Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ofiter de politie, cercetat pentru fals

• un politist de la Serviciul de Investigare a Fraudelor este cercetat de procurori • motivul: ofiterul a uitat sa treaca niste date pe un proces verbal de constatare • desi bunurile confiscate se afla în camera de corpuri delicte, politistul va da cu subsemnatul pentru omisiunea sa •

Un tînar ofiter din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Economice Neamt da cu subsemnatul pe la Parchetul de pe lînga Curtea de Apel Bacau, dupa ce a uitat sa mentioneze într-un proces verbal de constatare, ce fusese încheiat în urma unui control, ca au fost ridicate spre confiscare mai multe sticlute cu parfum. Ofiterul a uitat sa faca aceasta precizare în momentul în care a întocmit documentele. Asa ca în procesul verbal, în original, ramas la administrator, nu aparea mentionat ca marfa fusese ridicata. ÃŽn copia actului, politistul a facut precizarea respectiva, ulterior. Inadvertenta dintre procesul verbal original si copia de la politist a fost sesizata de procurori în momentul în care dosarul a ajuns la Parchet. ÃŽn aceste conditii, procurorul care a preluat cazul a sesizat conducerea Politiei. Ofiterul vinovat s-a ales cu un dosar penal, el fiind cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de fals. Culmea este ca la mijloc nu pare a fi nici o fapta penala, ci mai degraba o omisiune involuntara. Iar acest lucru este demonstrat de faptul ca recipientele de parfum confiscate se afla în camera de corpuri delicte a Politiei Neamt, ceea ce înseamna ca marfa nu si-a însusit-o în nici un caz politistul. „La respectiva societate au fost în control trei ofiteri, doi de la Piatra Neamt si unul de la Roman. Controlul s-a finalizat cu întocmirea unui proces verbal si ridicarea unor recipiente cu parfum în vederea confiscarii. Politistul care a întocmit actul, a uitat sa mentioneze si faptul ca acele recipiente au fost ridicate, iar cînd si-a dat seama a completat aceasta precizare în copia ramasa la dosar. Nu credem ca s-a comis nici o infractiune, mai ales ca recipientele au ajuns în camera de corpuri delicte a Politiei. A fost pur si simplu o scapare, nimic mai mult“, ne-a declarat, sub semnul anonimatului, un ofiter din cadrul IJP Neamt.
Respectivul ofiter face si obiectul unei cercetari prealabile efectuate de superiorii sai. Deocamdata, în perioada cercetarii penale, cea prealabila este suspendata.
ÃŽn acest moment, la Politia Neamt se afla în derulare patru cercetari prealabile. Celelate trei îi privesc pe seful de post de la Savinesti, pe un subofiter care a comis recent un accident mortal pe trecerea de pietoni si pe politistul a carui prietena a fost violata de patru indivizi. „Seful de post de la Savinesti este cercetat pentru afirmatiile pe care le-a facut la adresa unei institutii. Nu intra în atributiile sale sa faca astfel de declaratii presei, ceea ce a facut sa-si depaseasca atributiunile. Este un politist bun si am constatat acest lucru dupa ce i-am analizat activitatea. Are rezultate foarte bune, însa nu a procedat bine“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt.

Articol afisat de 1779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective