 „Nu este vorba de «epurãri» politice“
• sustine senatorul PNL de Neamt Serban Strãtilã Deoarece în presa din ultimele zile au apãrut declaratii ale domnului Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt, cu privire la anumite mãsuri luate de Biroul Politic Teritorial Neamt al PNL, as dori ca, în nume personal, sã fac cîteva precizãri menite sã clarifice, mai ales pentru membrii si simpatizantii PNL, dar si pentru cei interesati de politica localã pozitia pe care am avut-o si pe care mi-o mentin în calitate de membru al conducerii locale a PNL.
Atît modificãrile în structura organismelor de conducere ale PNL, cît si evaluarea activitãtii membrilor PNL cu functii de conducere în cadrul serviciilor deconcentrate reprezintã o practicã curentã în partid si care tine de realizarea proiectelor politice si de respectul fatã de cetãteni.
Nu este vorba de „epurãri“ politice, ci de o procedurã fireascã si necesarã de apreciere a membrilor PNL care detin functii publice.
Spre deosebire de modul de luare a deciziilor al vechii conduceri, fiecare persoanã evaluatã are posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere în mod deschis si principial.
Ca si reprezentanti ai principalului partid de guvernare, sîntem preocupati atît de rezultatele cuantificabile ale fiecãrui reprezentant al nostru în structurile administrative, dar si de imaginea si perceptia publicã ale acestora în domeniile lor de competentã.
În privinta situatiei domnului Gheorghe Stefan, afirm categoric faptul cã domnia sa se aflã în afara Partidului National Liberal, atît prin declaratiile publice, cît si prin toate actiunile sale din ultima vreme.
Din aceste motive, am sustinut si sustin în continuare excluderea domnului Gheorghe Stefan din PNL si sper cã Delegatia Permanentã a partidului va lua aceastã mãsurã pînã la sfîrsitul lunii.
Referitor la mãsura dizolvãrii Biroului Politic Piatra Neamt al PNL, cred cã a venit în mod firesc, ca urmare a sprijinului majoritãtii membrilor rãmasi pentru alte idei politice si pentru o altã modalitate de lucru decît cea corectã fatã de membrii si simpatizantii nostri.
Toti colegii care au fãcut parte din vechea conducere vor putea participa la alegerile viitoare, cu o conditie: sã demonstreze cã sînt liberali nu pentru a-si mentine functiile sau alte avantaje, ci pentru cã sînt într-adevãr constienti de responsabilitatea pe care o au în egalã mãsurã fatã de formatiunea politicã ce i-a propulsat si fatã de cetãtenii care le-au acordat încrederea.
Chiar dacã lumea politicã româneascã ne-a obisnuit cu duplicitatea, fariseismul si inconsecventa, vreau sã cred cã un minim de principii morale ar trebui sã stea la baza actiunilor fiecãrui om politic.
În ce mã priveste, nu mi-am schimbat optiunile pe care le-am avut la intrarea în politicã si înteleg sã fiu fidel unor principii si nu unor persoane.
În acest sens, as vrea sã fie interpretate atît atitudinile publice, cît si demersurile mele din interiorul Partidului National Liberal.
|