Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 4 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ce ascunde bugetul pe anul 2007?

Ce ascunde bugetul pe anul 2007?

ÃŽn aceste zile în Parlament se discutã bugetul pe 2007. O dezbatere care, dincolo de dimensiunea sa politicã, presupune si o componentã tehnicã care de cele mai multe ori este pusã în umbrã de dezbaterea politicã. Tocmai de aceea, am considerat important sã încerc în urmãtoarele rînduri o analizã mai putin politicã si mai mult tehnicã pe marginea uneia dintre legile cele mai importante pe care Parlamentul le dezbate anual. „Este un buget pentru cetãteanul român considerat ca cetãtean european“ spunea Cãlin Popescu Tãriceanu, premierul României, la prezentarea proiectului de buget pe anul 2007 în fata Camerei Deputatilor si Senatului, reunite în sedintã comunã. ÃŽn acelasi timp primul-ministru prezenta si principalele obiective ale noului buget: educatia, buget record de 5,2% din PIB, cercetarea 0,5%, sãnãtatea 4,12%, agricultura 2,3%. Una peste alta o crestere economicã de 6,4%, o inflatie de 4%, cheltuieli publice de peste 38,5% si un deficit bugetar de 2,8%. Mai mult decît atît, premierul se lãuda cã veniturile pe 2007 se ridicã la 38,1 miliarde euro (35,2% din PIB), reprezentînd mai mult decît dublu fatã de anul 2004 cînd acestea au reprezentat numai 18,3 miliarde euro (aproximativ 29% din PIB al acelui an). Numai cã acesti bani trebuie plãtiti de cãtre cineva domnule Tãriceanu si era normal sã mentionati acest lucru, deoarece cei care suportã toate acestea sînt contribuabilii români, cetãteni ai acestei tãri. Iar pentru a putea suporta toate aceste cresteri trebuia sã mentionati cã au fost mãrite multe din cele 500 de mici taxe si impozite (la 16% dividendele si cîstigurile de capital, impozitele pe proprietãti, impozitele pe teren agricol s.a.m.d.), adevãrul fiind unul simplu si dureros: statul si-a dublat bugetul în defavoarea contribuabilului. Realitatea e cã toate aceste sume sînt plãtite din taxele si impozitele achitate de cetãteni, contributia la asigurãri sociale furnizînd grosul veniturilor bugetare, 27,07% din venituri, iar încasãrile din TVA 26,41%. ÃŽn concluzie 85,11% din sursele de venit ale statului sînt plãtite, direct sau indirect, de consumatori.
În România existã 4,6 milioane de angajati. La un calcul simplu fiecare angajat va trebui sã plãteascã statului în anul care va urma impozite directe si indirecte în valoare de 7.049 euro, în timp ce salariul mediu brut va ajunge la 350 de euro, comparativ cu anul 2004, cînd, desi exista un sistem de impozitare progresiv, un angajat plãtea impozite la stat 3.380 euro anual. Cu alte cuvinte, salariatii bugetari sau angajatii în sectorul privat, primesc pe hîrtie, si nu în mînã, jumãtate din suma pe care o plãtesc statului.
Aceasta este realitatea cuprinsã în filele proiectului de buget pe anul 2007!

Articol afisat de 1987 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Rãzvan BOBEANU, deputat PSD de Neamt)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective