Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 15 Februarie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email
O nouã premierã la „Teatrul de Joacã“

O nouã premierã la „Teatrul de Joacã“

• spectacolul „Prietenie adevãratã“ va avea loc astãzi, cu începere de la ora 17

„Teatrul de Joacã“ al Bibliotecii Judetene „G.T.Kirileanu“ Neamt continuã sã-i încînte cu noi surprize pe cei mai mici locuitori ai urbei. Astãzi, 15 februarie 2007, cu începere de la ora 17, va avea loc spectacolul „Prietenie adevãratã“. Aceasta este a doua premierã de la începutul acestui an, dupã o „Poveste încurcatã“, jucatã de 14 copii din clasa a IV-a C de la Scoala nr.6 din Piatra Neamt. Spectacolul „Prietenie adevãratã“ este regizat si jucat de sase elevi din clasa a IV-a A a Scolii nr.6 Piatra Neamt, coordonati de învãtãtoarea Viorica Teleman. Copiii - Dragos Jipa, Cristiana Luca, Mãdãlina Ojicã, Elena Pavel, Lucian Rîpan si Alexandru Scurtu - vor proba în cele 35 de minute ale manifestãrii un real talent actoricesc, fiind foarte credibili în rolurile lor. Piesa de teatru a fost scrisã de elevul Alexandru Scurtu, un „veteran“ al teatrului pentru copii: anul IV la clasa de actorie a Scolii de Artã Piatra Neamt si anul II de activitate la „Teatrul de Joacã“. Cea care i-a insuflat dragostea pentru actorie a fost mama sa. „Mama m-a dus, cînd eram în clasa I, la Scoala de Artã, clasa de actorie a profesoarei Maria Hibovschi. Îmi place sã joc teatru, îmi plac aplauzele si vreau sã devin un mare actor ! Pînã atunci, mã pregãtesc jucînd pe scena «Teatrului de Joacã». Acesta este un proiect care pe noi, copiii, ne bucurã foarte mult, este atractiv si foarte distractiv. În plus, ne dã posibilitatea de a lucra în echipã si de a ne cunoaste mai bine“, a declarat Alexandru Scurtu, care si joacã în piesa pe care a scris-o.
Înfiintat la 1 martie 2003 „Teatrul de Joacã“ al Bibliotecii Judetene „G.T Kirileanu“ Neamt este destinat celor mai mici pasionati de teatru. Aici sînt puse în scenã, anual, cel putin patru spectacole cu piese scrise si interpretate de copii si adolescenti din diverse unitãti de învãtãmînt din Piatra Neamt. Stagiunea Teatrului este, de altfel, destul de încãrcatã. Sãptãmîna aceasta, pe lîngã premiera de astãzi au fost programate alte patru spectacole, douã luni, 12 februarie 2007 - „Cosmarul lui Plastilinã“ si „La bunici“, interpretate de elevii clasei de actorie a Scolii de Arte Piatra Neamt. Marti, 13 februarie, s-a jucat spectacolul „Poveste încurcatã“, scrisã de Diana Dumitrita Lungu, elevã în clasa a IV-a C, de la Scoala nr.6 din Piatra Neamt. În acest mod, copiii sînt antrenati în lumea teatrului prin intermediul unor spectacole distractive, adecvate vîrstei.

Articol afisat de 1392 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective