Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dispensar în beznã de patru luni

Dispensarul Urecheni funcþioneazã de patru luni fãrã energie electricã. Cauza acestei stãri de fapt total nepotrivite pentru o unitate sanitarã o reprezintã datoriile în valoare de 57 milioane de lei pe care le-a acumulat cãtre Electrica. Potrivit precizãrilor fãcute de medicul de familie Irina Pavãl, care îºi desfãºoarã activitatea în acest dispensar, o echipã de la Electrica Tîrgu Neamþ s-a prezentat în luna iunie ºi a debranºat unitatea de la reþeaua electricã, invocînd neplata facturilor. „Am fost la sediul «Electrica» din Tîrgu Neamþ ca sã vãd despre ce este vorba ºi ce se poate face. Mi s-a spus cã dispensarul a efectuat ultima platã cãtre furnizor în martie 1997 ºi cã de atunci pînã acum s-a acumulat o sumã foarte mare. Cei de acolo au mai spus cã vor trimite factura la dispensar ºi, atunci cînd se va plãti, vom fi rebranºaþi. La dispensar nu a ajuns nici o facturã, cum de altfel se întîmplã de opt ani încoace, în schimb o facturã de 57 milioane de lei a fost trimisã la Primãria Urecheni, deoarece în evidenþele «Electrica» aceasta figura ca partener de contract. Primarul a refuzat plata facturii ºi a trimis-o înapoi la Electrica, pe motiv cã nu ar fi corect sã plãteascã ei toatã suma, din moment ce la dispensarul acesta au lucrat mai mulþi doctori care au avut cabinete concesionate. Pãrerea mea este cã suma trebuie împãrþitã între mai mulþi plãtitori, dar problema trebuie rezolvatã, ca sã ne putem desfãºura activitatea în condiþii civilizate“, a declarat doctor Irina Pavãl.
Aceasta a mai adãugat cã, deºi îºi desfãºoarã activitatea la dispensarul Urecheni din 2000, nu a ºtiut care este situaþia contractului cu Electrica ºi nu i-a spus nimeni dacã are sau nu ceva de plãtit cãtre acest furnizor. Despre lipsa energiei electrice la dispensar au fost înºtiinþate toate instituþiile în drept, cerîndu-se sprijin în ceea de priveºte remedierea problemei. Ultima datã s-a vorbit despre aceastã problemã la videoconferinþa care a avut loc ieri la Prefectura de Neamþ, la care a fost prezent ºi Ioan Bodron, director al „Electrica“ Neamþ. Dupã mai multe discuþii contradictorii, în final, directorul Bodron a decis cã va merge personal la Urecheni ca sã vadã despre ce este vorba. Pe de altã parte, pentru a intra în legalitate, dispensarul trebuie sã încheie un contract cu furnizorul nemþean de energie electricã.

Articol afisat de 1803 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective