Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 4 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consiliul Concurentei „a creditat“ fuziunea Arcelor - Mittal

• „Mittal Steel“ Roman face parte din cea mai mare companie transnationalã în domeniul metalurgiei • numai în primele sase luni ale anului trecut societatea romascanã a obtinut un profit net de 30,9 milioane lei •

Consiliul Concurentei din România a anuntat, recent, decizia de neobiectiune fatã de operatiunea de concentrare economicã rezultatã prin preluarea controlului unic de „Mittal Steel“ NV Olanda asupra „Arcelor“ Luxemburg, ceea ce aduce grupul din care face parte si fabrica de tevi de la Roman în topul mondial al metalurgiei. O analizã a operatiunii de concentrare economicã efectuatã de organismul amintit a arãtat cã tranzactia cade sub incidenta Legii Concurentei, dar „nu prezintã îndoieli serioase privind compatibilitatea cu mediul concurential normal“ si cã „Arcelor Mittal“ a devenit, în felul acesta, cel mai mare producãtor de otel, la nivel mondial. Acest concern transnational detine în România mai multe societãti metalurgice: Combinatul Siderurgic Galati, Combinatul Siuderurgic Hunedoara, Petrotub Roman si Tepro Iasi. Comunicatul Consiliului Concurentei a specificat cã, desi „Mittal Steel controleazã societãti din domeniul distributiei de produse din otel, activitatea se suprapune orizontal, pe mai multe piete. Ca urmare a mãsurilor corective propuse de «Mittal Steel» Comisiei Europene, care au devenit conditii si obligatii în decizia acestui organism, operatiunea de concentrare nu conduce la schimbarea structurii pietelor pe care cele douã societãti amintite sînt active si nu are ca efect denaturarea concurentei pe acestea“.
Reamintim cã firma indianã a cumpãrat pachetul majoritar de actiuni al SC „Petrotub“ în 2003, actionînd pentru relansarea societãtii. Potrivit unui comunicat al „Mittal Steel“ România, numai în primele sase luni ale lui 2006, societatea romascanã a primit o puternicã injectie de capital din partea grupului, încheind, în perioada ianuarie-iunie, tranzactii de nouã milioane de euro cu celelalte societãti din grup (6,8 milioane euro cu „Mittal Steel“ Hunedoara si 2,2 milioane euro cu „Mittal Steel“ Ostrava - Cehia). Conform aceluiasi comunicat, în primele sase luni ale lui 2006, producãtorul de tevi romascan a realizat o cifrã de afaceri de 481,5 milioane RON, în crestere cu 22% fatã de aceeasi perioadã a anului 2005. Profitul net al „Mittal Steel“ Roman în aceeasi perioadã a fost de 30,9 milioane RON.
Sindicatele vãd cu ochi buni aceastã fuziune. „Odatã cu fuziunea dintre cele douã mari concerne, «Mittal Steel» si «Arcelor», a rezultat o nouã corporatie transnatioanlã, care reprezintã, în prezent, cel mai mare producãtor de metal din lume. ÃŽn aceste conditii, si societãtile din România vor fi integrate în acest model social european în domeniu, ceea ce va reprezenta un lucru benefic, atît pentru patronate, dar si pentru forta de muncã. Cresterea productivitãtii muncii este binevenitã în conditiile aderãrii la Uniunea Europeanã a României. Vor trebui sã continuie actiunile de restructurare a tehnologiilor si de implementare a unora moderne“, a precizat Marius Cornenco, vicepresedinte al Federatiei „Metarom“, din care face parte si Sindicatul Liber „Petrotub“.

Articol afisat de 2018 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective