Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 4 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ce ascunde bugetul pe anul 2007?

Ce ascunde bugetul pe anul 2007?

În aceste zile în Parlament se discută bugetul pe 2007. O dezbatere care, dincolo de dimensiunea sa politică, presupune si o componentă tehnică care de cele mai multe ori este pusă în umbră de dezbaterea politică. Tocmai de aceea, am considerat important să încerc în următoarele rînduri o analiză mai putin politică si mai mult tehnică pe marginea uneia dintre legile cele mai importante pe care Parlamentul le dezbate anual. „Este un buget pentru cetăteanul român considerat ca cetătean european“ spunea Călin Popescu Tăriceanu, premierul României, la prezentarea proiectului de buget pe anul 2007 în fata Camerei Deputatilor si Senatului, reunite în sedintă comună. În acelasi timp primul-ministru prezenta si principalele obiective ale noului buget: educatia, buget record de 5,2% din PIB, cercetarea 0,5%, sănătatea 4,12%, agricultura 2,3%. Una peste alta o crestere economică de 6,4%, o inflatie de 4%, cheltuieli publice de peste 38,5% si un deficit bugetar de 2,8%. Mai mult decît atît, premierul se lăuda că veniturile pe 2007 se ridică la 38,1 miliarde euro (35,2% din PIB), reprezentînd mai mult decît dublu fată de anul 2004 cînd acestea au reprezentat numai 18,3 miliarde euro (aproximativ 29% din PIB al acelui an). Numai că acesti bani trebuie plătiti de către cineva domnule Tăriceanu si era normal să mentionati acest lucru, deoarece cei care suportă toate acestea sînt contribuabilii români, cetăteni ai acestei tări. Iar pentru a putea suporta toate aceste cresteri trebuia să mentionati că au fost mărite multe din cele 500 de mici taxe si impozite (la 16% dividendele si cîstigurile de capital, impozitele pe proprietăti, impozitele pe teren agricol s.a.m.d.), adevărul fiind unul simplu si dureros: statul si-a dublat bugetul în defavoarea contribuabilului. Realitatea e că toate aceste sume sînt plătite din taxele si impozitele achitate de cetăteni, contributia la asigurări sociale furnizînd grosul veniturilor bugetare, 27,07% din venituri, iar încasările din TVA 26,41%. În concluzie 85,11% din sursele de venit ale statului sînt plătite, direct sau indirect, de consumatori.
În România există 4,6 milioane de angajati. La un calcul simplu fiecare angajat va trebui să plătească statului în anul care va urma impozite directe si indirecte în valoare de 7.049 euro, în timp ce salariul mediu brut va ajunge la 350 de euro, comparativ cu anul 2004, cînd, desi exista un sistem de impozitare progresiv, un angajat plătea impozite la stat 3.380 euro anual. Cu alte cuvinte, salariatii bugetari sau angajatii în sectorul privat, primesc pe hîrtie, si nu în mînă, jumătate din suma pe care o plătesc statului.
Aceasta este realitatea cuprinsă în filele proiectului de buget pe anul 2007!

Articol afisat de 1537 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Răzvan BOBEANU, deputat PSD de Neamt)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective