Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proiectele pentru relansarea turismului, deocamdatã doar pe hîrtie

Consiliul Judetean Neamt va avea, în cîteva zile, o situatie centralizatã cu proiectele pe care vrea sã le implementeze în urmãtorii doi, trei ani. De aceastã centralizare se va ocupa Serviciul Integrare din cadrul Consiliului Judetean. „Am dat dispozitie la Serviciul Integrare si în aproximativ o sãptãmînã vom avea centralizate intentiile pentru proiectele pe care dorim sã le realizãm în urmãtorii doi - trei ani, proiecte de infrastructurã si de interes turistic. Mai avem cîteva proiecte de viitoare drumuri judetene, acum comunale, pentru care trebuie sã facem demersuri ca sã le trecem în domeniul judetului, dupã care sã realizãm programe pentru a pune în practicã proiecte turistice importante. Mã refer la legarea Statiunii Negulesti de Schitul Tarcãu - este un drum important dar anevoios, pentru cã trebuie efectuate lucrãri peste deal si apoi vrem sã legãm Bicazu Ardelean de Statiunea Durãu pe la Bistra, deoarece intentionãm ca în 2007, prin colaborarea pe care Consiliul Judetean o va face cu Asociatia comunelor din jurul Muntele Ceahlãu, sã deschidem douã noi porti de intrare în masiv, prin Bicazu Ardelean si Tasca. Obiectivul nostru este sã realizãm un circuit în jurul Muntelui Ceahlãu“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
Conducerea acestei institutii sperã ca pînã la Sãrbãtorile de Iarnã sã participe la promisa întîlnire interministerialã cu reprezentanti ai agriculturii si ai economiei si comertului. „Vrem sã le spunem celor din ministere punctul nostru de vedere si sã elaborãm un proiect de lege prin care suprafetele de teren din jurul Lacului Bicaz, aflate acum în regim silvic, sã fie scoase si introduse în regim turistic. Am avut o întîlnire cu ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, si cu Eugen Nazarie Tapu, secretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului, si am discutat despre faptul cã lacul apartine Ministerului Economiei si Comertului, fiind în exploatarea societãtii Hidroelectrica, iar regimul de exploatare a terenului din jurul lacului este în custodia Ministerului Agriculturii“, a mai spus presedintele Marcoci.
La întîlnire vor participa si reprezentanti de la Ministerul Mediului, întrucît, dacã se vor scoate respectivele terenuri din regimul silvic, vor trebui efectuate împãduriri în alte zone, pentru a nu fi afectat ecosistemul. De asemenea, pentru a putea fi fãcute aceste demersuri, trebuie realizate studii de impact.

Articol afisat de 1885 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective