Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prima policlinicã privatã din Roman

Romascanii au acces, începînd de astãzi, 13 noiembrie, la o gamã diversificatã de servicii si investigatii medicale la cele mai înalte standarde, oferite de medici de notorietate, în cadrul unui centru medical modern, avînd sediul la parterul fostei Policlinici cu Platã. Inaugurarea primei policlinici private din Roman a avut loc duminicã, 12 noiembrie, în prezenta primarului municipiului Roman, Dan Ioan Cãrpusor, a senatorului PSD, Ioan Chelaru, si a altor nume de marcã în medicina romascanã. Cu acest prilej a fost oficiatã o slujbã de sfintire, de cãtre preotul Mihãitã Popovici, care a dãruit colectivului medical o icoanã drept simbol al prezentei lui Dumnezeu în aceastã institutie medicalã. Primarul Dan Ioan Cãrpusor considerã cã este vorba despre primul centru medical de anvergurã din Roman. „Este un centru medical care apare într-un moment extrem de important. Fac o parantezã pentru a vã reaminti cã o natiune merge înainte dacã are douã sisteme foarte bine puse la punct: sistemul de învãtãmînt si cel medical. Fãrã a încerca sã politizãm, din pãcate, de cîtiva ani, sistemul medical al statului nu functioneazã sau nu merge bine. Dacã este sã privim spre tãrile vest europene, vom vedea cã sistemul privat este o alternativã adevãratã si de fapt probabil singura care va rezolva, în timp, problema actului medical. Cu atît mai mult, aparitia acestui centru medical ne bucurã si ne dã încrederea necesarã cã vom avea o populatie sãnãtoasã, la care, cu sigurantã, si medicii acestui centru vor contribui. M-as bucura dacã s-ar înfiinta si alte centre de acest gen si vreau sã felicit initiativa familiei doctorilor Arvãtescu si a echipei care le-a stat alãturi. Este o initiativã deosebitã de care vor beneficia, cu sigurantã, toti romascanii“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor.
Dorintã pusã în
practicã
Initiatorul proiectului acestei policlinici private, cunoscutul chirurg Dan Arvãtescu, a precizat cã este un vechi deziderat pe care l-a pus în practicã. „Ideea înfiintãrii unei institutii de tip policlinic privat am expus-o cu mult timp în urmã. Este vorba de o asociatie de cabinete, deocamdatã sîntem sase medici, dar numãrul va mai creste. Sîntem cuplati cu Laboratorul Clinic «Medirom» si e posibil ca, anul viitor, sã avem Radiologie si Endoscopie, în asa fel încît pacientii sã poatã gãsi aproximativ toate serviciile într-un singur loc, fãrã sã mai stea la cozi, beneficiind, pe bazã de programare, de un serviciu foarte atent si civilizat. Aparatura este de ultimã orã, cu «un brand» pe mãsurã, avînd în vedere medicii care vor deservi aceste cabinete. Vreau sã cred cã va fi un lucru bun si pentru pacienti. Inedit pentru romascani este cabinetul privat de chirurgie-proctologie, care oferã romascanilor posibilitatea accesãrii unui rectosigmoidoscop operator (vizualizarea scopicã a ultimului segment al tubului digestiv). Este un aparat complet Storz. Putem realiza mici interventii, fãrã anestezie generalã, pentru hemoroizi, fisuri anale si rectale. O bunã parte din patologia ano-rectalã poate fi rezolvatã într-un cabinet privat fãrã sã necesite internare sau alte cheltuieli, cu proceduri neinvazive“, a mentionat doctor Dan Arvãtescu.
Preturi accesibile
ÃŽn ce priveste tarifele practicate în cadrul acestui centru, acesta a apreciat cã sînt corect stabilite si rezonabile pentru romascani. Chirurgul a subliniat cã nu va intra în relatii contractuale cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt care, în opinia sa, este o casã socialã, adresatã unui anumit segment de populatie, fiind interesat de un parteneriat cu o retea de asigurãri private, atunci cînd acest sistem va fi bine definit. Cunoscutul pediatru romascan Ioan Chereji a subliniat utilitatea serviciilor medicale private pentru romascanii care nu se pot prezenta în spital în cursul diminetii. „Multumim initiatorilor acestui proiect, familia doctor Arvãtescu, pentru efortul deosebit pe care l-au depus în organizarea acestei micropoliclinici private si a faptului cã vom putea desfãsura, în viitor, o activitate în conditii deosebite. Multumim, de asemenea, domnului primar, care ne-a ajutat foarte mult. ÃŽi asteptãm pe pacienti si în specialitatea mea, mã refer la cei mici, nu doar atunci cînd se îmbolnãvesc, ci si pentru sfaturi privind cresterea si dezvoltarea lor armonioasã“, a precizat doctor Ioan Chereji.

Articol afisat de 3273 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective