Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prima policlinică privată din Roman

Romascanii au acces, începînd de astăzi, 13 noiembrie, la o gamă diversificată de servicii si investigatii medicale la cele mai înalte standarde, oferite de medici de notorietate, în cadrul unui centru medical modern, avînd sediul la parterul fostei Policlinici cu Plată. Inaugurarea primei policlinici private din Roman a avut loc duminică, 12 noiembrie, în prezenta primarului municipiului Roman, Dan Ioan Cărpusor, a senatorului PSD, Ioan Chelaru, si a altor nume de marcă în medicina romascană. Cu acest prilej a fost oficiată o slujbă de sfintire, de către preotul Mihăită Popovici, care a dăruit colectivului medical o icoană drept simbol al prezentei lui Dumnezeu în această institutie medicală. Primarul Dan Ioan Cărpusor consideră că este vorba despre primul centru medical de anvergură din Roman. „Este un centru medical care apare într-un moment extrem de important. Fac o paranteză pentru a vă reaminti că o natiune merge înainte dacă are două sisteme foarte bine puse la punct: sistemul de învătămînt si cel medical. Fără a încerca să politizăm, din păcate, de cîtiva ani, sistemul medical al statului nu functionează sau nu merge bine. Dacă este să privim spre tările vest europene, vom vedea că sistemul privat este o alternativă adevărată si de fapt probabil singura care va rezolva, în timp, problema actului medical. Cu atît mai mult, aparitia acestui centru medical ne bucură si ne dă încrederea necesară că vom avea o populatie sănătoasă, la care, cu sigurantă, si medicii acestui centru vor contribui. M-as bucura dacă s-ar înfiinta si alte centre de acest gen si vreau să felicit initiativa familiei doctorilor Arvătescu si a echipei care le-a stat alături. Este o initiativă deosebită de care vor beneficia, cu sigurantă, toti romascanii“, a declarat primarul Dan Ioan Cărpusor.
Dorintă pusă în
practică
Initiatorul proiectului acestei policlinici private, cunoscutul chirurg Dan Arvătescu, a precizat că este un vechi deziderat pe care l-a pus în practică. „Ideea înfiintării unei institutii de tip policlinic privat am expus-o cu mult timp în urmă. Este vorba de o asociatie de cabinete, deocamdată sîntem sase medici, dar numărul va mai creste. Sîntem cuplati cu Laboratorul Clinic «Medirom» si e posibil ca, anul viitor, să avem Radiologie si Endoscopie, în asa fel încît pacientii să poată găsi aproximativ toate serviciile într-un singur loc, fără să mai stea la cozi, beneficiind, pe bază de programare, de un serviciu foarte atent si civilizat. Aparatura este de ultimă oră, cu «un brand» pe măsură, avînd în vedere medicii care vor deservi aceste cabinete. Vreau să cred că va fi un lucru bun si pentru pacienti. Inedit pentru romascani este cabinetul privat de chirurgie-proctologie, care oferă romascanilor posibilitatea accesării unui rectosigmoidoscop operator (vizualizarea scopică a ultimului segment al tubului digestiv). Este un aparat complet Storz. Putem realiza mici interventii, fără anestezie generală, pentru hemoroizi, fisuri anale si rectale. O bună parte din patologia ano-rectală poate fi rezolvată într-un cabinet privat fără să necesite internare sau alte cheltuieli, cu proceduri neinvazive“, a mentionat doctor Dan Arvătescu.
Preturi accesibile
În ce priveste tarifele practicate în cadrul acestui centru, acesta a apreciat că sînt corect stabilite si rezonabile pentru romascani. Chirurgul a subliniat că nu va intra în relatii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamt care, în opinia sa, este o casă socială, adresată unui anumit segment de populatie, fiind interesat de un parteneriat cu o retea de asigurări private, atunci cînd acest sistem va fi bine definit. Cunoscutul pediatru romascan Ioan Chereji a subliniat utilitatea serviciilor medicale private pentru romascanii care nu se pot prezenta în spital în cursul diminetii. „Multumim initiatorilor acestui proiect, familia doctor Arvătescu, pentru efortul deosebit pe care l-au depus în organizarea acestei micropoliclinici private si a faptului că vom putea desfăsura, în viitor, o activitate în conditii deosebite. Multumim, de asemenea, domnului primar, care ne-a ajutat foarte mult. Îi asteptăm pe pacienti si în specialitatea mea, mă refer la cei mici, nu doar atunci cînd se îmbolnăvesc, ci si pentru sfaturi privind cresterea si dezvoltarea lor armonioasă“, a precizat doctor Ioan Chereji.

Articol afisat de 2981 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara BUGA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective