Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fug copiii

• alti doi adolescenti din Roman au dispãrut de acasã • acestia sînt cãutati de politisti • în timp ce unul dintre copii obisnuia frecvent sã plece de acasã la cersit, celãlalt este la prima ispravã de acest gen • în ultima perioadã, în Roman s-au înmultit îngrijorãtor cazurile de adolescenti care fug de acasã •

Cazurile de adolescenti care fug de acasã în zona Roman s-au înmultit îngrijorãtor în ultima perioadã. Recent, alti doi copii, elevi, au fost dati dispãruti de pãrintii lor, statisticile devenind pe zi ce trece din ce în ce mai sumbre din acest punct de vedere. Motivele care îi determinã pe adolescenti sã-si pãrãseascã pãrintii si sã plece în lume sînt, în opinia oamenilor legii, situatia familialã precarã, situatia scolarã nu tocmai roz sau anturajul dubios în care s-au angrenat unii adolescenti. „Cauzele sînt sau pot fi multiple. Referitor la primul copil, acesta avea o situatie familialã dificilã si nu este prima datã cînd pleacã de acasã. Cît îl priveste pe al doilea, anturajul se pare cã este motivul. Un alt motiv, vorbind în general, pentru care un adolescent ar putea pleca de acasã este situatia scolarã mai proastã. Aflã pãrintii, poate sã aparã un conflict si copilul ia decizia de a pleca de acasã“, a declarat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.
Revenind la cele mai recente cazuri de disparitii, pe 20 februarie 2007, în jurul orei 10.15, Politia Roman a fost sesizatã de Gheorghe A., de 34 de ani, din localitate, despre faptul cã, în ziua de 19 februarie, în jurul orei 12, fiul sãu Georgian - Alin, în vîrstã de 14 ani, a plecat de la scoalã fãrã a reveni la domiciliu.
ÃŽn urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit cã adolescentul a mai plecat, în repetate rînduri, de acasã, ultima datã fiind „recuperat“ pe 29 noiembrie 2006, din Gara Iasi, unde cersea.
Conform oamenilor legii, Georgian - Alin lipsea în mod frecvent de la scoalã si obisnuia sã cerseascã fie în Roman, fie în Iasi. Acesta face parte dintr-o familie care realizeazã venituri mici din activitãti sezoniere, lucrînd în localitãtile Iasi si Buzãu.
Bãiatul dispãrut are 1.65 - 1.70 metri înãltime, 55-60 kilograme greutate, constitutie atleticã, fata ovalã, fruntea latã, nas drept, pãr negru, tuns scurt, ochi cãprui.
La momentul disparitiei era îmbrãcat cu o geacã din fîs, de culoare gri deschis, bluzã de trening de culoare albastru închis, pulover de culoare albã, cãmasã de corp de culoare albã, pantaloni din fîs de culoare albastru închis, pantaloni de trening de culoare gri deschis. Era încãltat cu pantofi mari, fãrã sireturi, pe cap purta un fes de culoare neagrã cu bordurã de culoare maro si avea asupra sa un ghiozdan de culoare maro deschis.
Ca semne particulare, adolescentul are o cicatrice postoperatorie de la o operatie de apendicitã.

Fugar din cauza anturajului

Tot pe 20 februarie 2007, în jurul orei 13, Politia Roman a fost sesizatã si de Dumitru I., de 44 de ani, din localitate, cã, în ziua de 19 februarie, în jurul orei 12, fiul sãu Andrei - Bogdan, de 14 ani, a plecat la scoalã, dar nu a mai revenit acasã.
Politistii au stabilit cã bãiatul nu a mai dispãrut de la domiciliu, iar în pe 19 februarie a participat doar la o sigurã orã de curs, dupã care a plecat de la scoalã. S-a mai stabilit cã lipsea uneori de la scoalã si intrase în anturajul unor tineri cu comportament necorespunzãtor.
Andrei - Bogdan are 1.55-1.65 metri înãltime, 55-60 kilograme greutate, constitutie atleticã, fata ovalã, fruntea latã, pãr saten deschis, tuns scurt, ochi cãprui.
La momentul disparitiei era îmbrãcat cu geacã din fîs de culoare neagrã, avînd pe partea din spate si pe ambele mîneci embleme de culoare albã, pantaloni trening de culoare bleu deschis, cu dungi verticale de culoare bleumarin pe ambele pãrti si era încãltat cu tenisi negri cu crampoane.
Ca semne particulare are o cicatrice pe coapsa piciorului drept în lungime de aproximativ 20 cm. Deasupra acesteia mai are o cicatrice de aproximativ 3-4 cm.
Persoanele care pot da relatii despre cei doi adolescenti sînt rugate sã contacteze cea mai apropiatã unitate de politie sau sã apeleze gratuit 112.
Sãptãmîna trecutã, la Roman s-a mai înregistrat un caz de disparitie a unui copil în vîrstã de 13 ani. Mihaela N. s-a prezentat la finele sãptãmînii trecute în fata oamenilor legii, reclamînd cã, de cîteva zile, nu mai stia nimic despre fiul sãu, Ionut Balan, care a plecat de acasã fãrã sã spunã exact unde si nu s-a mai întors. Disparitia s-a înregistrat pe 12 februarie, bãiatul folosindu-se de pretextul cã va merge la o salã de Internet, pentru a putea pãrãsi locuinta, în jurul orei 17. De mentionat cã acelasi minor a mai dispãrut de la domiciliu în cursul lunii aprilie 2006, fiind identificat, atunci, la un centru de minori din Bucuresti.

Articol afisat de 1766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective