Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Există solutii pentru ca salariile să crească fără a compromite tinta de inflatie“

„Există solutii pentru ca salariile să crească fără a compromite tinta de inflatie“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strătilă

Reporter: Cum comentati declaratiile bombă ale martorului cu cagulă în dosarul Hayssam? Credeti că se pot face astfel de scenarii pentru înlăturarea unui om politic în România?
Serban Strătilă:
Din păcate, mass-media centrală a dat prea mare importantă declaratiilor unei persoane judecate pentru înselăciune care, probabil, are si ceva probleme psihice. Este grav faptul că astfel de informatii sînt preluate cu titluri mari în ziare fără o minimă verificare. De altfel, SRI a dezmintit informatiile privind intentia lui Hayssam de a organiza răpirea fiicei presedintelui.
Din punctul meu de vedere, institutiile statului ar trebui să fie mai preocupate de găsirea lui Hayssam si de recuperarea lui Mohamed Munaf, în vederea judecării lui în România.
Rep.: Ati aflat care au fost impresiile premierului după vizita la Neamt?
S.S.:
Domnul prim-ministru a apreciat pozitiv activitatea autoritătilor locale si în special a Primăriei si Consiliului Local Piatra Neamt. Chiar a afirmat că si alte primării ar putea lua exemplu de la modul în care cei de la Piatra Neamt înteleg să lucreze, în scopul derulării proiectelor de interes comunitar.
Totusi, mai este mult de lucru pentru reducerea decalajelor dintre mediul rural si municipiul resedintă de judet. Tocmai de aceea, este important că în judet există un reper la care să se raporteze si alte comunităti mai putin favorizate.
După cum au decurs discutiile, cred că atît domnul prim-ministru, cît si colegii din executiv au realizat faptul că, la Piatra Neamt, se văd rezultatele investirii unor mari sume de bani în proiecte utile comunitătii. Acest fapt nu va face decît să asigure si pe viitor sprijinul Guvernului României pentru proiectele elaborate de autoritătile locale din Neamt.
În privinta componentei politice a vizitei primului-ministru, domnul presedinte al PNL a putut constata că la Neamt avem o organizatie liberală puternică si bine organizată. Asa cum ati aflat si din alte declaratii, s-a făcut apel la buna colaborare în interiorul Aliantei si la retinere în a aborda în public subiecte contradictorii. Nu s-au identificat divergente serioase între PNL si PD la Neamt si cred că această stare de fapt se va mentine.
Nu în ultimul rînd, as vrea să mentionez că domnul ministru Flutur a confirmat sprijinul Guvernului pentru propunerea legislativă a parlamentarilor liberali de Neamt, prin care se doreste împroprietărirea cu suprafete forestiere a celor înscrisi pe tabelele de îndreptătiti, întocmite în anul 1945.
Rep.: Expertii FMI au avertizat că o crestere a salariului minim în 2007 ar compromite tinta de inflatie. Care este opinia dumneavoastră?
S.S.:
Orice sumă de bani aruncată în circuitul financiar, fără a avea acoperire în productivitate, poate avea efecte negative asupra inflatiei. Totusi, dacă ne uităm în urmă, inflatia a fost determinată în special de cresterea preturilor la combustibili, gaze naturale si energie electrică.
Nu stiu cîte persoane primesc, în acest moment, salariul minim pe economie, dar stiu că există discrepante serioase între salarizările diferitelor domenii de activitate si tocmai de aceea asistăm la puternice presiuni din partea sindicatelor pentru
mărirea salariilor, în general, si nu numai a salariului minim pe economie. De aceea, este necesar ca în Guvern să se finalizeze cît mai repede proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor din toate
sectoarele. Nu vă ascund că acest proiect, desi cuprins în Programul de guvernare, întîmpină o opozitie ocultă din partea acelor categorii de bugetari care si-au creat, în decursul anilor, numeroase privilegii. Sînt convins că există solutii pentru ca salariile să crească, fără a compromite tinta de inflatie si fără a dezechilibra si mai mult balanta comercială a tării.

Articol afisat de 1425 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Cezar FILIP)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective