Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Victorii conservatoare în Senat

Victorii conservatoare în Senat

• PC a trecut prin comisia de buget proiectul pentru neimpozitarea profitului investit

Conservatorii au obtinut, sãptãmîna aceasta, douã victorii în Senat: una în avantajul firmelor, cealaltã în sprijinul pensionarilor. Proiectul de lege al Partidului Conservator privind neimpozitarea profitului reinvestit a repurtat un succes, ieri, la Comisia de buget-finante a Senatului. Proiectul este unul dintre cele mai vechi ale PC si are ca scop crearea de noi locuri de muncã, cresterea economicã si impulsionarea investitiilor în economia româneascã. ÃŽn egalã mãsurã, proiectul vizeazã sustinerea competitivitãtii întreprinderilor mici si mijlocii, aflate în concurentã cu întreprinzãtorii din Uniunea Europeanã. Aprobarea proiectului de lege este un succes al conservatorilor, în numele si pentru întreprinzãtorii români. „Initiativa noastrã are, printre altele, rolul de a stimula agentii economici pentru dezvoltarea societãtilor, dar si de a limita încercãrile de a ascunde sau transfera profiturile. Toti agentii economici, indiferent de mãsura în care vor sã-si reinvesteascã profitul, o vor putea face fãrã a fi impozitati. Datoritã acestui proiect, firmele care reinvestesc profitul obtinut nu vor fi impozitate cu 16%, cum dorea Guvernul. Amendamentele pe care le-am fãcut noi vizeazã cresterea competitivitãtii agentilor economici. Neimpozitarea profitului reinvestit constituie o mãsurã care va stimula dezvoltarea agentilor economici, care îi va convinge sã îsi utilizeze profitul pentru a se moderniza, a se retehnologiza, pentru a se pregãti sã facã fatã problemelor. Aceastã scutire de impozit se va aplica tuturor agentilor economici, indiferent de mãrime si de profil“, a declarat Silvia Ciornei, senator PC de Neamt. Au votat alãturi de conservatori pentru neimpozitarea profitului reinvestit parlamentarii social-democrati si peremisti, în timp ce liberalii, democratii si udemeristii au fost împotrivã. Lucru care nu i-a mirat pe conservatori, avînd în vedere cã unul din motivele pentru care au iesit de la guvernare a fost tocmai faptul cã actuala Coalitie de guvernare nu a acceptat aceastã initiativã legislativã.
Cea de-a doua victorie a conservatorilor în Camera superioarã a Parlamentului a fost pasul înainte fãcut de proiectul privind constituirea unui fond de solidaritate socialã. Comisia de buget-finante a dat aviz favorabil initiativei, ceea ce face mai realizabil acest fond. Proiectul initiat de PC prevede ca, timp de trei ani, 1% din profitul impozabil realizat de marile companii sã ajungã într-un fond special, din care sã fie sustinuti financiar pensionarii cu venituri sub minimul pe economie. Conservatorii s-au gîndit la firmele care realizeazã anual peste o sutã de mii de euro profit, care prin acel 1% ar putea ajuta oamenii defavorizati social. ÃŽn plus, s-ar mai încuraja astfel „dezvoltarea practicilor de solidaritate socialã“.

Articol afisat de 1462 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective