Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Garda, control finalizat la Romconstruct

Garda, control finalizat la Romconstruct

• comisarii Gãrzii Financiare au dat curs solicitãrii politistilor si au efectuat un control la societatea Romconstruct • „noi am ridicat niste documente si am rãspuns la obiectivele cerute de politisti“, a declarat comisarul sef Constantin Nistor • se pare cã politistii sînt nemultumiti de „lucrarea“ celor de la Garda Financiarã si vor cere completarea anchetei • firma Romconstruct se aflã în faliment pentru datorii de zeci de miliarde de lei, iar patronul este cercetat în mai multe dosare penale •

Dosarul Romconstruct, aflat în lucru la Serviciul Politiei de Investigatii Economice, se dovedeste a fi o lucrare deosebit de dificilã. Atît din punct de vedere al presupuselor fapte comise de diverse persoane ce au detinut functii în cadrul firmei aflate în faliment, cît si din punct de vedere al „greutãtii“ celor anchetati. Deja, lichidatorul judiciar, desemnat de judecãtorul sindic pentru recuperarea creantelor societãtii Romconstruct, se confruntã cu mari greutãti în ceea ce priveste recuperarea debitelor. La cererea politistilor, Garda Financiarã Neamt a finalizat controlul la societatea Romconstruct SA Roman. ÃŽnsã, anchetatorii, desi nu o spun direct, nu par foarte multumiti de rezultatele verificãrilor. ÃŽn aceste conditii, comisarilor Gãrzii Financiare li se va cere sã completeze verificãrile. „Noi am efectuat un control la aceastã societate la solicitarea Politiei. Au fost mai multe obiective la care s-a rãspuns punctual. De asemenea, tot la solicitarea politistilor, am ridicat niste documente pe care le-am pus la dispozitia lor. ÃŽn ceea ce priveste eventualele nemultumiri, nu pot sã spun nimic pentru cã nu am primit absolut nici o hîrtie oficialã în acest sens“, a declarat Constantin Nistor, seful Gãrzii Financiare Neamt.
Reamintim cã societatea Romconstruct se aflã în faliment, firma Lichidator Group fãcînd eforturi pentru recuperarea creantelor si îndestularea creditorilor. Peste 40 de societãti comerciale au de recuperat, în total, aproximativ 70 miliarde de lei. ÃŽn paralel cu eforturile lichidatorului judiciar, politistii încearcã sã finalizeze un dosar penal în care Adrian Bãlãnescu, fostul director al societãtii romascane, este cercetat penal pentru bancrutã frauduloasã. „Cercetãrile în acest caz sînt departe de a fi finalizate. Lucrarea este destul de dificilã si trebuie sã mai obtinem informatii pentru a trage o concluzie“, spun politistii nemteni. Adrian Bãlãnescu a mai fãcut obiectul unor dosare penale, fiind cercetat pentru înselãciune, însã solutiile i-au fost favorabile, si anume de neîncepere sau scoatere de sub urmãrire penalã. Lichidatorul judiciar a preluat o parte din documentele contabile ale societãtii, liste de inventar si bilantul pe ultimii trei ani anteriori deschiderii procedurii de faliment.
Mai trebuie spus cã o parte dintre firmele creditoare si-au recuperat integral sau în parte banii datorati de Romconstruct, însã au rãmas foarte multe alte societãti care mai asteaptã. Cît, nu se stie.

Articol afisat de 1824 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective