Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Intoxicatia cu alcool metilic, ipotezã exclusã în cazul mortii femeii din Borca

• rezultatele analizelor toxicologice exclud aceastã variantã si au arãtat si alcoolemie 0 • în schimb, necropsia a relevat cã femeia avea cirozã si pancreatitã • au fost recoltate probe histopatologice •

Femeia în vîrstã de 56 de ani, care a murit luni searã la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt, la cîteva ore dupã ce a ajuns aici în stare de comã profundã, nu a fost intoxicatã cu alcool metilic. Aceastã suspiciune a fost înlãturatã de rezultatele analizelor toxicologice efectuate, ieri, de cãtre chimistii Serviciului Medicinã Legalã Neamt. Pe baza analizãrii sîngelui recoltat femeii, la scurt timp dupã ce a ajuns la spital, chimistii au stabilit cã alcoolemia era 0. Pe de altã parte, necropsia efectuatã de cãtre medicii legisti ai SML Neamt a arãtat cã Maria B. suferea de cirozã si pancreatitã si avea si varice esofagiene rupte, ceea ce a determinat o usoarã hemoragie digestivã.
„Rezultatele analizelor toxicologice sînt clare, în sensul cã în nici un caz nu este vorba despre intoxicatie cu alcool metilic si nici de altã substantã toxicã, ori de medicamente. Din rezultatele necropsiei reiese cã starea sãnãtãtii femeii nu era deloc bunã si prezenta cirozei si a pancreatitei demonstreazã cã, într-adevãr, aceasta era consumatoare de alcool. Vom avea o idee mai exactã despre cauzele mortii acestei femei cînd vom cunoaste rezultatele analizelor probelor histopatologice care au fost recoltate“, a declarat doctorul Serghei Ciuchilan, din cadrul SML Neamt.
Maria B., a ajuns la spital luni dupã-amiazã, 19 februarie, în jurul orei 16, în stare foarte gravã. Conform afirmatilor fãcute de cãtre sotul femeii, duminicã dupã-amiazã, femeia a fost plecatã de acasã o vreme, iar, cînd a revenit, era bãutã. Bãrbatul mai sustine cã, luni dimineatã, de cum s-a trezit, Maria B. i-a spus sotului cã nu se simte bine si cã ameteste, iar, dupã o vreme, femeia a acuzat tulburãri de vedere si nu s-a mai putut misca, la un moment dat pierzîndu-si constienta.
Speriat de starea gravã a sotiei sale, bãrbatul a solicitat Salvarea. Un echipaj medical al Ambulantei s-a deplasat urgent la domiciliul femeii si a transportat-o la Spitalul Orãsenesc Bicaz. Din cauza stãrii grave în care se afla, pacienta a fost transferatã la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean Neamt.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Brîndusa Stahie, din cadrul Unitãtii de Primire a Urgentelor, cînd a ajuns aici, pacienta era în comã profundã, avea pulsul si tensiunea mici, avea pupilele fixe si foarte dilatate, ceea ce a condus la ideea cã ar putea fi intoxicatã cu alcool metilic. Femeii i s-a fãcut spãlãturã gastricã, i s-a administrat tratament perfuzabil si, pentru cã avea si probleme respiratorii, a fost transferatã la sectia Anestezie si Terapie Intensivã unde, dupã douã ore, a decedat.
Ieri, dupã efectuarea necropsiei, corpul neînsufletit al Mariei B. a ridicat de la morgã de cãtre familia acesteia si transportat la domiciliu.

Articol afisat de 2180 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective