Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 15 Februarie 2007
Tip„reste articolul - Varianta pentru imprimant„ Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Comando“ la Oncologie

• √ģn ultimele dou√£ zile, sectia Oncologie a fost tinta unui control pe tema stocului si consumului de medicamente • controlul a fost dispus de conducerea Casei Nationale de Asigur√£ri de S√£n√£tate, deranjat√£ de faptul c√£ sefa respectivei sectii a afirmat c√£ nu a primit medicamentele aferente lunii februarie si c√£ nu poate administra pacientilor tratamentul necesar • reprezentantii CAS Neamt au constatat c√£ √ģn farmacia Spitalului Judetean se g√£seau, ieri, stocuri din anumite produse oncologice, iar 14 tipuri de medicamente lipseau • concluzia CAS Neamt este c√£ doctor Doinita Vararau nu a comandat √ģntregul necesar de medicamente • medicul presupune c√£ reprezentantii CNAS au uitat s√£ trimit√£ comenzile de medicamente √ģn timp util la distribuitori •

Criza de medicamente specifice cu care se confrunt√£ sectia Oncologie a Spitalului Judetean de Urgent√£ Neamt si pe care a semnalat-o, recent, presei doctor Doinita Vararu Gavrilescu, sefa acesteia, a st√ģrnit o furtun√£ de mari proportii la nivelul Casei Nationale de Asigur√£ri de S√£n√£tate. Sustin√ģnd c√£ aprovizionarea Oncologiei cu toat√£ medicatia necesar√£ comandat√£ s-a f√£cut √ģn ianuarie, conducerea CNAS a dispus, marti, 13 februarie, efectuarea unui control al stocului de medicamente din respectiva sectie si din farmacia unit√£tii. Marti, √ģn jurul orei 15.30, o echip√£ alc√£tuit√£ din reprezentanti ai Casei de Asigur√£ri de S√£n√£tate si ai Autorit√£tii de S√£n√£tate Public√£ Neamt s-a deplasat la Spitalul Judetean si a demarat verific√£rile stocurilor de medicamente specifice bolnavilor de cancer si a evidentelor consumului acestora si a solicitat o not√£ explicativ√£ din partea doctoritei Doinita Vararu Gavrilescu, sefa sectiei Oncologie a Spitalului Judetean de Urgent√£ Neamt. √én documentul care i-a fost solicitat, aceasta a ar√£tat c√£, din cauza unor disfunctionalit√£ti de aprovizionare cu medicamente cu care s-a confruntat √ģn ultimele dou√£ luni, la ora actual√£ lipsesc din farmacia unit√£tii opt tipuri de produse oncologice de linia a II- a si, astfel, bolnavii c√£rora ar trebui s√£ le fie administrate respectivele medicamente s√ģnt reprogramati la curele de citostatice. Sefa sectiei Oncologie a mai ar√£tat √ģn nota explicativ√£ c√£, √ģn urm√£toarele zile, farmacia spitalului va epuiza alte cinci tipuri de citostatice din linia I.
Potrivit preciz√£rilor f√£cute de c√£tre doctor Doinita Vararu Gavrilescu, deficientele √ģn aprovizionarea cu medicamente destinate tratamentului bolnavilor de cancer aflati √ģn evidenta Spitalului Judetean de Urgent√£ Neamt au ap√£rut √ģncep√ģnd din luna decembrie. „Medicamente pentru luna decembrie le-am primit t√ģrziu, iar pe cele din ianurie, la fel. Pentru c√£ la √ģnceputul lunii ianuarie afluenta de bolnavi a fost foarte mare, √ģntruc√ģt multi dintre ei au am√ģnat tratamentul din cauza S√£rb√£torilor de Iarn√£, pe 10 ianuarie noi aveam tot stocul de medicamente epuizat. Cu toate c√£ aprovizionarea cu produse oncologice se face √ģn prima decad√£ a fiec√£rei luni, p√ģn√£ la acea dat√£ nu primisem nici un medicament din comanda afaerent√£ lunii ianuarie. √én aceste conditii, am solicitat livrarea √ģn avans a unei p√£rti din medicatie, ceea ce s-a si √ģnt√ģmplat, iar pe 24 ianuarie am primit restul din produsele comandate pentru respectiva lun√£. Pe 25 ianuarie, am f√£cut comanda de medicamente pentru luna februarie, iar livrarea nu s-a f√£cut nici p√ģn√£ azi (14 februarie - n.r.). Am bolnavi de leucemie care au venit pentru a li se administra tratamentul necesar si nu am medicamentele necesare, bolnavi cu cancer de prostat√£ care, din aceeasi cauz√£, trebuie reprogramati. Am luat leg√£tura cu distribuitorii de medicamente oncologice si nu mi-au putut preciza c√ģnd pot face livrarea, pentru c√£, probabil, nu au primit comenzile de la Casa National√£ de Asigur√£ri de S√£n√£tate, care se ocup√£ de acest aspect. Am discutat cu colegi din judetele limitrofe si am constatat c√£ si ei se confrunt√£ cu aceeasi lips√£ de medicamente. De trei ani √ģncoace, nu am avut nici o problem√£ de aprovizionare cu produse oncologice. Trimiteam comanda la Casa National√£ la data la care trebuia si primeam medicatia de la distribuitori √ģn prima decad√£ a lunii. Presupun c√£ cineva de la Casa National√£ a uitat s√£ trimit√£ √ģn timp util c√£tre distribuitori comenzile f√£cute de noi. Nu am acuzat si nu acuz pe nimeni de nimic, doar am semnalat o disfunctionalitate. √én schimb, m√£ doare faptul c√£ am fost acuzat√£ c√£ dezinformez si c√£ as fi fost pl√£tit√£ s√£ destabilizez sistemul“, a declarat doctor Doinita Vararu Gavrilescu, sefa sectiei Oncologie a Spitalului Judetean Neamt.
Potrivit declaratiilor economistei Gabriela Zamfir, director adjunct al CAS Neamt, reprezentantii CNAS sustin c√£, √ģn cursul lunii ianuarie, farmacia celei mai mari unit√£ti sanitare din judet a fost aprovizionat√£ cu medicamente destinate bolnavilor de cancer, √ģn valoare de 3,2 miliarde de lei, conform comenzii f√£cute, care a fost aprobat√£ integral.
„La sf√ģrsitul lunii ianuarie, stocul de produse oncologice din farmacie era de 2 miliarde de lei, iar pe 13 februarie era de 971 de milioane de lei. Colegii care au fost √ģn control au constatat c√£ la anumite medicamente pentru cancer erau stocuri foarte mari, iar altele lipseau. Ce e drept, √ģn timpul controlului s-a constat c√£ din 60-70 de tipuri de medicamente lipseau 14. √énclin s√£ cred c√£ atunci c√ģnd a f√£cut comanda, doamna doctor nu a apreciat foarte exact necesarul de medicamente. M√£ mir√£ faptul c√£ noi si Casa National√£ am aflat din pres√£ despre lipsa de medicamente, √ģn timp ce unui reprezentant al CAS care controleaz√£ situatia programelor de s√£n√£tate, si a fost luni pe la spital, doamna doctor nu i-a spus c√£ are probleme cu aprovizionarea“, a precizat economist Gabriela Zamfir, director adjunct al CAS Neamt.

Articol afisat de 1802 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaug„ comentariul t„u la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existÔŅĹ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective