comunitar.
Totusi, mai este mult de lucru pentru reducerea decalajelor dintre mediul rural si municipiul resedintã de judet. Tocmai de aceea, este important cã în judet existã un reper la care sã se raporteze si alte comunitãti mai putin favorizate.
Dupã cum au decurs discutiile, cred cã atît domnul prim-ministru, cît si colegii din executiv au realizat faptul cã, la Piatra Neamt, se vãd rezultatele investirii unor mari sume de bani în proiecte utile comunitãtii. Acest fapt nu va face decît sã asigure si pe viitor sprijinul Guvernului României pentru proiectele elaborate de autoritãtile locale din Neamt.
În privinta componentei politice a vizitei primului-ministru, domnul presedinte al PNL a putut constata cã la Neamt avem o organizatie liberalã puternicã si bine organizatã. Asa cum ati aflat si din alte declaratii, s-a fãcut apel la buna colaborare în interiorul Aliantei si la retinere în a aborda în public subiecte contradictorii. Nu s-au identificat divergente serioase între PNL si PD la Neamt si cred cã aceastã stare de fapt se va mentine.
Nu în ultimul rînd, as vrea sã mentionez cã domnul ministru Flutur a confirmat sprijinul Guvernului pentru propunerea legislativã a parlamentarilor liberali de Neamt, prin care se doreste împroprietãrirea cu suprafete forestiere a celor înscrisi pe tabelele de îndreptãtiti, întocmite în anul 1945.
Rep.: Expertii FMI au avertizat cã o crestere a salariului minim în 2007 ar compromite tinta de inflatie. Care este opinia dumneavoastrã?
S.S.:
Orice sumã de bani aruncatã în circuitul financiar, fãrã a avea acoperire în productivitate, poate avea efecte negative asupra inflatiei. Totusi, dacã ne uitãm în urmã, inflatia a fost determinatã în special de cresterea preturilor la combustibili, gaze naturale si energie electricã.
Nu stiu cîte persoane primesc, în acest moment, salariul minim pe economie, dar stiu cã existã discrepante serioase între salarizãrile diferitelor domenii de activitate si tocmai de aceea asistãm la puternice presiuni din partea sindicatelor pentru
mãrirea salariilor, în general, si nu numai a salariului minim pe economie. De aceea, este necesar ca în Guvern sã se finalizeze cît mai repede proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor din toate
sectoarele. Nu vã ascund cã acest proiect, desi cuprins în Programul de guvernare, întîmpinã o opozitie ocultã din partea acelor categorii de bugetari care si-au creat, în decursul anilor, numeroase privilegii. Sînt convins cã existã solutii pentru ca salariile sã creascã, fãrã a compromite tinta de inflatie si fãrã a dezechilibra si mai mult balanta comercialã a tãrii.

Articol afisat de 1693 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective