Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Suplimentare de fonduri pentru medicamente

Suplimentare de fonduri pentru medicamente

• suma alocatã de cãtre CAS Neamt tratamentului cu medicamente în ambulatoriu, pe luna în curs, a fost mãritã cu 1,3 miliarde de lei


Nemtenii care nu au apucat, pînã luna aceasta, sã îsi procure medicamentele compensate si gratuite, de care au nevoie pentru a-si trata afectiunile de care suferã, mai au posibilitatea sã rezolve problema zilele urmãtoare. Farmaciile nemtene aflate în relatii contractuale cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt care au epuizat fondurile aferente lunii februarie au mai primit, ieri, o „gurã de oxigen“, adicã ceva bani, din partea forului plãtitor, în functie de consum, adresabilitate etc.
Conducerea CAS Neamt a dispus, ieri, suplimentarea fondurilor destinate acestui capitol, pentru luna februarie, cu 1,3 miliarde de lei. În aceste conditii, cele 83 de farmacii din judet care au încheiat, anul acesta, contract cu forul plãtitor au primit, în februarie, 32,5 miliarde de lei pentru capitolul medicamente compensate si gratuite.
„Cum din analiza pe luna ianuarie a activitãtii farmaciilor aflate în contract cu noi a reiesit cã s-au fãcut economii la medicamentele pentru cele zece boli protejate, am decis sã suplimentãm fondurile exact cu suma respectivã, de 1,3 miliarde de lei. Unele farmacii au primit mai putini bani, altele mai multi. E adevãrat cã unor farmacii le-au revenit 10 milioane de lei, iar altora 60 de milioane, dar banii au fost împãrtiti dupã acele criterii pe care farmacistii le cunosc foarte bine. Desi, ieri (marti, 20 februarie - n.r.), în Piatra Neamt mai erau farmacii care mai aveau fonduri, în zilele anterioare am avut semnale din partea mai multor farmacii din judet cã si-au epuizat sumele pe februarie în prima jumãtate a lunii si, ca atare, ne-am gîndit sã venim în sprijinul asiguratilor care ar trebui sã parcurgã orasul dintr-o parte în alta pentru a-si procura medicamentele“, a declarat jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt.
Faptul cã farmaciile au înregistrat o economie semnificativã la medicamentele destinate bolilor protejate stîrneste ceva semne de întrebare, dacã e sã ne gîndim la monitorizarea foarte strictã a acestui capitol atît din partea CAS Neamt, cît si a medicilor coordonatori de problemã pe afectiunile respective.
Farmacistii spun cã existã bolnavi inclusi, diagnosticati cu una din cele zece boli protejate care nu vin lunã de lunã dupã tratament, ceea ce genereazã suspiciuni în ceea ce priveste corectitudinea diagnosticului. Pe de altã parte, existã suspiciuni cã între unii prescriptori si o serie de farmacisti s-ar face anumite „afaceri“ cu medicamente.

Articol afisat de 1502 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective