Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ziua Nationalã, sãrbãtoritã în masivul Ceahlãu

Ziua Nationalã, sãrbãtoritã în masivul Ceahlãu

• sute de împãtimiti de drumetie si de munte au urcat zilele trecute pe Ceahlãu, profitînd si de vremea frumoasã • la Cabana Dochia a fost ocupat întreg spatiul de cazare •

Vremea nebisnuit de caldã si de frumosã din ultimele zile i-a îndemnat pe nemtenii care sînt împãtimiti de drumetie si de munte si care au avut liber întreg weekendul sã se îndrepte cãtre masivul Ceahlãu. Astfel, încã de joi searã, 30 noiembrie, traseele montane au fost bãtãtorite de numerosi turisti care au ales sã petreacã în mijlocul naturii, la înãltime, Ziua Nationalã si sfîrsitul de sãptãmînã.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre salvamontistul Augustin Andronic, de joi searã pînã ieri la prînz, Cabana Dochia a fost plinã ochi, avînd toate spatiile de cazare ocupate. Destul de pline cu turisti au fost si hotelurile din Durãu, care au fost preferate de persoane aflate nu chiar la prima tinerete, care, chiar dacã au venit la munte, au preferat confortul. Toti cei care au ales sã îsi petreacã acest miniconcediu de trei zile la aer curat, pentru a-si reîncãrca bateriile, s-au bucurat de o vreme superbã. În timpul zilei temperatura a urcat pînã la 5-6 grade Celsius, a fost soare, cerul senin, fãrã urmã de nor, fãrã ceatã, astfel încît vizibilitatea a fost maximã. Nu a bãtut vîntul si nu au fost înregistrate precipitatii de nici un fel. Nici noaptea nu a fost foarte frig, temperatura minimã situîndu-se în jurul valorii de 0 grade.
„Profitînd de zilele libere si de vremea extraordinarã, multi turisti au venit pe Ceahlãu în acest weekend. De fapt Cabana Dochia a început sã se umple de joi searã. Au venit grupuri mici, de maximum zece persoane, adulti si tineri, care se vede cã sînt îndrãgostiti de munte si au umblat de dimineatã pînã seara în lung si în lat. Din fericire nu am înregistrat nici un eveniment, nu am avut interventii, nu am avut probleme. De azi dimineatã (ieri, 3 decembrie - n.r.) turistii care pentru a ajunge acasã au depins de mijloace de transport au început sã plece, asa cã traseele sînt pline, iar noi le supraveghem îndeaproape. Cei care au venit cu masinile proprii stau linistiti, nu se grãbesc si profitã din plin de cîteva ore în care stau în naturã si se bucurã de privelistea deosebit de frumoasã. Probabil cã disearã (ieri searã - n.r) o sã se goleascã si cabana si hotelurile, iar de acum mai asteptãm turisti de Crãciun sau de Revelion, sau, dacã va ninge, în weekenduri“, a declarat salvamontistul Augustin Andronic.

Articol afisat de 1939 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective