Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Transportul local de persoane, în colaps

Transportul local de persoane, în colaps

• toti transportatorii (atît cei care efectuează transport tip maxi-taxi, cît si cei care fac curse gen conventie) trebuie să achite la bugetul local o redeventă de 2, respectiv 3 euro/lună si autovehicul

Ieri, la primăria Roman a avut loc o întîlnire a Compartimentului Transport public Local cu principalii transportatori de persoane din oras. Întîlnirea a avut drept scop punerea în actualitate a tuturor documentatiilor operatorilor de transport, dar si încercarea de a pune în legalitate transportul de persoane cu regim special, ceea ce pînă nu demult era cunoscut sub denumirea de „transport tip conventie“. După ultimele reglementări în domeniul transporturilor si acest tip de activitate se încadrează în categoria transport public local si, prin urmare, se supune acelorasi reguli ca si transportul cu maxi-taxi de pildă.
Pînă nu demult operatorii de transport nu făceau decît să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă oarecare, firmă care are angajati din Roman care - evident - trebuie transportati la locul de muncă. Contractul prevedea doar clauze în ceea ce priveste pretul si - eventual - orele de plecare-sosire, fără a se specifica nimic în legătură cu traseul pe care se face deplasarea sau statiile de îmbarcare-debarcare a călătorilor. Cu alte cuvinte se efectua transport utilizînd o infrastructură care apartine Municipiului Roman „pe ochi frumosi“, fără ca beneficiarul sau prestatorul să achite vreo redeventă administratorului infrastructurii.
O hotărîre a Consiliului Local Roman de la sfîrsitul anului trecut prevede că toti transportatorii (atît cei care efectuează transport tip maxi-taxi, cît si cei care fac curse gen conventie) trebuie să achite la bugetul local o redeventă de 2, respectiv 3 euro/lună si autovehicul. Evident că anuntarea acestei prevederi a stîrnit vii si aprige proteste din partea transportatorilor. „Mi-am notat aici, pe o foaie de hîrtie, toate dările pe care le am pe an si se poate vedea că trec de 700 de milioane de lei vechi. Dacă se mai adaugă încă o taxă, eu nu mai rămîn cu nimic“, a declarat administratorul firmei Petenchi SRL „Ne cereti si dumneavoastră bani, dar să ne scăpati de piratii care ne iau călătorii nu vreti să auziti. Cui ne-am adresat, toti au zis că nu este cadru legal, că nu se poate proba că piratii fac transport, dar la noi totul se poate proba!“, a adăugat patronul firmei Servintrans SRL, Costică Rusu.
Reprezentantii primăriei au încercat să găsească o cale de dialog cu transportatorii, desi nu au prea avut ce replica la problema „piratilor“ care, de ani buni, fac transport ilegal de persoane fără să plătească nici un ban, nici o taxă si nici un impozit. Acestia îsi au „fiefurile“ la principalele intrări în Roman: la benzinăria Moll, la Gară si la Abator.
Transportatorii au depus la primăria Roman un memoriu prin care solicită Consiliului Local diminuarea redeventei pentru transportul special de persoane si si-au exprimat dorinta să participe la sedinta Consiliului local în care se va lua în discutie memoriul lor. „Trei euro poate părea o sumă mică, dacă stai într-un birou si-ti dai cu părerea, dar ia să vină un domn consilier să meargă cu unul din noi măcar într-o cursă, să vadă ce probleme avem… să vedem atunci, ar mai zice că e o sumă mică?“, au propus mai multi transportatori. Părtile prezente au stabilit o nouă rundă de convorbiri în data de 7 martie.

Articol afisat de 1355 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dinu PARASCHIV)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective