Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Februarie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Garda a „jumulit“ patronii de 2,5 miliarde de lei

Garda a „jumulit“ patronii de 2,5 miliarde de lei

• luna trecut´┐Ż, comisarii financiari au „c´┐Żlcat“ 465 de agenti economici din tot judetul

Pe parcursul lunii trecute, ianuarie 2007, comisarii G´┐Żrzii Financiare Neamt au efectuat mai multe controale la agentii economici din judet, actiunile av´┐Żnd drept scop combaterea evaziunii fiscale. Au fost vizate diverse societ´┐Żti comerciale, produc´┐Żtori sau comercianti de alcool, comercianti de alte produse accizate, dar si din domeniile mor´┐Żrit-panificatie sau prest´┐Żri servicii. Din prima categorie enumerat´┐Ż au fost verificati trei agenti economici din Neamt, la finalul actiunilor de control aplic´┐Żndu-se trei amenzi contraventionale ´┐Żn valoare total´┐Ż de 24 milioane de lei vechi. ´┐Żn acelasi timp, au fost confiscate produse de circa 3 milioane de lei. „Au fost verificati, pe parcursul lunii ianuarie 2007, si agenti economici care comercializeaz´┐Ż alte produse accizate, cum ar fi tutun, cafea sau metale pretioase. Au fost controlate 40 asemenea firme, la care au fost aplicate 34 de amenzi contraventionale, ´┐Żn valoare de 212 milioane de lei vechi. ´┐Żn cadrul acelorasi verific´┐Żri, echipele de comisari financiari au dispus confisc´┐Żri de 3,8 milioane de lei“, a declarat Constantin Nistor (foto), comisar sef al G´┐Żrzii Financiare Neamt. Parte din controalele care au avut loc au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind exploatarea, valorificarea si comercializarea masei lemnoase. Din cei 33 de agenti economici cu acest obiect de activitate, 28 au fost amendati cu un total de 170 milioane de lei vechi. Nu a fost neglijat nici domeniul gestion´┐Żrii si valorific´┐Żrii deseurilor reciclabile. 13 societ´┐Żti comerciale nemtene au fost verificate de comisari, iar la final s-au dat 12 amenzi de 89 de milioane de lei. Alte 64 milioane de lei au reprezentat totalul sanctiunilor pecuniare aplicate la 9 firme de mor´┐Żrit si panificatie, din totatul de 12 controlate. Tot aici s-au dispus confisc´┐Żri de peste 400 milioane de lei.
´┐Żn primele s´┐Żpt´┐Żm´┐Żni de la ´┐Żnceperea anului 2007 Garda Financiar´┐Ż Neamt a efectuat peste 100 de controale si verific´┐Żri ´┐Żn piete, t´┐Żrguri si oboare, iar cele 86 de sanctiuni contraventionale au totalizat jum´┐Żtate de miliard de lei. „Prin controalele curente pe principalele artere de circulatie, ´┐Żn cele 45 de actiuni s-au verificat peste 1.000 de mijloace de transport marf´┐Ż si persoane, mai exact 1.080, aplic´┐Żndu-se 36 de amenzi ´┐Żn sum´┐Ż de 266 milioane de lei. A fost urm´┐Żrit´┐Ż si dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, iar din cei 19 controlati, la 13 s-au g´┐Żsit abateri. Au fost date amenzi, s-au dispus confisc´┐Żri, iar ´┐Żn nou´┐Ż cazuri s-a decis suspendarea activit´┐Żtii“, a ad´┐Żugat comisarul sef, Nistor. Nici la capitolul respectarea reglement´┐Żrilor legale referitoare la ´┐Żnt´┐Żrirea disciplinei financiare nu toat´┐Ż lumea era ´┐Żn regul´┐Ż, iar din cei 45 de agenti economici verificati, la 40 s-au aplicat sanctiuni contraventionale de 281 milioane de lei. ´┐Żn total, pe parcursul lunii ianuarie 2007, 12 comisari financiari au „c´┐Żlcat“ 465 de agenti economici nemteni, iar la 375 din acestia au fost descoperite abateri. Prin cele 456 de acte de control ´┐Żntocmite au fost constatate peste 6 miliarde de lei, ´┐Żn crestere cu 1,5 miliarde de lei fat´┐Ż de ianuarie 2006. Din total, 3,2 miliarde de lei au reprezentat taxe si impozite, 2,5 miliarde - amenzi, iar confisc´┐Żrile s-au cifrat la 430 de milioane de lei. Au fost ´┐Żncasati, de la cei aflati ´┐Żn culp´┐Ż, 2,4 miliarde de lei, din care 2,3 miliarde au reprezentat amenzi. ´┐Żn aceeasi perioad´┐Ż, au fost trei sesiz´┐Żri penale, la fel ca ´┐Żn prima lun´┐Ż a anului trecut.

Articol afisat de 1638 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective