Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 30 Mai 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Faptele de coruptie, combatute telefonic

Faptele de coruptie, combatute telefonic

• Directia Generala Anticoruptie relanseaza campania anticoruptie • anul trecut, Ă®n urma sesizarilor facute de cetateni la Telverde 0800806806, au fost Ă®nregistrate 42 de dosare penale •

Directia Generala Anticoruptie (DGA), din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, va relansa campania de responsabilizare Anticoruptie. Proiectul, initiat anul trecut Ă®n scopul constientizarii opiniei publice asupra acestui fenomen, a dat rezultate, drept pentru care campania va continua. ĂŽn prima etapa a campaniei, cetatenii au fost Ă®ncurajati sa sune la linia gratuita anticoruptie a DGA. Ideea a dus la dublarea numarului de apeluri primite la Telverde 0800 806 806. Astfel, Ă®n trimestrul doi al anului 2006, numarul de solicitari, apeluri si mesaje la linia verde anticoruptie a crescut de peste 2,1 ori fata de primul trimestru. Ca urmare a sesizarilor telefonice ale cetatenilor, au fost instrumentate 42 de dosare penale referitoare la fapte de coruptie. „ĂŽn aceste conditii, era evidenta necesitatea unei continuari a campaniei care sa arate cetatenilor ca linia TelVerde este eficienta, iar expunerea lor nu a fost zadarnica, problemele gasindu-si rezolvarea. Scopul campaniei este ca publicul sa cunoasca modalitatile pe care DGA le ofera cetatenilor pentru rezolvarea problemelor Ă®n mod legal, fara a apela la darea de mita. Totodata, dorim sa constientizam cetatenii asupra faptului ca darea de mita constituie o infractiune si se pedepseste conform legii“, se arata Ă®ntr-un comunicat al politistilor anticoruptie.
Pentru promovarea noii campanii anticoruptie, Directia Generala Anticoruptie a realizat doua spoturi video si doua spoturi audio (spoturile pot fi vizionate pe pagina de Internet a DGA, la adresa www.mai-dga.ro), care se bazeaza pe cazuri de dare si de luare de mita, inspirate din situatii reale. „S-a folosit conceptul de testimonial, Ă®n sensul ca s-a ales ideea ca cetatenii care au apelat la TelVerde au beneficiat de consiliere si problema lor a fost rezolvata. ĂŽn plus, au fost realizate afise si un banner flash cu mesaj anticoruptie care vor fi postate la ghiseele de relatii cu publicul si pe diverse site-uri institutionale“, se mai arata Ă®n acelasi comunicat.
Campania a fost lansata în luna mai si va continua pîna la sfîrsitul lunii septembrie 2007. Realizarea celor patru spoturi si a celorlalte materiale de promovare a costat 121.347,51 ron, iar difuzarea acestora se va face în regim de campanie sociala.
ĂŽn cadrul campaniei de responsabilizare anticoruptie-2007, DGA beneficiaza de sprijinul a 110 posturi de televiziune locale si centrale, precum si 130 posturi radio, care si-au aratat disponibilitatea de a difuza cele patru spoturi.

Articol afisat de 1669 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective